18 Октомври, 2011 14:58 838 0

СДС: ЦИК вън

  • избори 2011-
  • сдс-
  • цик
СДС: ЦИК вън - 1
Снимка: БГНЕС

СДС поиска оставката на изборната администрация. На пресконференция в централата на партията председателят й Мартин Димитров показа документи, които са представени от ЦИК във Върховния административен съд във връзка с обжалването на нейните решения. Мартин Димитров обясни, че става дума за два различни преписа на едно решение, заверени като верни с оригинала, съобщават от партията.

Изборната администрация  е направила нарушение при отказа да регистрира Синята коалиция в Плевен. Сега, когато обжалвахме това решение пред административния съд и видяхме документите по казуса на Централната избирателна комисия, открихме тези нарушения, каза Димитров.

Според него на един и същи документ - решението за регистрация на коалиция "Заедно за община Плевен", има два различни заверени преписа. На единия препис под датата 24 август има дописано с химикалка "поставено на 26.08.2011 г", каза лидерът на СДС.

Ако това дописване го няма жалбата срещу нашата коалиция от страна на ВМРО-БНД не би трябвало изобщо да бъде допускана, тъй като тяе с дата 30 август, поясни Димитров. Той поясни, че в крайна сметка е потвърдена жалбата и на коалицията е отказана окончателна регистрация в Плевен.

Много неща сме виждали за последните 20 години, но аз за първи път виждам ЦИК да предостави на Върховния административен съд два документа, които би трябвало да са с еднакво съдържание, но не са, каза лидерът на СДС и поиска оставка на изборната администрация. Според него очевидно тези хора изпълняват поръчки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА