Last news in Fakti

16 Септември, 2011 15:44 788 0

Йорданов: Ако трябва ще потърся роля в „Стъклен дом”

  • софия-
  • избори 2011-
  • емануил йорданов-
  • мартин димитров
Йорданов: Ако трябва ще потърся роля в „Стъклен дом” - 1
Емануил Йорданов, Мартин Димитров, Румен Христов /Снимка БГНЕС/

"Разчитам на своята политическа биография, на политическия си опит и на възможностите, които имам. Това заяви кандидатът за вицепрезидент на Съюза на демократичните  сили Емануил Йорданов преди кандидатпрезидентската двойка на сините  да подаде документи за регистрация в ЦИК. В крайна сметка, ако трябва ще потърся и роля в "Стъклен дом", допълни Йорданов.

Според него действително нещата не са добри в България. „Преди години работех затова България да стане европейска държава не само в географския смисъл, а и като манталитет на управление, като начин на живот на хората - всичко това обаче към днешна дата не се случва. Страхувам се, че България върви по път, който ще я доведе до това да бъде Северна Корея на Южна Европа”, каза Емануил Йорданов. Той каза, че е потресен от министър Попова, която е кандидат за вицепрезидент. Това било заради изречението на Маргарита Попова:  "Аз приех да стана вицепрезидент, защото искам да направя съдебна реформа". Вицепрезидентът не може да направи каквато й да е съдебна реформа, това е пълна илюзия. Вицепрезидентът би могъл, ако има авторитет, да защити съдебната система от неправомерни посегателства на изпълнителната власт, но министър Попова не успя да направи това за двете години, в които оглавяваше министерство на правосъдието, категоричен бе Емануил Йорданов.
Според него вицепрезидентът би могъл да проведе дискусия за структурата на съдебната власт, за начина на функционирането й. "Ако говорим в практически план, когато президентът подписва указите за назначаването на председателите на върховните съдилища и на главния прокурор, един вицепрезидент като мен би могъл да го посъветва да не подпише поне първия указ, когато състезанието за заемане на този пост е било с един-единствен кандидат", обясни той.
"И Лазар Груев, и Борис Велчев са качествени хора и добри юристи, но аз не бих приел начина, по който те бяха избрани и на тяхно място аз бих се отказал. По подобен начин са избирани Тодор Живков, Уго Чавес, Фидел Кастро и т.н", аргументира се Йорданов.
"Мисля, че трябва на преден план да застанат хора, които могат конкретно да назоват проблемите и да посочат начин за разрешаване. Иска ми се да застанем в един откровен диалог с другите кандидати, за да може да се види до колко те имат представа за това, което им предстои, след като спечелят изборите и какво биха направили", каза още Йорданов.

Лидерът на СДС Мартин Димитров подчерта, че с кандидатурата на Емануил Йорданов се протяга ръка и към всички останали десни сили, включително и към ДСБ.
Смятаме, че с господин Йорданов протягаме ръка и към останалите десни партии, включително ДСБ, включително ОДС, включително всички партии от дясно-центъра, тъй като той е един министър, който е много добре запомнен, а и който работеше много добре с всички тези хора. Смятаме, че чрез неговата кандидатура допълнително консолидираме дясното пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА