7 Октомври, 2016 12:24 8 618 17

Скандал в парламента! Заседанието е прекъснато

  • скандал-
  • парламента-
  • заседанието-
  • прекъснато

От БСП издигнаха плакат пред трибуната, на който пишеше: „Те поГЕРБаха България”

Скандал в парламента! Заседанието е прекъснато - 1
Снимка: БСП

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев прекрати парламентарното заседание заради безредици в залата.

Всичко започна, след като Корнелия Нинова прочете от парламентарната трибуна декларацията на "БСП Лява България“, в която се казва, че българското правителство е претърпяло провал с позицията си за генерален секретар на ООН.

Корнелия Нинова заяви:

„Вчера се разбра, че с решението си да подмени кандидатурата на България за генерален-секретар на ООН, Бойко Борисов обслужи чужди интереси и предаде България. Нека видим как объркан в провала си самият той потвърди тези наши думи и се самоунищожи. Първо каза: „Имахме информация, че Ирина Бокова ще получи вето”, „Получихме писма от други държави с искане за издигане и подкрепа на Кристалина Георгиева”. Г-н премиер, кои чужди държави ви наложиха Кристалина Георгиева и от кога чужди държави с писма определят решенията на България?

Второ, което каза г-н Борисов: „Като видяхме, че Бокова няма шанс, решихме да я сменим”. Защо други уважаващи себе си и народите си премиери не смениха кандидатите си, въпреки че те нямат шанс, а единствено България стана за резил пред света?

Трето, „Ирина Бокова прояви нахалство и не се оттегли”. Г-н Борисов, след вчерашното предателство, всеки българин, който има смелостта да ви каже „Не” не е нахалник, а патриот.

Четвърто, „Няма да давам още 4 години на една комунистка”. Ако основанието за оттеглянето й е комунистическото минало, Вие, г-н Борисов, на какво основание управлявате държавата? Не сте ли били член на БКП и когато се е наложило да избирате между любимото Ви МВР и пожарната, или членството Ви в БКП, сте изоставили пожарната и МВР, за да останете партиен член?

На какво основание, ако комунистическото минало е важно, издигате друг човек с комунистическо минало - Кристалина Георгиева? На какво основание издигате за президент бивш партиен секретар на БКП. Първото падение на едно човешко достойнство е да се отречеш от миналото си, от семейството си, от рода си, от баща си. Който е направил тази първа крачка, ще направи и втората - да се отрече от историята и от родината си. Ето как става това в момента. Преди 2 седмици изнесохме информация, че правителството готви трайно заселване на бежанци в България, за да решава демографския ни проблем. За първи път това изречение беше произнесено от Кристалина Георгиева. Зададохме въпроси кой го реши, кога, къде, защо? Тогава скочиха от ГЕРБ и сега също казват: „Това не е истина”, а мен лично нарекохте лъжкиня. Хайде сега да видим, кой лъже?“

Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев стана и на висок тон от трибуната възрази на тезите. На първо време ще ви поздравя за това, че все пак успяхте да съберете парламентарната си група за поредната доза лъжи. В българския език тези, които лъжат, се наричат лъжци, заяви той. Георгиев обаче бе прекъсван от възгласи „Оставка“ от страна на БСП, а председателстващият заседанието изключи звука на микрофона му.

В този момент депутатите от БСП Таско Ерменков и Жельо Бойчев издигнаха плакат пред трибуната, на който пишеше: „Те поГЕРБаха България”.

Всичко това наложи заседанието на парламента да бъде прекъснато.

Наистина съм изумен, че колегите от опозицията се лишават от правото си на парламентарен контрол. Това са мерките, които мога да взема, те са описани в правилника. На няколко пъти предупредих, че ще постъпя по този начин, заяви Димитър Главчев.

На въпрос защо премиерът Бойко Борисов го няма, Главчев отговори, че това е защото в програмата на петъчния парламентарен контрол няма въпрос към него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минаваща

    2 6 Отговор
    Червени циркаджии. Няма да им мине номерът този път.

    Коментиран от #2

  • 2 Заминавай

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Минаваща":

    Кое точно от казаното от Нинова не е вярно? Има от десетина години едни нови циркаджии, ама това май не е столетницата... Те, циркаджиите се появяват на смени, периодично в Бг откакто е "избухнала демокрацията" . За това сме на този хал, а не защото са ви виновни ДС, БКП и други отдавна несъществуващи призраци! Но най-жалкото е, че всички тези циркаджии са купени по един или друг начин от чужди държави и работят усилено за техния интерес. В Бг трябва да заработи Народен съд за една камара народ, "ръководил" държавата от 89-та насам.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Заминавай":

    Точно!!!
  • 4 лъжци

    5 1 Отговор
    Наистина някои в народното събрание лъже, но това не са опозицията. Бойко Борисов се правеше на артист, когато говореше колко е притеснен, че още не е довършена оградата, а той не е имал изобщо намерение да е строи. И когато говореше, че ето ще получим 180 милиона и ще довършим оградата се оказа, че тези пари са за имигрантите, които ще настаняват трайно в страната ни. Бъчварова сучеше, овърташе, докато накрая призна, че ще заселват трайно бежанци. Кой сега е циркаджия. За номера с Кристалина Георгиева да не говорим, такова унижение за България никога не е било. Една година подмолно работиха срещу Бокова и пак лъжи и усуквания. Изобщо не се интересуват какво мисли българския народ.
  • 5 Georgi

    2 4 Отговор
    Няма такава наглост ! Руските агенти , които ограбиха прехода и живота на цяло поколение Българи ! Това е уродливото лице на национални предатели !!! Те няма да спрат , защото от москва са им заповядали да саботират денонощно всичко в България !!!
  • 6 ултра

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Заминавай":

    Другарке, след "народния съд" дето ни го готвите, ние сами ли да си носим въженцата, или ще ни ги раздават от вашето ППО:) Истината е, че вашите мракобеснически времена са отдавна отминали, а отровната ви комунистическа идеология отдавна е изтекла в канализацията!

    Коментиран от #10

  • 7 Ник

    4 0 Отговор
    Факт е че тези идиоти готвят план за заселване на Араби на наша територия! - Тая пача Бъчварова го потвърди!
    Така, че след някоя друга година, благодарение на това Х-мне Борисов, ще дойде някой Арабин за да Ви каже че България не е вече твоята държава.
    Нека някой оспори факта, че това Х-мне Борисов, не се е издънил тотално!
    Гледаме само резултатите - Празните приказки не ме интересуват!
  • 8 Истина

    3 0 Отговор
    Всички,които не приемате думите на Нинова,вие сте лицемери и то големи!Какво казаха от ГЕРБ-това са лъжи-5 пъти го повториха!И кое точно е лъжа,че Бойко не направи точно това ли?Защо се крие и не даде обеснение за хладнокръвната си проява на безпрецедентна глупост!А документът няма как да го опровргаят,той е решение от тяхно заседание,което незнайно защо е било скрито от народа,бидейки толкова важно за бъдещето на страната!Меркел си намери чудесно местенце за "групичката"си мигранти,а послушкото Бойко ще ни маже очите и ще ни надува ушите,как искали да го гонят ,защото борел контрабандата!Ами да бяхте показали един контрабандист бе,нали си имате МВР пиктчърс и Цецоу рекърдс,ама май е само прах в очите!Не се поддавайте на популизма на група пост-социалистически коплексари,че червените били такива лоши,а вижте реалната картина или КОЙ лъже и коЯ казва ИСТИНАТА!
  • 9 комбата

    1 3 Отговор
    Ааааааа знаем им номерата!
    Гласуваш за БСП, а получаваш ДПС - Съсел Ефенди беше последният, който излъга хората. Никога вече ГЕРБ и никога вече БСП - това е положението. Така ще оставим ДПС на хранилка само от курортите на ТИМ, защото ТИМ и ДПС са като сиамски близнаци. Готов съм да гласувам за всяка друга партия, която ми покаже план и цели за управлението си без ДПС, ГЕРБ и БСП! Нужна е промяна!
    БСП може и да са прави ама вземат ли властта веднага прицапват ДПС със себе си, а това означава нова доза мутрокрация, цигания и простотия!
  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ултра":

    Лошото е че не е изтекла, ами продължава да тече от вашите усти, само че с друг адрес. Че БСП са не по-малки боклучета от ГРОБ-аджиите е така, но поне нямат манталитета на квартална мутра като тиквата. Има ли нещо грешно в думите на Корнелия Нинова? Вярно че има и предизборнен фактор, ама винаги когато боко тиквата трябва да замаже нещо, по медиите се пуска някакъв скандал. Само че този път или не стана, или целта с тая простотия дето я сътвориха с оттеглянето на Бокова, е била да замажат нещо още по-голямо!
  • 11 Киро

    0 2 Отговор
    Пак безсмислени дрънканици от клекалата на Масква, дрън дрън дрън, а като вземат властта се вижда, че са най-некадърните от всички!

    Няма ли лустрация най-накрая да има бе, да се отървем от всички тия ДС гниди?!

    Коментиран от #12

  • 12 Сори

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Като ДС гнидата БУДА ЛИ ?

    Коментиран от #13

  • 13 555

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Сори":

    Ако не е Буда да ви чисти л..ната ......... и гъ..вете не можете да си избършете, иначе разбирате от политика, икономика ........

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кибик

    1 0 Отговор
    Не обичам комунистите и К. Нинова, но въпросите които задава не са лъжи и е редно Б. Борисов да даде отговор. Така или иначе, кефи ме когато се обиждат един-друг на "комунист"
  • 16 Кибик

    2 0 Отговор
    Каквато и да е Нинова, въпросите са актуални и е редно Борисов да даде отговор на обществото.
  • 17 Asparuh

    0 0 Отговор
    Чепкате се помежду си така вече 27 години. Има 4 въпеоса с ясни отговори! Къде видяхте Москва или Брюксел? Да не не би звездите да Ви говорят или сте врачки?... Имахме врачка Ванга се казваше и тя предсказа.. Едва когато се откъсне част от България тогава ще има осъзнаване на народа и ще спрат с ежбите помежду си.... Дали вече предсказанието вече не е факт си... Сирийска странджа, сирийски родопи с любезното съдействие на Турция естествено... ТОВА КАК ВИ СЕ СТРУВА?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове