Last news in Fakti

10 Септември, 2015 08:33 1 576 12

Русия много пъти е нарушавала въздушното ни пространство

  • методи андреев-
  • русия-
  • нарушавала-
  • въздушното-
  • пространство

Искането на Русия за въздушен коридор е провокация, заяви Методи Андреев

Русия много пъти е нарушавала въздушното ни пространство. Това, което е станало в понеделник с руския самолет, е чиста проба провокация към България, заяви по bTV депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

„Никой не вярва, че Москва праща хуманитарна помощ. Това е ясно за всички. Нека се върна години назад, когато Русия искаше коридори, за да стигне до Прищина. Тогава спряхме полетите. Смея да твърдя, че в същия ден станахме членове на НАТО. Сега пак не дяваме коридор, но руски самолет е прелетял с мотива, че е дипломатически.

Няма как да вярваме на един подпалвач на войни, че има добри намерения спрямо Сирия, категоричен беше Андреев.

По думите на Андреев руският политик Джабаров е признал, че самолетът е прелетял, за да се види как ще реагираме. „Русия много пъти е нарушавала въздушното ни пространство”, обясни Андреев и даде пример от 2012-а година, когато Турция е приземила руски военен самолет, извършващ „хуманитарна мисия”.

„Тогава Путин имаше официално посещение. 17 дни преди това Турция принуди военен транспортен самолет, пътуващ по хуманитарен курс към Дамаск, да кацне. Оказа се, че на борда на машината има стоки с двойна употреба. Путин после отказа визитата. Русия е силна там, където има корупция. Това е причината Русия да е силна у нас”, обясни още Андреев.

Нямаше никакви доводи да се отхвърли на първо четене антикорупционният закон в парламента, посочи още Методи Андреев. „На първо четене един закон не се гласува по същество, а като политическа декларация, трябваше да се прояви политическа воля. Всички тези, които гласуваха въздържали се или против, показаха, че са лобисти на корупционните практики в България”, подчерта той.

„По този закон няма опозиция, няма управляващи. По него има депутати с воля да борят корупцията в България и депутати, които нямат тази воля. Той е водоразделен”, заяви Андреев.

„Този закон не е на Кунева. Влязъл в МС, гласуван на МС, излязъл с подписа на премиера, това е законопроект на МС”, каза още той.  
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12344

    0 0 Отговор
    ГЕРБ ще загуби власта,ако продължава да ни конфронтира с Русия и да слугува на американските пирати.Подлизурстването не се харесва от никого,а тук е пълно с американски агенти,които са винаги наведени.Откъде този селяк знае кое е добре за мен?Да не би да е избран пряко от народа или е обикновен ,,парашутист,,
    Кое е било провокация само времето ще покаже.Вероятно скоро в Европа ще настъпят промени,а американците дето сипят бомби навсякъде/включително и атомни са хвърляли/ може да се приберат по към тяхните брегове.

    Коментиран от #11

  • 2 пешо

    0 0 Отговор
    ТОЗИ ГОДПОДИН ДА СИ ПРЕМЕРИ ТЕМПЕРАТУРАТА. С ТАКИВА ПОЗИЦИИ ГУБИМ КАКТО СУВЕРЕНИТЕТ, ТАКА И ИДЕНТИЧНОСТ.
  • 3 реформатор на деформаторите

    1 0 Отговор
    Няма какво да си мери температурата , тя е изгарящо висока! А по русофобство тази природна грешка се доближава до Паси,Костов, Митов,Плевнелиев и др.Това което аз не мога да разбера е защо в една нощ много русофили се превърнаха в русофоби с тотална амнезия!
  • 4 Дали

    0 0 Отговор
    пък няма да е добре, преди да ги наслагат по листите за "народни представители", да ги освидетелстват тези хора? Твърденията на тази несрета няма какво да ги коментирам - то за всички е видно, че някои хора си остават продажници за цял живот! Странно ми е само, че нямат страх от Бог...
  • 5 Шушляк

    0 0 Отговор
    И тоя дърпа силно ББ надолу.
  • 6 Едикой си

    0 0 Отговор
    Пич, гледай си стоманобетона :)
  • 7 Рошко

    0 0 Отговор
    Хаха...и да даваме, и да не даваме - ако Русия реши, ще си прелети със самолетите над България и тези шушумиги само ще гледат изцъклено като този на снимката:))
  • 8 Кольо

    0 0 Отговор
    ''Няма как да вярваме на един подпалвач на войни, че има добри намерения спрямо Сирия'' - под подпалвач на войни може да се визира само САЩ
  • 9 Почитател

    0 0 Отговор
    Този беше и продължава да бъде един от най-големите вредители за България по всички показатели. ДОРИ САМО за това, което о.ра като председател на т. н. Комисия по досиетата заслужава разстрел!
  • 10 кроко

    0 0 Отговор
    Провокация е щото така ни отърва - да можем да кажем, че е провокация и да имаме повод да им откажем. А им откаваме щото току виж като се намесят във войната със ИД и ги унищожат, руснаците ще се издигнат в очите на нормалните хора, а не като вайкащите се европейски "лидери" дето само се чудят как да шитнат някъде другаде бежанците да не им берат те дертовете или пък наглите американци дето продават оръжие на ИД и ситуацията става все по-зле и по-зле.
  • 11 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "12344":

    Дано това което пишеш да се сбъдне. След тази бежанска операция на цял свят трябва да е ясно кой дърпа конците. Защо се забравя кой бомбандира Сърбия? Това поне не беше отдавна. Американската машина за манипулации работи на пълни обороти, като промива младите мозъци.
  • 12 истина една

    0 0 Отговор
    не мога да разбера г-н Андреев вие сте на власт Русия не я одобрявате а корупцията си я има или ме лъжете че Русия е силна в България или ме лъжете че няма корупция. Истината е една конците ги дърпа Америка а вие сте корумпирани кукли на конци на черното казвате бяло и това го вижда целия народ колкото и да му промивате мозъка с платените медии
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове