Last news in Fakti

20 Декември, 2016 10:00 1 394 9

Отношенията между Русия и Турция няма да се влошат

  • отношенията-
  • русия-
  • турция-
  • влошат-
  • стоян мирчев

Стоян Мирчев: Ако зад убийството на руския дипломат стои опит за провокация между двете страни, ще има обратен ефект

„Ако зад убийството на руския дипломат в Турция стои опит да се направи провокация между двете страни, ще има обратен ефект. Отношенията между двете страни ще се подобрят, а няма да се влошат“. Това заяви народният представител от БСП Лява България Стоян Мирчев в сутрешния блок на БНТ.

Той подчерта, че Путин в изявлението си е казал, че тази провокация няма да пожъне успех. Той ще повиши охраната на турската мисия в Русия, като се надява същото да се случи с руската мисия в Турция за защита на самите дипломати. „Убийството на руския посланик не е атентат срещу културно събитие, а разстрел срещу дипломат. Това е удар срещу една държава. Показва ярка агресия срещу Русия, в момент, в който извоюваха голяма победа в Алепо, има опит да се вкара напрежение между двете страни“, коментира той. Мирчев припомни, че днес външният министър на Турция е трябвало да отиде в Москва, за да водят разговори за ситуацията в Сирия.

Европа не прави нищо с радикалните единици, които реално са европейски граждани

По повод терористичния акт в сърцето на Берлин, народният представител посочи, че почеркът е същият като в Ница. „Няма ли най-накрая Европа да спре политиката на отворени врати и да започне са следи кой влиза на границата? Това е основен проблем, за който продължаваме да си затваряме очите“, категоричен е той. Според него влизат не само бежанци, а мигранти и радикални единици. „Тази политика е наложена от Ангела Меркел. Европа нищо не прави с радикалните единици, който са се били на страната на „Ислямска държава“, а те са реално европейски граждани, които сега се връщат в Европа“, подчерта депутатът от левицата.

Ще се направи правителство на сговора на тяснопартийни интереси, което няма да доведе до нищо добро

„Трябва да отидем на предсрочи избори възможно най-бързо. Разиграва ни се комедия, която граничи с трагедия. На фона на всичко, което се случва в света, трябва да се гледа малко по-сериозно“, каза още Мирчев. Според него не може партия, която няма единно мнение вътре в себе си, разделена на няколко ядра, да прави правителство. „За ГЕРБ е удобно, защото ще играят ролята на управляваща опозиция с надеждата, че хората ще забравят пагубната им политика“, допълни той. Мирчев е на мнение, че ще се направи правителство на сговора, на тяснопартийни интереси, което няма да доведе до нищо добро. „Реформаторите са основните виновници за скандалите в сферата на образованието, здравеопазването – ваксините, пръстовите отпечатъци, част от реформата на Москов падна дори в съда. Може би само пенсионната реформа на Калфин може да се сравни с пагубните политики на реформаторите“, посочи той.

Във връзка с проведения Национален съвет на БСП Стоян Мирчев подчерта, левицата е приканила всички напуснали да се върнат. „Защото разбираме, че са излъгани от ръководството на АБВ. Първанов и Румен Петков се самоизключиха, те не са напуснали. Ръководството на партията е по-различно от симпатизантите и членовете“, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    3 4 Отговор
    Поредното мекеренце от бесепе се обадило!

    Жалка работа!
  • 2 БПСето

    1 4 Отговор
    Хапчетата, хапчетата Кире.

    Коментиран от #3

  • 3 Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "БПСето":

    Нося ти ги веднага!

    Вече си се запенявил на пода, бързам!
  • 4 незнайко

    4 0 Отговор
    Малко отклонение от статията. Когато всяка държава си имаще граница беше спокойно. Защо трябваше да се махнат грониците? Те не пречеха да съществува ЕС . Европейската култура няма нищо общо с мюсюлманската и в частност с африканската.

    Коментиран от #5

  • 5 Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Незнайко, проблемът не е във вътрешните граници, а във външните!

    Дори и да ги преминат, трябва да следва незабавна депортация, вместо да ги поощряват и да ги оставят.
    И да им отнемат правото за следващите 10 години да кандидатстват за виза, дори и за туризъм!

    Коментиран от #6

  • 6 знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Киро, проблемът не е във вътрешните граници, а в хапчетата!

    Дори и да не ги приемаш, трябва да следва незабавен прием, вместо да ги забравяш и да ти остават.
    И да им отнемат правото за следващите 10 години да кандидатстваш за рецепта, дори и за хапчетата!
  • 7 Шахматист

    2 0 Отговор
    Какво ще направи Русия ако продължи избиването на Руски граждани от турци под формата на провокации? Има добър и лош вариант! Не ми се мисли за лошия.
  • 8 Реалист

    1 2 Отговор
    Мирчеееев помним зимата на Виденов, помним и кражбите от Белене на РОвч и Курнелия (като негов заместник)... Знаем че искате да станем "Задунайская губерния" но няма да ви се отвори парашута. По - скоро ще опитате ШУТА на следващите избори
  • 9 Иван

    1 0 Отговор
    Оле мамин др.слю на държавна хранилка се опитва да мисли , а се омазал с аку .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове