Last news in Fakti

25 Април, 2016 09:06 1 302 9

Фандъкова: Доверието е най-важно

  • билет-
  • софия-
  • цгм-
  • трамвай

В Центъра за градска мобилност проверки се правят постоянно

Фандъкова: Доверието е най-важно - 1

Доверието е най-големият капитал – то трудно се защитава и лесно се губи. За мен е важно, че показахме бърза реакция и последователна позиция.

Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова по повод скандала с обществената поръчка за нови спирки за градския транспорт.

Такива случаи съпровождат нашата работа, важното е да се реагира бързо, за да е ясно, че такива обвързаности не се толерират. Разбира се, зам.-кметът постъпи отговорно, защото каквито и обяснения да даде, у хората ще останат съмнения, посочи Фандъкова.

След журналистическото разследване оставка подаде зам.-кметът на столицата по транспорта Любомир Христов, чийто обвързаности с депутата от ГЕРБ Ирена Коцева бяха "осветени".

В Центъра за градска мобилност проверки се правят постоянно. В началото на април възложих проверка на всички обществени поръчки там. Всяка година се проверяват структури на Столична община, на администрацията и на търговски структури. Поисках и външна оценка за стойността на обществената поръчка за спирките. Цялата информация за всяка една обществена поръчка е публична – всеки може да влезе в сайта на ЦГМ и да я види. Въпреки подобрението в работата им, искам от Центъра по-бързо да се работи, да се въведе по-бързо електронната система за таксуване в градския транспорт, заяви столичният кмет.

Важно е и да продължи модернизацията на градския транспорт. Предвиждаме над 20 км реконструкция на трамвайни трасета, покупка на нови трамваи, още 220 електронни табла по спирките. За всичко това обаче е нужна обаче още много работа и контрол, каза още Йорданка Фандъкова.

Тя коментира и повишаването на цената на билетите за градския транспорт, като посочи, че разбира, че отговорност за поскъпването трябва да поеме тя. По думите й обаче няма как да няма поскъпване на услугата след модернизацията на превозните средства. Настоявах и е факт картите да останат с непроменени цени. За мен е важно час по-скоро да бъде изградена електронната система за таксуване, която ще даде възможност за по-справедливо заплащане – за разстояние или за време за таксуване, посочи столичният кмет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доверие към Вас

    0 0 Отговор
    Синйо лято:
    Крадеее от всичко се крадеее
    Сметката няма край и Ни тече отвсякъде

    То само си представете с Тия хай-технологии със стълбовете и електронните табла каква е далаверата!!!
    Не Нее в другите отдели на София Не било така
    Не Неее
    а пък със спортните площадки и безбройните футболни игрища съвсем Не е така!!!
    Затова първия български небостъргач в София на площад Македония е пак омазан и със Самоковска фирма!!!
    А при 236 000 за 60 спирки
    представете си колко е при масивно строителство на сграда!
    От къде и на кого са парите? Кои са в "Консорциума"
  • 2 АЗ САМ

    0 0 Отговор
    Fandakova,kogo zablujdavate ! v Sofia sa nai skapite bileti za gr. tran. v Evropa ! primer: za 1.60(0.8 e.centa) minavam okolo 200-3oom. za 1 spirka. v Evropa za tazi cena 6te se vozia 1 4as I 6te mina pr. 5-6 km. !!!Vapros kam u4itelka :kade e po skapo?
  • 3 неутрален

    0 0 Отговор
    Фанди, нямаш срам и съвест! Какви са тези лъжи и заблудзи? Реагирали веднага, а защо след като се намесва телевизията, нима ни ги знаете тези злоупотреби? Не знаете ли и за безумията в строителството по бул. "Витоша", пред НДК, спряхте обществена поръчка от два милиона и наскоро я пуснахте за шест милиона. Какво ще кажеш за милионите вложени средства в неизползваемите така наречени от теб "велоалеи", нито идна не е изполваема, почват от някъде и свършват в нищото. Прахоснице нагла, а на бедния народ ще правиш билета на 1,60 лв, ще се аргумеентираш, че това е за гостите на столицата, та те идват от още по-бедни райони на България. Безсрамница. Много се уяде! Този от ЦГМ отговаря така тъпо също като тебе - съоръженията са в гаранция и повредите ще бъдат отстранени за тяхна сметка, същите глупости ти ги говореше при отвратителното качество за ремонта на "Руски паметншк", за ремонта по "Витоша" и къде ли не. Ти си едно похвали г....а и нищо повече.
  • 4 СТК412

    0 0 Отговор
    /Как да ти вярваме че дрането било хубаво нещо.Влезе в Герб и се ОЛ..НЯВИ като тях .Защо не го поемеш още 60% по навътре за да разбереш стойноста на тези цифри .Едно време билета в София беше 6ст. и транспорта работеше по добре от сега.Нямате насищане в кражбите....
  • 5 бизнестриумф

    0 0 Отговор
    "... Ако народът опита да прави протести срещу реформите на правителството ще отговорим с десеткратна сила."

    Дали това са точните думи на президента на "чудото" Лудогорец, но като го знам колко се е взел насериозно, няма да се учудя. Наистина, реформи са нужни. Българинът е странна порода - ако ще и Господ да дойде да ни оправи бакиите, пак ще го разпнем пред Народното събрание. Не харесвам Бойко, но сега е коренно различен от първия мандат, когато се държеше като гаулайтер. Така че, колкото и да е тъжно, засега по-читов от него няма и като българин му стискам палци, нищо, че не го харесвам (като политик, като човек не го познавам).
    Да, реформи са нужни. Но ако олигарси като Кирето вземат нещата в свои ръце, това означава народа да се гърчи масово със заплати под екзистенц минимума. Олигарси има навскядъде, въпросът е доколко държавите им позволяват да си разиграват коня. Дали Абрамович в Англия плаща жълти стотинки на служителите си? Едва ли, иначе няма да е президент на един от най-силните футболни клубове в света.
    Та да си дойдем пак на думата - Домусчиев е олицетворението на това как (случайните) успехи на един посредствен футболен отбор могат да накарат президента му да лети в небесата, без никакво покритие. Същото впрочем ще го правят и Батков, и Лупи, ако техните отбори са на мястото на Лудогорец. Да, ама не.

    Коментиран от #6

  • 6 УУУУУУУ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "бизнестриумф":

    Като те виждам как пламенно защитаваш Боко Т. разбирам че не случайно си тук.Нямало по читав от него.Вица за деня.Ако би замвнил ЧИТАВ с ЧЕРВИВ бих ти повярвал. Мутрата си остава винаги Мутра .....Тиквата си остава винаги Тиква.
  • 7 зрителя

    0 0 Отговор
    Коя друга европейска държава има ОЛИГАРСИ и ОЛИГАРХИЧЕН модел на управление?
    България си е точно олигархична декорация, а не демокрация!
    Тия ЕС глупости са само за залблуда на противника и наивните, всички знаем, кой стои за да олигарсите.;)
    Това означава, че ЛИПСВА ПРАОВСЪДНА СИСТЕМА, има я, но за милиони няма закони!
    От тук нататък, какво да коментираме? Нещата са повече от ясни. Всеки, който притежава съдиите, може да краде колкото си иска и да източва каквото си иска, факт.
  • 8 зрителя

    0 0 Отговор
    Сега със задължителното гласуване нещата ще се оправят. :) И депутатите, ако намалеят на 120 пък хептен ще цъфнем, ама въобще няма да се краде, щото 120 крадат по малко от 240, дали?:)
    Чували ли сте приказката: Малко но работливи(крадливи).
  • 9 зрителя

    0 0 Отговор
    Системата е следната, всички работливи пчелички-депутати, бюрократи, олигарси източват, прибират и рекетират, след това снасят парите на някой чичко, чичковци или на по големия брат.:)
    Накахват парите в една "банка" и после ги разпределят, както намерят за добре и както им е кеф.
    Яко а?:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове