Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 09:16, обновена 20 Февруари, 2016 11:09 3 400 10

1000 лева глоба, ако заспиш на плажа?

  • 1000 лева-
  • глоба-
  • заспиш-
  • плажа

Депутатите са на път да приемат промени, с които слагат край и на свободното опъване на палатки и паркирането на по-малко от 100 м от морето.

„Този текст е спорен, защото е неясен. Неясното е как ще се прилага, защото така както е приложен може да бъде тълкуван доста широко. А именно всеки, който спре колата си да бъде глобен и всеки, който е застанал за малко по-дълго време на плажа също да бъде санкциониран. В този смисъл той е безумен от законова гледна точка. От друга страна, всяка една такава глоба ще може да бъде атакувана в съда и най-вероятно да падне”, заяви пред Нова телевизия Андрей Ковачев от Сдружението за дива природа „Балкани”.

„Ако парламентът приеме по този начин закона, това ще бъде скандално. Оттук нататък ще трябва между първо и второ четене доста да се поработи и самата концепция за пълна забрана да се преосмисли от комисията. Трябва да се дискутира това ли е начинът”, коментира още Ковачев. 

„Този закон е пример за икономически интереси”, на мнение е икономистът Владимир Каролев. 

Трябва да има наредба, където да става ясно, че ако заспиш на плажа, няма да те глобят. Но да стане и ясно, че ако заспиш на плажа с палатка, ще те глобят”, уточни той.

Бургаският депутат Костадин Марков ще настоява за редакция на готвените промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Това коментира народният представител пред Gramofona.com.

Вчера регионалната комисия към парламента прие на второ четене поправки, които забраняват спането на плажа, къмпингуването и паркирането на 100 метра от брега на морето.

„Има подобен текст. Идеята беше да се забрани със Закона дивото къмпингуване, което създава проблеми. Текстът обаче не е добре прецизиран и се нуждае от редакция”, призна Марков.

Според него ще бъдат направени поправки на поправките в Закона, за да не се стига до недоразумения и конфузни ситуации. С така одобрените от комисията промени, глоба грози не само дивият къмпингар, но и всеки летовник, който е задрямал под чадъра на плажа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чачук

    2 0 Отговор
    Тия в парламента се чудят с какви по-абсурдни неща да се занимават.Управляващите-да приемат ограбващи народа закони,а опозицията-да иска предварително обречен на неуспех вот.Всичките са един дол дренки.Всичките трябва да си ходят,а виновните за днешното плачевно състояние на страната ни-наказани.
  • 2 опсмопсус

    2 0 Отговор
    В парламента има 240 крадци и друговерци!
    Честит ви булгаристан!
    Прост народ, слаба държава!
    Наистина в бълхария сме само мишки, нема един лъв, жалко!
  • 3 СТАШ

    2 0 Отговор
    А ако заспиш на скамейката в Парламента, може ли да те убият веднага? Ненормалници, ако детето ми заспи на плажа - престъпник ли е или закона е само за пълнолетни? Има ли значение дали съм наел шезлонг или съм заспал на хавлия? Как ще доказвате състояние на сън, може пък да съм мигнал по-продължително. За спане около басейните глобата същата ли е, ами ако заспя докато ме масажират на плажа глобата делим ли я с масажиста? Има ли бонус глоба да си паркирам колата на плажа и с цялата си наглост да заспя в нея? Слепите също ходят на плаж, но сигурно ще ги изкарате сомнамбули и ще ги глобявате нон-стоп... .@@@$и законите измисляте
  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че има хора които пишат заглавия без да мислят. А други, като писалия пост 3, разсъждават без да мислят. Това вече е наследство, от влошеното ни образование.
  • 5 явор

    1 0 Отговор
    Най-хубавата част от България искат да я забранят за нормални хора. А след това да я бетонират за да стане грозна и неприветлива за никой освен за малоумни туристи. Със закон искат да ни вкарат в безумните "инвестиционни проекти", които са построени от тях, крадейки от природата. Чудят се как да хванат мишки в бетонните си капани. По този начин хем да сме далеч от природата, хем да трупаме пари в сметките именно на тези, които унищожават красотата на българското черноморие.
  • 6 Найденов

    1 0 Отговор
    Парламента на България, да издаде и "Наръчник на Българският гражданин", където както в "Наръчника на Гестапо" ние "управляваните" да четем, какво и кога може да правим.
    Идва времето, когато на всяко живо същество, ще се монтира ЧИП с GPS за да знаят "Управляващите" всеки момент , къде се намират "управляваните" и какво мислят.
    Е, по-евтино ще е да се забрани мисленето.
  • 7 Ууууууу

    1 0 Отговор
    От изроди депотати - изродски закони ..Присвоиха си пътъщата плащай винетки.....Присвоиха си улиците ...плащай за сини ,зелени и пенбяни Зони... Сега си присвояват и Морския бряг....А БЕ МОРСКИЯ БРЯГ НЕ Е ЛИ ОБЩОНАРОДНА СОБСТВЕНОСТ щото ГЕРБЕРСКИТЕ ИЗРОДИ постоянно търсят поводи за глобяване...за дране на кожи Повече глоби повече пари за крадене...
  • 8 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Ами аз примерно, познавам човек, който може да спи, с отворени очи! Как ще докажат, че е заспал?
  • 9 винетко

    0 0 Отговор
    То бива дивотия но това задмина всичко.Сега да гласуват идиотите и всеки българин задължително ще не ще един месец на хотел, в определен хотел.
  • 10 КАН

    0 0 Отговор
    Глобата е от 1000 до 10000лв..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове