Last news in Fakti

25 Октомври, 2011 10:19 859 0

Люта битка за Варна

  • варна-
  • избори 2011
Люта битка за Варна - 1
Избори във Варна. Снимка: БГНЕС

Варна е един от големите градове у нас, които отиват на балотаж. На втори тур ще се явят Кирил Йорданов, подкрепен в надпреварата от ГЕРБ и бизнесменът Веселин Марешки, издигнат от Инициативен комитет. 

Според Кирил Йорданов е имало кампания преди кампанията. По думите му Марешки агитирал чрез аптеките си, раздавал и телефони, на които избирателите да се свързват по-лесно с него, ако стане кмет. Марешки пък заяви, че сегашния кмет има проблеми с алкохола. 

Искам да благодаря на всички варненци, които ме подкрепиха, подкрепиха и другите 14 кандидати, които се обявиха против статуквото, заяви Веселин Марешки на дебат с Йорданов по бТВ. Събирали сме само телефоните на хората, а не ЕГН-та, обясни той. Смятам, че трябва да има пряк диалог с гражданите.Взимал съм телефоните им, давал съм им своя телефон. Аз съм един от малкото, които се разхождат из града и се срещам с хората. Искам да поздравя варненци за това, че се опълчиха срещу системата, каза още бизнесменът. 

Господин Марешки като общински съветник също е част от тази система, заяви Кирил Йорданов

Вече 20 години аз общувам с хората, разбира се, с тази разлика, че не им изисквам телефоните – имам си приемни часове и гражданите те могат да ме потърсят тогава. Към мен господин Марешки предявява само клевети, които нямат нищо общо с действителността, заяви настоящият кмет на Варна и попита опонента си дали е бил осъждан за клевета над  длъжностно лице. 

Аз вече 20 години съм в публичното пространство – занимавам се със спорт и си правя регулярни тестове – имам здравни документи и изследвания, каза Кирил Йорданов и така опроверга твърденията на Марешки, че има проблем с алкохола. 

Циганите избраха предния път Кирил Йорданов, заяви бизнесменът Марешки

Той обясни как кметът разказвал навсякъде, че чака да си харчи милионите и няма търпение да бъде изпратен в Швейцария. Имал съм такова предложение – имаше вариант ГЕРБ да избере друг кандидат за Варна и аз можех да се явя като независим и пак да спечеля, каза Йорданов. От своя страна Марешки настоя подобни разговори между двамата да се водят с детектор на лъжата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА