31 Май, 2016 06:30 13 445 17

Държавният дълг може да излезе извън контрол

  • дълг-
  • фалит-
  • депозити-
  • лихва

Преглед на печата

Държавният дълг може да излезе извън контрол - 1

„24 часа”

Лихвите по депозити с лек ръст през април, но остават близо до 1%

Доходността на депозитите за граждани през април е 1,17%, показват данните на БНБ. Това е малко повече в сравнение със ставката, която банките даваха през март от 1,13%, но остава под 1,79%, колкото бе доходността на депозитите година преди това.

Лек ръст на лихвите има и при спестяванията в евро - до 0,80% в сравнение с 0,78% през март и 1,45% през април 2015 г.

„Труд”

Кримигерой загина дрогиран

Иван Кубинеца бил съден като дилър от столична банда

При катастрофа в насрещното движение по Околовръстния път

Кримигероят Иван Михайлов, по прякор Кубинеца, е мъжът, загинал на 23 май вечерта при катастрофа на Околовръстния път при столичния квартал “Бояна”. Самоличността му бе потвърдена вчера от полицията.

 „Сега”

Държавният дълг може да излезе извън контрол

Няма никакви изгледи България да стане икономически тигър и на този фон бързото нарастване на бюджетните разходи и на държавния дълг е много тревожно. Това обявиха от Института за икономически изследвания при БАН.

Учените, които вчера представиха годишния си доклад за 2016 г., разкритикуваха финансовата политика на правителство по всички фронтове - от лошото прогнозиране на бюджета до растящите разходи на правителството, "складирането" на заеми във фискалния резерв и непрозрачното им харчене. Тяхната прогноза е, че след 3% за 2015 г. тази година икономиката ни с мъка ще постигне 2% ръст, а липсата на подходящи хора за свободните работни места ще е хроничен и тежък проблем, който ще пречи на бизнеса. Експертите от БАН на практика разбиват на пух и прах оптимизма на премиера Бойко Борисов, който "заръча" 4% ръст на БВП за 2016 г.

„Капитал дейли”

TELUS ще достигне 2500 служители в България

ТELUS International Europe ще удвои служителите си в Пловдив до края на годината до 500. Hа специална церемония канадската аутсорсинг група откри новия си офис в града, който ще й позволи да разшири дейността си. В момента компанията има 250 служители в Пловдив и още около 1900 в София. Офисът бе открит от президента на България Росен Плевнелиев и от Джефри Пюрит, президент на TELUS International.

 „Стандарт”

Нежната страна на Европейското

Както преди всеки голям футболен форум феновете обръщат голямо внимание освен на любимците си на терена, така и на половинките ми. Бърз поглед в интернет показва, че по всички стадиони във Франция това лято ще бъде доста горещо. Модели, фитнес маниачки ще дерат гърла за своите половинки и техните съотборници. Още преди старта на Евро 2016 спецове от "Дейли Мейл" показаха най-красивите футболни си половинки.

„Монитор” 

Чужденци разбиват наши банкомати за 20 секунди

Румънци, молдовци и дори сръбски бандити правят гастроли у нас и разбиват банкомати за не повече от 20 секунди. Бандите, които според оперативни данни от МВР са две, са подпомагани от софиянци. Нашенците набелязват целите, а след това професионалните касоразбивачи взривяват, режат или директно отмъкват банкоматите.

Последната схема рядко се прилагала, тъй като в някои машини имало проследяващи устройства. За това те просто ги нарязвали близо до мястото на удара, а след като вземат парите, ги изоставяли.

В устройствата често има суми до 50 хил. лева. Всичко ставало изключително бързо. Колата се спирала на няколко метра от устройството, бандити поставяли взрив на определена точка, отдалечавали се, активирали бомбата и след това прибирали плячката. Записи от оцелели камери показват, че всичко това се случва за 20 секунди.

„Дума”

Скриха билетите от 1 лев два дни по-рано

Билетите за градски транспорт в София от 1 лев бяха скрити два дни преди новата цена от 1,60 лв. да влезе в сила. За това сигнализираха много столичани, които са направили вчера опит да си купят билети от шофьорите на превозни средства. Софиянци се оплакаха още, че в метростанции са отказали да заредят електронните им карти за 10 пътувания по старите цени.

Скъпите билети влизат в сила от утре, а неизползваните ще могат да се заменят с доплащане във всички пунктове на ЦГМ.

„Новинар”

МОН проверява сигнала за SMS на матурата

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди незабавна проверка по родителски сигнал за разпратени отговори от преподавател във Варна по време на матурите.

"Вътрешна комисия на ведомството ще провери автентичността на сигнала. Ако се установи, че учителят е извършил деянието, ще реагираме с цялата строгост на закона, включително дисциплинарни наказания и съд", заяви министър Кунева. Сигналът е бил подаден от родители на дванайсетокласник от Първа езикова гимназия - Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    5 0 Отговор
    Че как нашите бандити са дали такъв хубав бизнес на чуждите бандити! ДНК-то ли ги плаши?
  • 2 кроко

    2 2 Отговор
    Държавният дълг може да излезе извън контрол

    Споко, хибрида десо-стоян бачка здраво, има много фирми, изнася разни работи и в него ни е надеждата - той ще го връща дълга!
  • 3 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Според мен държавния дълг е много добре контролиран и манипулиран в точно определена посока. И това е така защото, както автора изключително точно го е написал: "..."складирането" на заеми във фискалния резерв и НЕПРОЗРАЧНОТО ИМ ХАРЧЕНЕ..."
  • 4 7777777

    3 0 Отговор
    Мечтите са едно, а реалността съвсем друга! В една държава, където половината от трудоспособното и население работи в чужбина, в която няма работеща пазарна икономика, в която има монополи, без ясна визия за приоритетите на страната, в която се взимат комисионни и само се точат еврофондове, където решенията за бъдещето на държавата се вземат от Брюксел, без да се зачитат националните интереси, взеха се огромни държавни заеми, които бяха похарчени незнайно къде и които нашите деца които останат ще връщат няма как да сме икономически тигър!
  • 5 Стефан

    1 0 Отговор
    Не вярвайте, че банкоматите са разбиват за 20секунди. По дълго време е необходимо, но пък идват и сот- патрулите....
  • 6 Ами сега

    2 0 Отговор
    Сега е моментът оня с коня, Стоян, китарата, Хонда-та и Киро (не знам дали не са едно и също лице) да спрат да стискат доларите или турските лири, (не знам в каква валута им плащат) и да започнат да гихарчат, че да подпомогнат икономиката, защото спукването на сапунения мехур, в който живеят те, а и власт имащите наближава да се спука, и ще лъсне грозната реалност, че сме затънали в заеми до ушите, и са докарали страната до икономическа катастрофа
  • 7 БУМ БАМ

    2 0 Отговор
    ЕВРОТРОЛОВЕТЕЕЕЕЕЕЕ ... КЪЪЪДЕЕЕСТЕЕЕЕ......ЗАХАРНИЯ СИРОП СВЪРШИ МАЙ .СЕГА ТРЯБВА ДЕСЕТОРНО ПОВЕЧЕ ДА БАЧКАТЕ ЩОТ ДЙДЕ ВРЕМЕ ЗА РАЗПЛАТАААААА......
  • 8 Монго

    0 0 Отговор
    Абе, къде е Деса? И на "4-ти км." я нямаааа...
  • 9

    1 0 Отговор
    Ами те разни финансисти отдавна говорят хората че не вървим на добре, ама ГЕРБ-маниаците реват че няма по-хубав от Боко, и че тези дето говорят така били русофили......
  • 10

    1 0 Отговор
    Не е нужно даже да си експерт, за да разбереш кво става в тази държава, трябва само да се огледаш и позамислиш малко, но някои хора са с огромни капаци на очите и промит мозък.
  • 11 999

    1 0 Отговор
    Следващите 16 милиарда дълг ще затрият държавата и ако не отнесем Боко тиквата и цялата политическа зган в парламента това ще стане скоро.
  • 12 ИНСТРУКТОР

    0 0 Отговор
    Хора вижте външния дълг на страните в света,как ли ще го връщат горканчовците.За да живеем добре трябва да се увеличи потреблението.За да се увеличи потреблението,трябва да има ИКОНОМИКА.Сега е въпроса за кокошката и яйцето.И ОТГОВОРА Е ВЪНШЕН И ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ.Това правят БАТКОВЦИТЕ с развитите държави.ПРОВЕРЕТЕ В ЧИЧО ЖУЖЪЛ.
  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    Защо когато има заглавие на дадена статия, вътре има и друго съдържание? По заглавието има две три думи и още куп други неща, които не ме интересуват.
  • 14 Plodviv

    1 0 Отговор
    ББ е не по-малко зло от всички преди него от 1990 г. насам (даже и отпреди). Доскоро имах надежда, че нещо може да се промени, но се вижда, че нищо подобно не се случва, няма и да се случи. Проблемът е изобщо останал ли е читав човек в политиката, който да спре унищожението на държавата от Брюксел, защото летящият свободно надолу бяло-зелено-червен асансьор приближава дъното с всяка изминала година...
  • 15 чака ви глад

    0 0 Отговор
    Държавният дълг може да излезе извън контрол

    При Боко Чоков много неща ще излязат извън контрол
  • 16 ДО майна фелибето

    0 0 Отговор
    Брюксел не ти е виновен за нищо, ние сме рашка подлога и от там командват много повече от Брюксел! От там държат и парите в БГ! Само щи дам за пример Лукойл и Т.ИМ, а за Боката си прав
  • 17 Guest

    0 0 Отговор
    "..............а липсата на подходящи хора за свободните работни места ще е хроничен и тежък проблем, който ще пречи на бизнеса."
    Има липса на заплати, не на кадри...българския чорбаджия е свикнал от край време някой да му работи без пари...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове