Last news in Fakti

16 Септември, 2011 15:27 1 559 0

Борисов си тръгна след въпрос за ниската усвояемост на еврофондовете

  • борисов-
  • еврофондове

Премиерът удовлетворен от учение

Борисов си тръгна след въпрос за ниската усвояемост на еврофондовете - 1
Снимка: БГНЕС

Какво ме интересува? Така министърът - председателят Бойко Борисов отговори на опита за въпрос на журналист, провокиран от интервю на българския евродепутат, в което той критикува ниската усвояемост на еврофондовете.


Интервюто е на евродепутата Евгени Кирилов. Премиерът не чу целия въпрос, а си тръгна веднага след като бе споменато името му и разбра, че трябва да коментира негово интервю.


А иначе за краткото време, в което застана пред журналистите, за да отговаря на въпроси, Бойко Борисов намери начин отново да каже какво прави правителството му, защото предното не го е сторило. Направи го, след като присъства на многонационалното учение на Силите за специални операции "Jackal Stone – 11" на полигон Ново село край Сливен.


"Мисля, че тази база дава възможност за една прекрасна подготовка. Разбира се, както във всичко останало почти, ни е оставено да направим водоснабдяването и канализацията на целия регион", подчерта премиерът. Той каза, че за да разгледа възможностите, отива към село Мокрен и вече е говорил с кмета на селото.


Борисов коментира, че така, както са помолили, на полигона Ново село, който е едно от българо-американските съвместни съоръжения, се взимат повече работници от региона. Министърът - председателят цитира кмета на Мокрен, който му е казал, че напоследък това се случва и се вземат все повече общи работници и жени за почистване. Министър-председателят изтъкна, че ще продължат да настояват в тази посока.


"Удовлетворен съм много", така премиерът коментира това, което видя по време на ВИП-деня. Специалните части показаха операция по залавянето на група за трафик на оръжие.

 

В демонстрацията участваха, освен български и американски спецчасти и хеликоптери "Кугър" и хамъри на американските спецчасти. Спецгрупата спря колите, за които имаше съмнение, че участват в канал за трафик на взривни материали. Заловиха престъпниците. Единият от тях обаче се скри в сграда и след това групата влезе през погледа, за да го залови.


Спецчастите стигнаха до покрива по въже, спуснати от хеликоптер. Снеха биометричните данни на престъпниците и според сценария се оказа, че заловения от тях е терорист и трафикант. На учението българският военен министър Аню Ангелов подчерта, че български военни формирования участват за първи път в него. "Jackal Stone – 11" тази година се провежда от 6 до 30 септември едновременно на територията на три държави – България, Румъния и Украйна. В него участват повече от 1500 военни от силите за специални операции на 9 държави. Целта му е спецсилите на САЩ и европейските страни да споделят опита си при използване на различни тактики, техники и процедури.

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА