Last news in Fakti

6 Юли, 2016 11:15 2 943 33

ВМРО иска връщането на задължителната казарма

  • вмро-
  • връщането-
  • задължителната-
  • казарма

Рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа изисква бързи и адекватни действия

ВМРО иска връщането на задължителната казарма - 1
Снимка: БТА

ВМРО изготви изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за резерва на въоръжените сили на Република България. Те ще бъдат предложени за одобрение от парламентарната група на ПФ и до дни ще бъдат внесени за разглеждане от НС, съобщиха от движението.

В подготвените към предложението Мотиви се казва, че рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа изисква бързи и адекватни действия на законодателната власт у нас . Нормативното преминаване от принципа за наборна военна служба към механизма на професионална военна служба в България е било извършено прибързано, без съобразяване с конкретната геополитическа и военностратегическа обстановка в Югоизточна Европа и без да се отчита националната традиция за попълване състава на въоръжените сили.

Единият от предлаганите законопроекти разделя военната служба в България на „наборна военна служба“ като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и „професионална военна служба“, изпълнявана на основата на договор.

Законопроектът предвижда различни хипотези за реализиране на задължителна наборната военна служба, като базовата е служба за срок от 6 месеца за лица от мъжки пол, навършили 19-годишна възраст и има варианти алтернативна гражданска служба за срок от 12 месеца.

В промените на Закона за резерва на въоръжените сили се предвижда още началната военна подготовка на гражданите на България да стане задължителна. За учащите се в средните училища се предвижда тя бъде интегрална част от учебния процес, а за неучащите средно образование ще се организират задължителни курсове. Подобрява се системата за военна подготовка на студентите, включително и по посока на тяхното обучение за офицери от запаса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛСП

    2 0 Отговор
    Аз пък предлагам ВМРО да бъдат включени в състава на новобъзстановените трудови войкси и да започнат да си заработват прехраната.
  • 2 космонафт

    2 1 Отговор
    Аз предлагам да станем първа космическа сила!
  • 3 жщг

    2 0 Отговор
    Интересно колко коремни възлизания прави радетеля за наборна военна служба красимир каракачанов ?
  • 4 айде джака

    1 0 Отговор
    Дебелака искам само един ден да ми е новобранка, накрая на деня съм сигурен, че ще се е обесил на връзките на обувките.

    ВМРО се заиграват доста сериозно с разни обречени каузи и дразнят много хората.
    Нито пари има, нито кадри има, нито база, а и повечето деца след завършването заминават за чужбина!
  • 5 айде джака

    1 1 Отговор
    Само да я приемат тая простотия дупе да им е яко.
  • 6 jullliann72

    2 0 Отговор
    Защо толкова се боите от връщането на казармата?Там ще възмъжеете,няма да сте такива лигави каквите сте сега.)))))))))

    Коментиран от #8

  • 7 айде джака

    0 1 Отговор
    Връщането на казармата ще струва милиарди левове от Бюджета, т.е. това е ИЗТОЧВАНЕ на средства от Бюджета.
    Необходимо е да се построят нови корпуси, да се закупи оборудване, да се наемат преподаватели, да се изгради изцяло и наново една цяла структура.
    Всичко това ще се изпулни от ЧАСТНИ фирми, ФИРМИ на ГЕРБ, които ще спечелят милиарди за сметка на данъкоплатците, държавата ще бъде СЪСИПАНА и докарана до ФАЛИТ, в какъвто реално е все още, имаме БОРД!
    Икономиката колкото и да се е съвзела ще дръпне назад, защото ще се източи огромно количество държавни пари и ще се инвестират в нещо неефективно и напълно излишно.
    Наборната армия е само пушечно месо, лишено от всякаква мотивация и желание да научи нещо, а родителите ще правят всичко възможно децата им да не посетят казармата, като спасението ще бъде незабавна имиграция.
    ВМРО извършват държавно предателство в услуга на Герб и на личностни мотиви, облагодетелстване.
    Връщането на казармата ще бъде последвано от огромни протести, защото никой родител не иска детето му да бъде пребито, гаврено и унижено, дори убито в казармата. Сещате се какви ще бъдат наборните войници, предимно от ромския етнос, ще има извращения и гаври, пробелмите ще бъдат много, а решенията няма да водят до нищо.
    ВМРО са много вредни за България, както и Герб, така, че да се готвим за протести, този път ще са масови.
  • 8 айде джака

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "jullliann72":

    От какво ще възмажееш бе? Ще се биеш с циганите и ще те командват алкохолизирани дебелаци с килийно образование?
    Забравих, ще се научиш на поздрави и отговори и ще правиш скадка, ще чистиш л..на и ще правиш сапунка.
    Така ли се възмажава?
    То ако се възмажаваше в казармата, шапкарите щяха да са най големите мъже извън казармата, а то е точно обратното, само в казрамата бяха велики, а навън станаха прости охранители.
  • 9 айде джака

    1 0 Отговор
    Това, че българина не може да си възпита децата, не означава, че трябва да се върне казармата да го стори вместо него.
    Кой ще го направи мъж?
    Старшината, този ли е възпитателят, където не е прочел една книга през живота си и никога не е изтрезнявал.
    Много умно, няма що.
    Да даваме една купчина пари по чаастни учители и накрая някакъв кроманьонец ще се гаври с детето ми, айде няма нужда.

    Коментиран от #15

  • 10 Багатур

    1 1 Отговор
    Съзирам катарзис измежду редовите последователи на руската прехидролка. Плашеха хората по селата как нямаме армия, искаха връщане на наборната казарма, а сега скачат срещу ВМРО когато са фактор в прокарването на патриотични политики, сакън прехидролка да не изчезне от политическия хоризонт и загуби кремълското финансиране.

    Коментиран от #13

  • 11 1234

    2 0 Отговор
    Към №5,айде джака.Слушай какво ще ти кажа,не те знам какъв си,но като ти чета написаното,ми се струва,че си един малодушен,неориентиран и страхлив мамин.Първо никога не си бил в казарма,и не знаеш как стоят нещата там.Тия работи дето ги пишеш си ги чувал от тоз и от оня,и колко от тъх са истина и той не знае.Пък ,че те е страх си личи от това как реагираш само от споменаването за казарма.До сега тия дето са служили какво им е станало???Да не би да са умрели?Повечето са станали добри хора,с чувство за отговорност за семейство и Родина.А сега като чуете за казарма и се на.ирате от страх.А няма ли да е по страшно ако недай боже се наложи да браним държавата си ,семействата си, дома си,тогава какво правим???Ще бягаш в чужбина ли,тогава ще се чудиш ,каво се прави с тоя автомат,с тоя противогаз,нали все пак всички мъже трябва да излязат и да защитават дома си ,градовете,селата.Ти какво ще се скриеш при майка си ли ?След време ако си жив това ли ще разправяш на децата си или ще си измисляш врели не кипели.По някога страхът от неизвестното е лош съветник ,не пиши глупости като не си бил там ,за което даваш мнение.

    Коментиран от #12

  • 12 айде джака

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "1234":

    Кой не е бил там бе, там където съм бил такива, като тебе ревяха, като малки деца, така, че ти не приказвай глупости.
    Кой ще те напада тебе бе, параноик, мислиш ли, че няколко хиляди пъпчиви тийнове ще обърнат една битка, кажи бе?
    Явно си нямаш понятие от война.
    Много добре знам, какво е наборната служба и това, което съм преживял не го пожелавам на никой, още повече на детето си.
    Нормална реакция, на нормален човек, който смята, че децата ни ще са по полезни в училищата и университетите, на работните места отколкото в дупката, наречена казарма!
    Мъж се става, когато започнеш да работиш и издържаш семейство, запомни го това, бомбе.
  • 13 Богатир

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Багатур":

    Гоце се разбра с руснаците и те врътнаха кранчето на перхидролката! А щом секнат парите ще го чуеш как ще запее друга песен!
  • 14 Goro Lafchi

    2 1 Отговор
    Всеки мъж трябва да умее да борави с оръжие и да може да защитава Родината.
  • 15 Гоуст

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "айде джака":

    Много точно си го написал, но няма как. Ще излизат разни псевдо патриоти и масово кифлите ще реват да върнат казармата, защото аджеба нямало вече "Истински" мъже!
  • 16 граничар

    2 0 Отговор
    Тоя сънува неща от Татово време! Инженери ,лекари и компютърни специалисти ходехме на времето по две години и горница до тичаме по полето !По-глупаво прахосване на човешки ресурси не се е виждало !
  • 17 швейк

    1 0 Отговор
    Каракачанов да хваща тия от вчера опълченци ли бяха ратник ли бяха и да им стане един командир да за пример ! Той ще изпълни образа на Швейк със смисъл и съдържание !!!
  • 18 Ранко

    2 1 Отговор
    Аз съм за Казармата.И даже две години да е.А тези които разправят че е губене на време в казармата да го дужат отвсякъде.По добре ли е да излизат от училище наркомани и готови проститутки,и гейове.????Нацията ни вече не се знае каква е.Всеки с обици надрусани боядисани,татурирани като картинна галерия...П...си.....Затова момичетата ще казват че вече няма мъже........И се оправят сами,момчетата сами се ч.кат..Гейова държава.Щом и на манифестаций излизат меките китки.....Ееех,Живков.Къде си да въведеш лагерите пак Белене,Скравена....

    Коментиран от #21, #26

  • 19 вдивдуьдхг

    1 0 Отговор
    каракачанов дебело пълно с комплекси
  • 20 54512356123

    1 0 Отговор
    ПСИХИЧНО БОЛЕН ТАРБУХ КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ НЕЩО НОВО РАЗЛИЧНО -ЦЯЛ СВЯТ ВАРВИ НАОРЕ САМО НИЕ НАДОЛО ОТ ТАКИВА С КАКВО ЩЕ ГИ ХРАНЯТ СЪС СТАРИ КОНСЕРВИ ЩЕ ДОКАРАТ МОМЧЕТАТА ДА ГИ ХВАНИ КАКВА ЛИ БОЛЕСТ ЯЗВИ , ИЗКА ДА МАНИПОЛИРА ХОРАТА НА 20ГОДИШНО МОМЧЕ ДА СЕ ГАВРИ СНЕГО ДА ГО ИНИЖАВА ХОИ ТОЗИ ТАРБУХ ДА СЛУЖИ НА ЛИ Е ДАЛ КЛЕТВА ЗАТЪПЯЛО ОТ ПЛЮСКАНЕ И ПИЕНЕ
  • 21 редник райън

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ранко":

    Ранко, за това, че младите се друсат са виновни родителите им и онези, които продават дрога, а за да продават дрога е виновен корумпирания съд и полиция, къде намеси казармата.
    Казармата не е панацея за болното ни общество и няма да го направи по добро, а напротив ще излезнат даже по големи наркомани.
    И кво рИвеш за соца, все едно, че тогава не е имало наркомани гейове, кво ти пречат гейовете?
    Заради гейовете ли си беден и гладен, те ли ти изядоха закуската или обяда?
    Демокрацията е по добре от диктатурата, ама истинската демокрация, не имитацията на, на която сме свидетели в момента.
    Трудовата повинност, задължителната военна повинност, лагерите и Бай Тошо УМРЯХА, всичко свърши, набий си го в главата и свиквай, няма върщане назад и не трябва да има.
    Каракачанов иска да реанимира соца, подкрепян от Герб разбира се, дано не го направят, че тогава ще ядем дървото.

    Коментиран от #24

  • 22 пич

    0 0 Отговор
    Каракачанов, да не би да нема персонал армията, ба? Аз ставам за дженерал, мога да прибера шкембето, да марширувам като в балет Магаданск съм напрау? Давай посто и ке ти свирам Ламбада на уше - тромпетис съм! И кога доди Главвният баща на нацията, ке строим армия и ке го посрещнем с Велик е нашият войник! Аз одих преди година да питам търсят ли пехота - сънувах, че съм морски пехотинец и газя кал, а след мен препуска с развята коса върла рокерка с атомат и пее - ако те гепна, дънкио щи цепна!, а аз плавам трамбовайки в тинята и хлипам геройски, молейки се на вси богове да не ма докопа, че лошо ми се пише. И какво ке праят дечата в армията, ако стане государ-кютек? Да ней кат у соцо, бре, нане? Га бееме в казармото , ефрейторо лоши беа - караа ни да миим с паста и четка за зуби кенеф бахчъ да знайш! Ако тъй се пази родинтъ, по-добре емигранто да стана.
  • 23 историк

    1 0 Отговор
    Тъй, тъй Каракачанков, тъй, наше момче! нека дечата да пазят дворците на Гоци, Боци, Цура, Орела, а тейните мадърс и фадърс да заработват като у соцо гьотверенски за пенсия, у тая държаво, дето им дигна прага и стигане нема! Тъй патриоте велик, тъй! И кога пазиш родину, да си спомняш с умиление как плащаш по 1.60 за билетче, а община пуска тумби "социално слаби" на хранилка без билето! Да си спомняш как са те лъголи и Гоци и Боци и Цуца и Мастан, как ке ти дават европейско бъдеще и помощ за дребният бизнес! Да си спомняш за сите тия паразит лапачи на посто и гордостта ти, че си - Аз съм българче и расна, в дни велики славно време...., съвременник на този велик живот да те изпълвас гордост и несъкрушимо желание да браниш своите "велики градители" на България от 72 године и насам! А, когато вечер заспиваш с пача в търбуха от лой, а офицерите си лягат с кюфтета по 1 кило едното, да милееш за родину и за царо-депутато-връзкаро! Тъй, Жоре, тъй нане, тъй бравус!
  • 24 Ранко

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "редник райън":

    Явно си гей....Щом не ти стиска в казармата на суровия режим.Аз съм служил 2 год.И досега не съм видял който е служил в казармата било циганин,турчин,българин,или каквато и нация да е,да е наркоман ,некадърен надрусан.Поколенията които са били тогава войници и са служили,и са строили държавата ни ,на тях се дължи всичко което има Б-я.Но поколенията вашите,след 89 г.са изтървани. Няколко вече.Ако сега стане някоя война,а това ще го има,вие не сте чували гърмеж ...И сигурно ще се скриете под полата на майка си...Редник Райън...Не излагай името от филма.
  • 25 историк

    1 0 Отговор
    Аз също служих точно 2 години в БНА. Да ти призная, никак не ми допадна. Не съм гей, не си падам по тия извратени неща. Винаги съм уважавал военните, но ми падна БНА в очите с лакейската си шуробаджанащина. За ти призная, не съм против служба, но ми еп ротивно да козирувваш и се подчиняваш на много простотии, както тогава. А сега каква ли е БА? вероятно няма простотии, понеже чичо САМ едва ли биха въвели соц простотии? Гледам понякога ме задминават по няколко камиона със сардели, пердън натъпкани войничета явно са ходили на учение нейде, но не изпитвам луд копнеж по такъв живот. А винаги съм харесвал военното обучение. Явно не си падам по стандартното вписване на стадно обучение каквото е масовката? Но пък не ми тежи да лазя в тресавища стига да имам мотив? Мисля, че НАТО обучението е по-добро от соца. Соца не ни донесе нищо добро освен защитата на границите. Нямаше онази лична индивидуалност - навред тиранията на мафията ти натрисаше да влизаш в шаблона. Като в Северна Корея е. Това дава някакви резултати, но с времето сковава ума. И един ден разбираш, че ония на постовете са се гаврели с теб без да им пука ни за теб ни за родината ни. Ако им пукаше и имаха чест, отдавна да са си направили Сепуко, заради престъпленията им - и БСП и ДПС и ДОСТ и ГЕРБ и СДС-ОДС-НДСВ-...почти всичките. А ни един не го стори? е, няма ЧЕСТ, няма достойнство, няма и правилен морал. А щом няма чест, няма и оправия!
  • 26 историк

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ранко":

    Е и какво им е на обиците? Хората на Дик Марчинко носят обици. но пък скачат с парашути от 10 км и плюят тиня и пясък често често. Не гледай обиците, а гледай морала! Армията е за да брани нас, родината ни! А брани ли я? да ходят на учения, на мисии. но защити ли ме от рекета на Теленор, въпреки, че нямам договор за услуги с тях? Нот! Защити ли ме от крадците на къщата ми, въпреки, че следователи от РПУ в Казанлък знаят кои са крадците? Нот! Защити ли ме от лъжливи чиновници на разни постове? Нот! Защити ли ме от лъжливи прокурори, прикрили убийството на мой роднина? нот! А от какво ме защити? Май само граничариите ме пазят и то частично, понеже често често се намират имигранти дори в столицата за които даже граничарите явно не знаят или поне някои се правят, че не знаят срещу пачле? Е, койй ме защити и от какво всъщност? Ми аз се оказах прецакван и от чужди и от родни в еднаква степен? Защити ли БА разрухата на ВПК Арсенал и разграбването му? Нот! Защити ли ни, като Костовци и други мафиоти подариха златото на Дънди Пресшънс, а ние робуаме за 4-6 стотака на месец и мрем от мръсотия и ядове? нот! ми каква е тая армия и от какво ни защити тя? ЪЪЪЪЪЪ? Ами ченгетата и те? ЪЪЪЪ? Е, защо да и пляскам?

    Коментиран от #41

  • 27 пич

    1 0 Отговор
    Заради престъпленията на Комундуването на БА през годините, както и на 99% от политическият и чиновничмески елит тук, се кълна, че ще се оженя за пърата сирийка, китайка, сърбкиня, американка, какато и да е, но не искам ако имаме дете, да живее сред такава отвратителна номенклатурна кочина, като тук, нито да служи армия, която оправя света, а защитава най-големите убийци на българският народ - чиновници политици куп ченгета и магистрати! Това просто ти носи гадост в душата - да робуаш на гадни алчни продажни убиващи те разбойници. Досущ са като Османнската империя разни аги везири и други. Досущ са като в древен Рим - алчни крадливи патриции пиещи кръта ти. Макар и с разпоредби. Отричам се от тази отвратителна държаа и скапаният морал на 90% от това население тук, нямащо нищо общо с древните Българи като морал и при първа възможност ще си намеря или двойно гражданство извън кочината ориента и комунистан. Докато не видя кръвта и озъбените мутри на поне 200 000 крадлии паразита на всякакви постове, заради престъпленията им! защото само смъртта изкупва греховете, нищо друго! И предпочитам да се оженя за някоя азиатка, и да живея в Тайван отколкото да гния тая кочина която обижда името "БЪЛГАРИЯ".
  • 36 Роман Ценов

    1 1 Отговор
    Трябва да се върне казармата на всяка цена.Пак,ще станем силна държава.
  • 37 Роман Ценов

    1 1 Отговор
    Трябва да се върне казармата на всяка цена.Пак,ще станем силна държава.

    Коментиран от #39

  • 38 пич

    1 0 Отговор
    И само ще добая за последно, понеже не смятам да си пилея живота писане на коментарии - соц. армията бе добре въоръжена, но морала и бе пълен аутсайдърски провал. Армия съставена от натегамчи офицери, 90%, от войници вкарани насила за 2 години като овце за да бранят родината, а третирани като добитък и чудещи се как да избягат извън поделението за да поживеят като хора младините си, от командуащи прикриващи не едно престъпление името на заплатката си, не ми ая хвали! А, Каракачанов е изпълнен с носталгия от този сладникав лъжепатриотизъм. Как ще защитиш Каракачанов народ и държава дори с армия, когато най-опасните му рагове са в командуването на държавата - президентство, минестерства, парламент, комисии, генерален щаб и къде ли не? НЕ МОЖЕШ! Тогава и по 10 години да е набора няма да има армия, само овце. Ние бяхме две години и третирани като овце. Никой не те учеше да мислиш, да анализираш, а да изпълняваш! Като роботи. Е, затова и тъпият ви соц комунделник рухна щото от овце икономика не се прави. И с прао рухна - да благодарим за освобождението си на Ран и Ът - колкото и да ги плюят техният план е добър икономически, но се приложи изопачено от търтеите паразити ЛАПАЧИ тук. Местните крадоха и лъгаха и учудиха дори и Ран и Ът, когато дойдоха и казаха - такова нещо, което е тук не сме писали в плана. Чел съм го - прави са. Каракачанов, как ще защитиш народа ни нас, от корумпирани прокурори прикриващи улики? Колко са разстреляни? Къде е тефтерчето на Златанов бе? Разстреляйте следователя щом прикрива кражбата! Разстреляйте и вещото лице, щом лъже! Каква България е бе? Жив КЕНЕФ, пу да не обиждам и кенефите, те поне имат важно предназначение... носят радост на хората...
  • 39 пич

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Роман Ценов":

    Надявай се....? С Цецка Цачева Боце, Гоце и останалата задунайская паразит мафия ще си остане лакейска кочина! Само дето преди се мазнеше на СССР, сега на САЩ и ЕК- нто лакеят си остава лакей по душа.
  • 40 петко

    1 0 Отговор
    що се занимават с глупости тиа,в момента в македония властта се търкаля по улиците и нема кой да я вземе,да отиват тамо да командуват
  • 41 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "историк":

    Много книги четеш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове