5 Юни, 2016 19:30 1 236 0

Местан: Предсрочни избори през пролетта

  • местан-
  • предсрочни-
  • избори-
  • пролетта

В Благоевград се проведе първата Учредителна областна конференция на ДОСТ

Местан: Предсрочни избори през пролетта - 1
Снимка: ДОСТ

Предсрочни парламентарни избори са възможни през пролетта на следващата година, но резултатите от президентските може да ускорят този процес. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан в Благоевград, където се проведе първата Учредителна областна конференция на партията.

„Това е нашето ново общо начало. Новата ни надежда – ДОСТ. От една страна, сърцето ми е изпълнено с надежда, а от друга страна, съм малко притеснен, защото през последните години сте чули много обещания, но свършената работа е малко. Поизхабиха се политическите думи и става все по-трудно да говорим. Искам да разчитате, че като приятели ще говорим честно, искрено, доблестно и най-важното - ще поемем пред вас само ангажименти, които можем да изпълним, защото знаем, че се уморихте 26 години да бъдете лъгани!“, започна речта си Местан.

Пред дошлите учредители, той заяви, че именно хората от Благоевград заслужават по-добро политическо отношение, защото „нашите братя и сестри от Благоевградска област имат огромен принос за демокрацията в България – те бяха първите, които се опълчиха срещу комунистическия режим и на фона на този принос на Благоевград за българската демокрация, за жертвите, които даде, за репресираните – нашите хора платиха най-скъпата цена – най-нисък социален статус“.

Лидерът на ДОСТ заяви още, че знае колко е трудно да говори за политика пред хора, които с пот на челото си и с катран по ръцете си се опитват да изкарат хляба на децата и семействата си, а тази година или още не са продали тютюна си, или са го продали и чакат търговеца да им плати, но е сигурен, че новата политическа сила ще им даде това, което чакат цял живот – алтернатива, която досега не са имали.

„Трябва да обединим енергията си и заедно да градим едно ново, чисто и светло бъдеще. Дните на ДПС са преброени, хората вече имат нова алтернатива. Като чуете ДОСТ, ще се сещате за няколко неща – ДОСТ означава да изпъчиш гърди и да се гордееш със своята идентичност. Ние ще сме откровена радикално натовска партия. От учредяването на ДОСТ трябва да са доволни демократите, защото най-сетне се създава една истински демократична партия. Ние ще защитаваме честния бизнес“, заяви Местан.

Лидерът на ДОСТ коментира и регистрацията на партията, като заяви, че всички, които се боят от ДОСТ, ще направят дори и невъзможното да забавят регистрацията на новата политическа сила. Той призова – „Ако се появят новини през следващите дни, че съдът бави регистрацията на ДОСТ и връща документи - не се отчайвайте, напротив – това трябва да ви зарежда с усещането, че сме наистина една голяма нова политическа сила. Рано или късно ще получим регистрация“.

Във връзка с изказването на Костадин Паскалев, който от национален ефир призова независимия български съд да не регистрира партия ДОСТ, Местан заяви, че такава груба намеса в работата на съда в условията на демокрация не е възможна. „Господин Паскалев изглежда бърка времената, в които живеем. Партията му можеше да разпорежда на съда и го правеше в годините на тоталитарното управление на онзи диктатор, на чийто паметник в Правец те, уж социалисти, членки на Партията на европейските социалисти, положиха венци. По времето на управлението на диктатора Тодор Живков ръководството на партията на Паскалев можеше да разпорежда на съда кого да регистрира и кого не, кого да осъди и кого да изпрати в концентрационни лагери. Но България вече е член на ЕС и НАТО и за Паскалев е полезно да знае, че такава груба намеса в работите на съда в условията на демокрация не е възможна. Очаквам българският съд да бъде безпристрастен и да получим регистрацията без забавяне. Тези, които призовават ДОСТ да не бъде регистрирана, го правят от страх, защото след регистрацията на новата партия ДПС няма да има ключова роля за крайния резултат от предстоящите президентски избори“, заяви той.

По време на Конференцията беше избран председател на Областния съвет на ПП ДОСТ в Благоевград – Исмаил Джинджи. По време на представянето си той заяви, че работи в екип и е сигурен, че ПП ДОСТ ще успее, защото е партия, която мисли за народа и благото на страната.

Членове на Областния съвет на ПП ДОСТ ще са : Исмаил Джинджи, Мехмед Хаджи, Ахмед Дренчев, Айлин Барутева, Ваня Чаушева, Али Али Хюсеин, Селим Буковски, Ибраим Чолак, Азим Менк, Левент Байрам, Олга Бакалска, Владимир Караилиев и Талип Талип.

„Силата е в нас. Дойде време те да се боят от нас“, с тези думи на лидера на ДОСТ Лютви Местан завърши Учредителната конференция в Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове