Last news in Fakti

11 Ноември, 2011 09:20 612 0

5 министри отговарят на депутатски въпроси

  • народно събрание-
  • парламентарен контрол

Парламентът ще заседава извънредно на 15 ноември

5 министри отговарят на депутатски въпроси - 1
Снимка: БГНЕС

Петима министри ще отговорят днес на депутатски въпроси по време на редовния парламентарен контрол. Първи на питанията на народните представители ще отговаря финансовият министър Симеон Дянков.

Въпросите към него са относно политиката на правителството по отношение на българите, живеещи в Западните покрайнини, разходване на средствата на държавни дружества за финансиране на футболни клубове, заплащането на наем от частната телевизия бТВ за ползване на студия, офиси и други помещения в Националния дворец на културата, баланса между изплатените вноски за членството ни в ЕС и получените от България средства по еврофондовете за периода 2007-2011 г., превалутирането на българския външен дълг от долари в евро.

Втори на въпрос ще отговаря Трайчо Трайков - министър на икономиката, енергетиката и туризма. Питаният към него са свързани с политиката на правителството по отношение на привличане на чужди инвестиции.
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще отговори на въпрос относно лишаване от енергийни помощи.

Стефан Константинов - министър на здравеопазването ще отговори относно изразходвани от Министерството на здравеопазването трансферираните суми от бюджета на НЗОК.

Земеделският министър Мирослав Найденов ще отговори на три въпроса - относно стартиране на мярка 125 от Програмата за развитие на селските райони, относно стопанисване на имуществото на "Напоителни системи" ЕАД и относно мерките за оказване на подкрепа на българските гъбопроизводители.

Преди парламентарния контрол депутатите трябва да разгледат на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за ветераните от войните. Народните представители решиха още, че ще заседават извънредно на 15 ноември от 14 ч., когато ще обсъждат на първо четене промени в редица данъчни закони.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА