Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 19:12 1 200 0

Ако искат да си направят нови избори за 50 милиона, няма да си вдигнат резултата

  • бойко борисов-
  • избори-
  • алексей петров-
  • волен сидеров

Не знам какво му стана Волен Сидеров

Да направят нови избори, ако искат за 50 милиона, вместо да ги дадем на пенсионерите, но другите политически партии няма да си вдигнат резултатите. Това заяви по БНТ премиерът Бойко Борисов по повод на изявления, че това били най-мръсните избори.  

По повод на уволнението на председателката на ОИК Диляна Иванова, Борисов заяви, че още в понеделник тази идиотщина е трябвало  да приключи. „Даже и не и знам името й. Постигнахме на изборите един безспорен успех”, заяви премиерът. Той определи, че предизборната агитация е била една от най-кротките, вяла, нямало е дебати. И изведнъж с една абсолютна глупост е взривила обстановката, заложена в предишния закон, че 19 души ще броят 1500 протоколи, макар, че е нямало как да стане далавера в „Арена Армеец”. Бяха тежки избори за броене, подчерта Борисов.

Относно грешките за преференциите, Борисов заяви, че мисли, че няма как да се объркаш, ако си грамотен човек.

Борисов подчерта, че прогнозите на социолозите са били за разлика от 15% – 20% между ГЕРБ и БСП, а сега Миков казва ние сме втори. Той явно е приел, че е добре да са втори. След изборите  ГЕРБ не даде пресконференция, поздравих всички партии за резултатите. Спечелихме убедително в  София, Бургас, Стара Загора, Русе, колко да са направени грешки, попита Борисов.  Ние винаги сме били силни на местно равнище. Какво да ме е страх за София, каза Борисов и помоли избирателите да излязат да гласуват на балотажа в неделя. Това, че хората гласуваха за нашите кметове значи сме били успешни. ГЕРБ си направи кадри за ужас на БСП, каза Борисов.

Относно изказването на президента Плевнелиев, който сравни хакерската атака с Костинбрлод, Борисов заяви, че това е била планирана акция.  Съвпаднаха няколко неща Волен Сидеров изведнъж този човек се промени. 10 дни преди да бъде на митинга под прозорците ми, бе в моя кабинет и даже ме поздравяваше. Това бяха 500 милиона влизания извън България. ГЕРБ какъв му е интереса да го направи, това беше тежък удар срещу нас, коментира Борисов. Има и листовки, които искаха да разпространят, но да не говоря за тях, каза премиерът.

Относно добре свършената работа министър-председателят припомни отново построените магистрали и се похвали с 99% усвоени еврофондовете от  екоминистерството. След Варна, Созопол, Сарафово, вчера пуснахме Слънчев бряг Несебър, Ахелой, Равда, пречиствателна станция за 100 милиона. Евелина Василева е скромна жена без да говори е усвоила средствата.

По повод искането  да се отмени член 70 от Конституцията, Борисов заяви, че премиерът и министрите нямат имунитет, но се справяме и без него. Той уточни, разбира се, в парламента народните представители трябва да имат свобода, но навънка трябва да дават пример. Аз мисля, че нашето общество би си отдъхнало от депутати, които безчинстват навън, не визирам Волен Сидеров, каза Борисов.

По повод вчерашния атентат срещу Алексей Петров, Борисов каза, че  не се е чул с него. Той е опитен човек, познавам го от преди 35 години, беше една от най-добрите барети, ако ми подаде информация, знае или усеща нещо, ще помогне. От такова разстояние е много рисковано да има поражение. Малко информация да има ще ни е от полза. Беше подбрано и неприятно време, за това като се насложат неща не са много приятни. Днес службите имат напредък, каза Борисов.

На миналите парламентарни избори ние победихме, но аз използвах времето и си разчистих партията, заяви Бойко Борисов. Бих посъветвал Миков да направи това. Ние искаме да имаме силна левица, обърна се към Миков премиерът и посочи, че дори Сергей Станишев не се е ангажирал с битката на БСП на тези избори. Оправете си партията и да се сборим на президентските и ли следващите парламентарни избори, заяви още Борисов.

Относно искането на Георги Първанов за оставката на Калфин и Ненчев, Борисов заяви, че това няма как да стане. По думите му те полагат големи усилия и се справят добре. Когато сме подписвали договори с НАТО сме подписали ставка, която трябва да спазваме затова те получават повече пари от новия бюджет.

Не съм пилот и нямам претенции да разбирам от самолети. Всеки си носи своята отговорност, заяви Борисов относно ремонта на МиГ-овете и заявката на Русия, че ще съди страната ни. Над 5 милиарда долара взима Русия от пазара с горивата, малко ли им е, попита премиерът. По думите му той няма какво да си оправя отношенията с Лавров. За Борисов било важно да имаме евтин газ и горива. Ласкае ме, че Лавров ме чете, заяви още премиерът.

Относно бежанците, Борисов заяви, че нашата граница се пази много добре и от всички е признато.“ Пускат се слухове, че ще задържаме бежанци в страната ни. Аз и в Брюксел заявих, че на сила не може да ги задържаме. Те искат да отидат в Германия, заяви Борисов.

На въпрос как се решихте да отпуснете допълнителни пари за съдебната система, той подчерта, че много от съдиите и прокурорите са им благодарили за тези пари. Създаде се едно отношение че изпълнителната власт им влияе, заяви Борисов. Просто искам системата да е спокойна заяви Борисов и подчерта, че с каквото може ще им съдейства.

Добрият финансов министър прави бюджетният дефицит на нула защото всичко над това означава, че трупаш дълг. Борисов заяви, че заема който сме взели не е похарчен, а е използван за покриването на другите и дефицита. Трябва да дисциплинираме системите си, за да започнат да работят както трябва заяви още той. Борисов заяви, че трябва да бъдат обвинени тези, които вдигнаха заплатите в МВР. Ако те имат доблест да кажат, как ще финансират бюджета с 3,8% дълг, който оставиха, нека го направят.

Не съм доволен от работата му, каза Борисов относно уволнението на зам. министъра на енергетиката Антон Павлов. Единственият риск за правителството е енергетиката, посочи Борисов. Във всички други министерства виждам напредък и работа, но само за енергетиката не мога да кажа това, зави той.

Попитан кога ГЕРБ ще номинира президентската си кандидатура Борисов заяви, че е склонен на всякакви варианти. Най-малко ме интересуват президентските избори, в момента си имаме президент и той си върши работата, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове