Last news in Fakti

29 Май, 2016 13:51 5 299 12

Класически групировки като ТИМ, СИК и ВИС не съществуват

  • класически-
  • групировки-
  • вис-
  • сик-
  • тим
Класически групировки като ТИМ, СИК и ВИС не съществуват - 1

Преди малко повече от месец, при операция на ГДБОП, във Фонда за лечение на деца в чужбина бяха арестувани осем служители, в това число и шефът на Фонда Павел Александров. На негово място беше назначен проф. Владимир Пилософ.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов каза в интервю за „Неделя 150“, че по случая е работено, много преди да бъде образувано досъдебното производство в Специализираната прокуратура. Никой не е предоставял информация на ГДБОП. Данните, които  за нарушенията във Фонда, са по разследване на дирекцията за борба с организираната престъпност, каза още той:

Никой не ни е предоставял информация. Събрахме я по оперативен път. Докладът на Министерството на Здравеопазването го придобихме по оперативен път. Нито една институция не ни предостави дози доклад официално

Информациите, че служителите на ГДБОП са били маскирани и тежковъоръжени при влизането във Фонда за лечение на деца в чужбина, Спиридонов определи като свободни съчинения:

Това са някакви свободни съчинения. Много добре знаехме къде влизаме и че вътре няма въоръжени лица. По тази причина, служителите, които бяха изпратени там, бяха с нормалното си оборудване. Бих казал, че операцията беше проведена в момент, в който, по оперативни данни, имаше възможност част от лицата, които са съпричастни с тази, организирана, престъпна дейност, да излязат в отпуск, да напусната страната по други причини, което щеше да затрудни провеждането на процесуално - следствените действия.

Спиридонов коментира още по темата за наркотиците. Той каза, че информацията, че МВР е задържало за цяла година 49 грама кокаин, е била некоректно поднесена в общественото пространство и посочи, че над 127 килограма наркотици са задържли ГДБОП през 2015 година.

Запитан, дали в момента може да се говири за силови гупировки у нас, в класическия им вид, той отговори:

В средата на миналата година, броят на тези групи, които бяхме определили, че влияят на  опертивната обстановка в страната, беше около 290. В края на миналата година техният брой нарасна на 420. От края на миналата година, от тези 420 групи, сме елиминирали 54. Бяха проведе ни 116 специализирани операции. Групировки ви класическия смисъл - ТИМ, СИК и ВИС, не съществуват.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    1 0 Отговор
    Много добър ПР си е направил милиционера. С такова гръмко изказване за малко да пропусна съществената част. За една година са хванати 50гр. кокаин. Каквото и да казва за 127кг, в докада пише, че са 50гр. Аз ако тръгна сам, мога да хвана повече за един месец, не за една година. Но важното е да казваш силни приказки, че хората да си мислят, че си вършиш добре работата.
  • 2 49 грама кокаин

    3 0 Отговор
    От тези трите само една си съществува и си е запазила името, понеже бизнеса вече се върти с изпрани пари и направо се гълтат пари от еврофондовете без да се дъвче през конкурси. Варна е феодална област, изнасилена, ограбена и наплашена от ТИМ. Саможертвата на самозапалилият се Пламен Горанов; пребитото момче от ТИМаджийските служебни кучета по време на митингите, когато се опита да защити стареца - (клипчето е в нета)
    http://offnews.bg/news/Balgariia_1/Biiat-mazh-zaradi-plakat-sreshtu-TIM-na-protesta-vav-Varna-video_165004.html
    (после полицаят беше прехвърлен и повишен в сектор "охрана на съдебната власт")
    Това са случаи от 2013г. а не от преди 300г. Рекета си продължава и до днес и то все по-нагло и всеки човек попаднал под влиянието на тази МАФИОТСКА ГРУПИРОВКА го знае!!!
    Св. св. Константин и Елена Холдинг е ТИМаджийска фирма, там всеки собственик на имот плаща по 4€ на кв.м. РЕКЕТ (на година) на ТИМ, за (забележете) ПОДДРЪЖКА НА ИНФРАСТРУКТУРА!!!!! Отделно АБСОЛЮТНО ВСЕКИ СОБСТВЕНИК НА ИМОТ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА ПОЛЗВА УСЛУГИТЕ НА МСАТ - няма как да ползваш интернет ако не си абонат на ТИМаджийската фирма МСАТ. Не че другите фирми нямат възможност да обслужват тези райони - просто си има закон: "ТИМаджийското не се пипа!".
    Един друг МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ!!!
    Точно до ГРАНД ХОТЕЛ ВАРНА има клон на ТИМаджийската банка ЦКБ - ТАМ КУРСА НА ВАЛУТАТА Е СЪВСЕМ РАЗЛИЧЕН ОТ ОФИЦИАЛНИЯТ НА БАНКАТА!!! Това е нарушение, но това е ТИМаджийска банка, а кметът И. Портних е ТИМаджийски служител - е как да няма групировка тогава??
    Имаме изнудване на хиляди собственици и реално целият град е заложник, понеже Хидрострой взима всички големи поръчки...
    Не бе, няма групировка има страх, репресии, безнаказаност и подчинение граничещо с непукизъм!

    Коментиран от #3

  • 3 Данчо

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "49 грама кокаин":

    Мале, мале толкова глупости не съм виждал някой да пише. Не ми се обясняват елементарни неща, но погледни малко реално на нещата, а не да пишеш мнения в стил активист на Атака. Варна нито е ограбена, нито е наплашена, а е морската столица на България. Грозно е да се използва Пламен за някакви цели, но това е истината. Някой се е възползвал от лабилната психика на човека. (https://www.youtube.com/watch?v=40_yrniEcVc) Виж клипчето и после говори кой е лош... Св.св. Констатин и Елена си е затворен курортен комплекс като Албена и точно за това няма презастрояване и е предпочитана дестинация за туристите. Това, че плащат 4евро на кв./м. за поддръжка е смешно. Естествено, че ще плащат собствениците, не живеем в соцализЪма, когато циганите от строителните бригади строяха панелки и градинки за без пари. Излез от България и отиди да видиш в другите държави как се прави с курортите. За банката и курса изобщо не ми се коментира. И в най-смелите ми фантазии не мога да измисля такова нещо. Курсовете в повечето случай са еднакви във всички банки и разликата може да е с 0,001ст., все пак има КФН, която следи за тези неща. И последно като връх на глупостите, които си написал е собственикът на Хидрострой. Я провери кой е и после пак пиши. Ако не ти се проверява ще ти кажа де юре е бившият шеф на Пътна агенция, който е близък до ДПС, но де факто е Пеевски. Така, че преди да плюеш по някой поне си проверявай информацията, защото е смешно.

    Коментиран от #4, #11

  • 4 орнитолога

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Данчо":

    Бях преди 2 години в една вила под наем в този курорт. Собственичката беше ужасена и разказваше големи страхотии за тея от тим. Наистина всичко е окабелено от Мсат, хората са възмутени и наплашени. Точно пък в тоя курорт има една улица дето слиза до някаква военна почивна станция - нямаше нито една лампа по пътя! Не говоря, че не светят, казвам че няма лампи по цялата улица. Свърши ми батерията на телефона да светя с фенерче и само светлината на Луната малко облекчаваше разходката. Другото е че няма релси за детски колички в скапания им подлез на спирката, плочките изпочупени, стоянката на такситата е до подлеза и всичко е жълто от опикаване, а миризмата го допълва. Това че взимат пари за инфраструктура е вярно и хазяйката пищеше по въпроса. Но това си е легалният им рекет "за защита" предполагам - нали тея хотели някой трябва да ги строи с нещо. Казвам го понеже виждах по-често едно Сузуки Витара с тяхната емблема, отколкото полицейска кола - в комплекса се кара като на рали. Звукът на двигателя се чува много преди да видиш колата, чудех се къде са скапаните $%€гета, когато ти трябват. Не знам що за мафиотска групировка е това щом нищо не могат да направят както трябва. Бил съм и на Златните - е по-добре си е. Протестите във Варна наистина бяха против тим и съм кибичил в скапаната кола бая време, докато мога да обърна или свършат. Добре, че Гърция е наблизо иначе с такива "курорти" може да намразим отпуските...
  • 5 mmMM

    2 1 Отговор
    Данчо. мама, къде живееш момченце. От 20 години ТИМ колят и бесят в околии варненска, бургаска и много други. Хранят и кабинета (да, колкото и да не ти се вярва), на Боко, още от първи мандат. Работят в тясни връзки с ДПС, и това само върха на айсберга при тях. Крайно време е да смениш млякото на мама с истинска храна. Иди си измий очичките и със здраве.
  • 6 Милка Итова

    0 0 Отговор
    ТИМ ли казахте? Ми то пълно с информация:

    http://e-vestnik.bg/11773/anglichanin-osadil-tim-za-otkradnatat-si-kola-prebit-i-otvlechen/
  • 7 Сашо

    0 2 Отговор
    Да, наистина такива групировки няма, но това не може да е успокоение, защото в момента ни управляват много по-опасни бандити.
  • 8 атанасов

    1 0 Отговор
    Така е, само кокошкари останаха...
  • 9 Ник

    0 0 Отговор
    Айде бе! ТИМ си е чиста класика! Само дето вече контролират цялата държава. Манталитетът им продължава да е същия, когато си харесат бизнес.
  • 10 румбата

    0 0 Отговор
    Нашенецът си обича душманите. Обаче човекът е много прав, отдавна вече ги няма тия трибуквия, сега бандитите са съвсем други. Ценко е последния, ама и Цар Киро беше същия. Разни квартални барончета, които почнаха да си вярват
  • 11 Ник

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Данчо":

    Ако си служител на ТИМ, ще разбера защо ги пишеш тези глупости. Но истината е съвсем друга и всички от Варна добре знаем как стоят нещата. Жалко, че през 2013, когато вървяха протестите не се стигна до там протестиращите да прескочат до Вилите им за да ги "поздравят лично".
  • 12 патил

    0 1 Отговор
    Аз сега на поредният анонимен русофил във интернет ли да вярвам, или на директора на ГДБОП, дето казва че вече системата е друга и че хората са други?
    И без друго смисълът на статията е съвсем друг, поне да си бяхте поиграли да почетете преди да почнете с глупостите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове