Last news in Fakti

26 Септември, 2011 16:52 602 0

Настояваме за край на насилието в Йемен

  • софия-
  • весела чернева-
  • мвнр-
  • йемен

България следи с безпокойство ескалацията на насилието в Йемен. Сигурността в страната е поставена под заплаха от безогледното използване на оръжие от страна на властите през последната седмица.  Това заяви говорителят на МВнР Весела Чернева по повод на ситуацията в Йемен.

В обстановка на репресии и насилие е немислимо постигането на консенсус за изход от кризата и бъдещето демократично развитие на Йемен. В момент, когато в резултат на продължителни усилия може да се постигне съгласие по плана за реален политически преход, връщането към конфронтация е особено опасен и разочароващ обрат, каза още Чернева.

Ние не можем да приемем поведението на президента г-н Салех за отговорно. Министерството на външните работи на България напълно поддържа инициативата на Съвета за сътрудничество в Залива (ССЗ) и се обръща с призив към президента и към всички политически отговорни лидери незабавно да спрат кръвопролитието по улиците и да възобновят политическия диалог. Настойчиво призоваваме йеменския президент да изпълни своето обещание да сдаде властта и да подпише споразумението, основано на плана на ССЗ. Само по този начин ще се сложи край на конфронтацията и ще се създадат условия за справяне с тежките икономически и хуманитарни предизвикателства, пред които е изправено йеменското общество, каза Чернева.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА