Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 06:31 14 026 16

Рокер прелетя с 230 км/ч край полицейска камера

  • рокер-
  • камера-
  • полицейска-
  • прелетя

Преглед на печата

Рокер прелетя с 230 км/ч край полицейска камера

Рокер прелетя покрай полицейска камера с 231 км/ч., пише в. "Монитор". Моторджията бил засечен от стационарното устройство в началото на село Раданово, на международния път Русе – Свиленград. Той фучал с рекордната скорост, при максимално разрешените 50 км/ч за движение в населено място. Бруталният нарушител обаче ще остане ненаказан, тъй като се е движел срещу камерата и е бил с каска, а мотоциклетите имат регистрационен номер само отзад. Така самоличността на „юнака” няма как да бъде установена. Друг негов достоен последовател пък е заснет от полицейска камера на главния път София - Варна да юрка колата си със 186 км/ч. Той обаче нямало как да се измъкне, тъй като камерата ясно е записала и номера и лицето му. За джигитското поведение му е наложена глоба от 1000 лв. и три месеца лишаване от правоуправление.

Бежанците в Гърция и Италия отказват да се местят в София

Гърция и Италия изпитват трудности да намерят желаещи сред регистрираните там бежанци, които да бъдат преместени доброволно в България. Затова в момента бежанският център в столичния кв. "Враждебна" стои свободен в очакване на първите чужденци, които ще се осмелят да дойдат у нас, пише в. "Сега" позовавайки се на източници от Държавната агенция за бежанците (ДАБ). 

GSM-ите увреждат гените и на внуците ни

Мобилните телефони могат да увредят гените и на нашите внуци. Това разказа за в. „Новинар“ доц. Росен Стефанов от Института по биология и имунология на размножаването при БАН, който е част от екипа, провеждал изследвания за влиянието на мобилните телефони. Очаква се резултатите да бъдат оповестени след няколко седмици. Лъченията, чийто източник са мобилните телефони, влияят на скоростта и подвижността на сперматозоидите, като е вероятно да доведат и до нарушения на самото ядро. Освен че понижава оплодителната способност, според хипотезата облъчването може да доведе и до генетични нарушения в поколенията, уточни доц. Стефанов.

Какво и колко ще се учи в училище

Увеличаването на броя часове обаче, както и удължаването на учебната година от пътви до пети клас, съвсем не означава, че ще се разшири съдържанието на изучаваните предмети, пише в. "Дума". Промяната е свързана главно с разместването в структурата на средното образование - освен свиването на прогимназията с една година, се предвижда задължителното съдържание в гимназията да се усвои до Х клас, а след това да започне профилирането. Освен това ще има и ново разпределение на уроците, като 60% на сто от темите са за ново знание, а 40% - за преговор и упражнения. Какво точно съдържание ще остане в различните дисциплини ще стане ясно чак след като МОН разработи новите учебни програми. Засега е ясно само, че новостите ще влязат в сила за пъври и пети клас от есента на 2016 г., а за пети клас - от учебната 2017/2018 г. 

КФН търси консултант за стрес тестове

Комисията за финансов надзор (КФН) обяви обществената поръчка за избор на консултант, който да изготви методология и да участва в прегледа на активите и стрес тестовете на пенсионните фондове и застрахователите в страната, пише в. "Капитал". Процедурата е аналогична на тази, през която се подготвя да премине банковият сектор, и е резултат на отправени през февруари препоръки от Европейската комисия (ЕК). Резултатите от проверките трябва да бъдат готови до края на август, 2016 г., като България ще бъде втората страна в Европейския съюз (ЕС) след Румъния, която подлага на стрес тестове компаниите в застрахователния сектор. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sososo

    4 0 Отговор
    Рокер? По-скоро 25 годишен др..льо. Няма смисъл да го глобяват, защото едва ли ще доживее да си плати глобата.

    П.П. И аз карам мотор, но поведението на някои "колеги" е възмутително.

    Коментиран от #7

  • 2 Сали

    2 1 Отговор
    Те българите не щат да стоят в България, вие искате мигранти да са глупаци да се заселят в БГ, ха ха ха.
  • 3 диан

    0 4 Отговор
    рокерите поне не са опасни за околните

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    0 0 Отговор
    бил е на трета , още може
  • 5 софия варна

    0 0 Отговор
    и къде бе,става това със 186 километра с колата???Че те много хора карат с тази скорост,но с цифрата 2 отпред...
  • 6 Коча

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "диан":

    Мислиш ли ,че не са опасни за околните рокерите? Моли се да не те забърше някъде някой такъв малоумн......к с 250 ,че няма да могат да те съберат! А този няма за какво да го издирват , след някой ден той сам ще си залепи снимката на някой стълб ако продължава да се прави на велик!

    Коментиран от #9

  • 7 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "sososo":

    Ами те такива пишлемета правят белите. Гледаш ги някои л....ри до вчера са гонили автобусите и са пердашили пеша с километри всеки ден, а днес навършил 18 и голямата работа, изкарал книжка и купил някое строшено BMW за 1000лв или пък някой раздрънкан Golf 2-ка и вече се мисли за велик. Такъв дето викаш, няма смисъл да го глобяваш ами най-добре да му удариш един хубав бой и да помни. А ако са решили да се трепят то дано да не пострадат други хора. Като искат да се трепят има и дерета има и канавки, а също и мантинели. Лошото е когато заради такива б....ци страдат невинни хора
  • 8 onq s konq

    1 1 Отговор
    След като мотоциклетите нямат преден номер,защо колите трябва да имат?!Всъщност колата е два мотоциклета един до друг.
  • 9 диан

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Коча":

    и колко човека знаеш убити от моторист?
    защото със сигурност знаеш убити от кола
  • 10 Guzzi

    0 1 Отговор
    Абе в България понятието рокер го бухат за всеки моторист по инерция. Рокерите са едни по-особени хора, дето карат чопъри, те не вдигат такива скорости. Що пишете глупости бе, хора!

    Коментиран от #14

  • 11 vasss

    0 0 Отговор
    Бруталният нарушител обаче ще остане ненаказан, тъй като се е движел срещу камерата и е бил с каска, а мотоциклетите имат регистрационен номер само отзад. Така самоличността на „юнака” няма как да бъде установена. Друг негов достоен последовател пък е заснет от полицейска камера на главния път София - Варна да юрка колата си със 186 км/ч.
  • 12 VASS

    0 0 Отговор
    ДОСТОЕН ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА КАКВО ????
  • 13 възмутен

    0 0 Отговор
    След като не са в състояние да го санкционират кому е нужно да се съобщава или да им правят реклама че мотористите са недостижими и ненаказуеми.По този начин всички не ще се съобразяват съсПДП.
  • 14 Кочо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Guzzi":

    Да бе да престъпници и затворници!Или рекет или проститутки ... Чувал ли си за Малено?Скоро излезе от затвора.Пловдивски герой РОКЕР
  • 15 Рокер

    0 0 Отговор
    Рокер прелетя с 231км/ч ,долни инсинуации това не е рокер а долен ПИСТАРКАДЖИЯ рокерите карат бавнооборотни чопъри .Но нали сме чалга общество и всеки москвич тряаа да е зеуен и най обичам боба уеба и да е.а .Та за това и всички мотористи са рокери .
  • 16 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Трябва наказанията да са за ПТП а не за скорост,защото всеки по различен начин владее колата и колите са много различни по качества,неможе да ограничат топ моделите да се движат със същата скорост като на изгнилите таратайки,180 ..200 км/ч са нищо за повечето коли,пътища нямаме ок но всеки сам си носи кръста
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове