9 Май, 2016 21:00 829 0

Събитията, които утре ще следим за вас

  • събития-
  • следим-
  • предстоящи
Събитията, които утре ще следим за вас - 1

София

От 9 часа в зала „Мусала” на Интер Експо център – София министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открият специализирания форум посветен на тема „Утайките от ПСОВ: Проблеми и решения.

От 9.30 часа в Гранитната зала на Министерския съвет заместник министър-председателят по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще открие конференцията „Данни канят – една година по-късно“. На него ще бъде представен постигнатият от България напредък през последната година в областта на отворените данни, както и мерките в процес на реализация.

От 9.45 часа Висшето училище за застраховане и финанси организира национална обучителна конференция за учители от всички средни училища в България под надслов „Качествено образование за успешен бизнес“.

От 10 часа в зала Роял 1 в София хотел Балкан ще се проведе Кръглата маса на тема „Насърчаване и развитие на женското предприемачество в България”, организирано от сп. „Business Lady и Business Lady Club”. Във форума ще вземат участие заместник-министрите Даниела Везиева и Зорница Русинова и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и жени-лидери в различни браншове.

В хотел „София Балкан“ ще се проведе конференция по повод успешното приключване на проект „Подай ръка - Мобилни екипи за подкрепа на деца и семейства в общността“, организирана от Сдружение SOS Детски селища България с подкрепата на Българо-швейцарска програма за сътрудничество. 

От 10.30 часа в Дом на Европа на ул. „Раковски” №124 ще се проведе Национална кръгла маса „Библиотеката – място за всеки, място за всички”.

От 11 часа в хотел „Рамада” ще се проведе заседание на Централния съвет на ДПС. След това от 13 часа ще се проведе брифинг. 

От 11 часа ръководството на „Движение България на гражданите” от Реформаторския блок ще даде брифинг в централата на партията след заседанието на Изпълнителния съвет. Ще бъдат коментирани актуални политически теми и ветото на президента върху някои от текстовете в Изборния кодекс. 

От 11 часа в централата на КТ „Подкрепа” ще се проведе кръгла маса-дискусия относно възможните решения за избягване недостатъците на системата за ваучерно хранене на работниците и служителите и възможностите за нейното развитие. 

От 11 часа в аудитория „Янко Добрев” на II хирургия в Университетска болница „Александровска” ще бъде открита Националната информационна кампания „Имате ли алергия? Да вървим заедно по пътя на превенцията и контрола!”.

От 13 часа цялото висше ръководство на ПП АБВ и на ПГ на АБВ ще даде пресконференция в централата на партията по актуални политически въпроси в светлината на предстоящия конгрес на ПП АБВ.

От 13 часа от 13.00 часа в пресклуб БТА (бул. „Цариградско шосе“ 49) ще се проведе пресконференция на тема стартирането на програма за консултиране и проследяване на пациенти с предсърдно мъждене - „Предсърдно мъждене“. 

От 14 часа държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще посети Националната гвардейска част (бул. „Асен Йорданов“ 2). Президентът ще присъства на освещаването на параклиса на НГЧ „Свети Архангел Михаил“ и ще открие обновени и реновирани обекти на територията на представителното военно формирование.

От 16.45 часа в СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде представен 31-ия документален сборник от поредицата „Из архивите на ДС“.

От 19 часа във Френски културно информационен център ще бъде открито третото издание на Национален отворен форум за кариерно развитие, насочване и подкрепа за наскоро завършилите и дебютанти в сферата на изпълнителските изкуства.

Москва

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров ще се срещне с кубинския разузнавачи. 

Лавров ще се срещне и със словашкия си колега Мирослав Лайчак.

Париж

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер ще обсъдят ситуацията в Сирия.

Ще се състои ежегодната среща на посланиците на добра вола и почетните представители на ЮНЕСКО.

Стокхолм

Ще се проведе първи полуфинал на Евровизия-2016.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове