Last news in Fakti

22 Септември, 2015 08:52 1 225 1

Започва голямото прибиране

  • започва-
  • голямо-
  • прибиране-
  • тенчо тенев

Над 200 хиляди автомобила се очаква днес да се приберат в София, заяви Тенчо Тенев

Започва голямото прибиране - 1
Снимки: Милена Богданова

Очакват се натоварен трафик и огромни задръствания в последния ден от 4-дневната почивка.

След километричните опашки в петък и събота, днес също се очаква натоварено връщане към София и големите градове. Хиляди българи ще тръгнат на път, а задръстванията вероятно ще бъдат съпроводени с дъжд и мокри настилки. Ситуацията се усложнява и от многото ремонти по магистралите и големите пътища.

По този повод на места се въвежда нова организация на движението - две ленти ще има в посока София след Владая. Очаква се най-големи тапи да се образуват по магистрала "Тракия" при ремонтите на виадуктите и на входа на столицата, както и по "Струма" от Симитли до София.
На прибиращите се от Гърция "Гранична полиция" препоръчва да ползват всички пунктове на границата - особено по-ненатоварените. Това са „Илинден”, „Капитан Петко войвода” и „Ивайловград”.

Пътна полиция призовава шофьорите на карат спокойно и внимателно като се избягват рисковани маневри и изпреварване. Властите припомнят шофьорите да спазват дистанция, за да бъдат избегнати произшествия.

Над 200 хиляди автомобила се очаква днес да се приберат в София, прогнозира по БНР началникът на "Пътна полиция" в столицата Тенчо Тенев. Той допълни, че от 14 часа ще има патрули на полицията на всички входове на града. Тенев каза още:
„Мога само да кажа, че основният пътникопоток ще е от магистрала "Тракия" в посока София. Очакват се над 200 хиляди автомобила да се приберат в София. Имаме на няколко места ремонтни дейности на магистрала "Тракия" - между 10-и и 11-и километър южното платно в посока Пловдив е  двупосочно; на 63-и километър дясното платно в посока Пловдив е затворено; на 65-и километър също имаме много големи ремонтни дейности - отляво в северното платно в посока София, отворено е дясното платно, пак в рамките на около 500 метра. Най-големият ремонт, който се прави в момента на магистрала "Тракия", е от 75-и до 81-и километър, там цялата дясна лента, в рамките на шест километра, е затворена, като движението се извършва в северната лента, от Пловдив за София. Там се очакват големи задръствания. Моите препоръки към водачите на автомобили, които се прибират от Бургас за София, е да ползват един алтернативен маршрут на разклона за Пазарджик, където има един околовръстен път, който минава през Делово, Момин проход и се влиза в София. По принцип обхода на София е откъм Калотина. Продължава изграждането на пътен възел на  булевард "Сливница"-околовръстен път, като движението по околовръстния път и участъка между разклона за квартал "Филиповци" и жп. моста на „Обеля“ се влиза в локалните платна. По бул. "Цариградско шосе", "Ботевградско шосе", Бул. "Ломско шосе", Пернишко, Самоковско шосе нямаме ремонтни дейности и стеснени участъци, и движението в тях се извършва нормално. На всички подходи към столицата имаме екипи на „Пътна полиция“, които ще заемат местата си днес следобяд около два часа и ще регулират движението до края на работния ден, за да могат хората да се приберат. Определено се струпват автомобили откъм Пловдив на входа на София и то при Враня, там се очаква струпване на автомобили, но там ще имаме два, даже три екипа, които ще регулират движението.“

Временно се ограничава движението в двете посоки по път I-4 в района на Абланица, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

По-рано днес от АПИ информираха, че заради ПТП движението в посока Варна се отклонява при п.в. "Абланица" - през с. Българене - до разклона за Дъбрава - и отново по път I-4.
Движението и в посока София вече се отклонява - при разклона за Дъбрава - с. Българене - п.в. "Абланица".

От пресцентъра на МВР съобщиха, че двама души са загинали, а 20 са били ранени в 13 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. За живота на двама от пострадалите има опасност.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Тъкмо се зарадвах че след 19 часа има къде да паркирам и хайде пак РК..ЕН..ЕВ..ОВ..РВ..СО..спрели като араби в пустиня напряко на паркинга
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове