Last news in Fakti

26 Септември, 2011 12:27 831 0

СДС иска незабавна оставка на Цветанов

  • сдс-
  • цветан цветанов-
  • оставка-
  • катуница
СДС иска незабавна оставка на Цветанов - 1
Снимка: БГНЕС

СДС поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов заради безредиците в Катуница и отложеното ни членство в Шенген. „Трагичният случай в село Катуница и избухналата след него конфронтация за пореден път показаха безсилието на Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи. И този път за провала на МВР да осигури обществения ред и сигурността на българските граждани е отговорен лично Цветан Цветанов.

Отлагането на решението за приемане на България в Шенген, от друга страна, е доказателство за некомпетентността и невъзможността на това правителство, да се справи с организираната престъпност в страната. На фона на тези събития министърът на вътрешните работи слуша Веселин Маринов, на откриване на предизбораната кампания на ГЕРБ. Това е недопустимо“, се казва в позиция на синята партия.

За пореден път е нужен трагичен инцидент, за да се извади това правителството от състоянието си на управленско безвремие, категорична са от „Раковска“ 134. „СДС категорично заявява, че оставането на министър Цветанов на този пост започва да преминава границите на обикновено упорство и да се превръща в насочено срещу държавата действие“, твърдят от синята партия.

От СДС са на мнение, че е крайно време Цветанов да сдаде поста. Това трябвало да стане още от времето, когато „Цветан Цветанов си позволи да раздава присъди от трибуната на Народното събрание“, „допусна масово подслушване на български граждани“ и „реши да превърне държавната власт в инструмент срещу неудобни хора и институции, допускайки връщането на милиционерщината в ежедневието на българите“.

„Правителството загуби доверието на българските граждани, които отдавна не вярват, че институциите в България могат да гарантират справедливостта, техните права и сигурност. В резултат на това група граждани решиха да изземат правосъдието в собствени ръце. Това е опасна и тревожна тенденция, за която пряко носи отговорност министър Цветанов“, допълват от партията, водена от Мартин Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА