Last news in Fakti

10 Февруари, 2017 17:58 2 571 12

Корнелия Нинова пита Борисов: Кой носи отговорността за спрените пари?

  • корнелия нинова-
  • бойко борисов-
  • спрени пари-
  • програма-
  • „наука и образование за интелигентен растеж”
Корнелия Нинова пита Борисов: Кой носи отговорността за спрените пари? - 1

„Кой ще носи отговорността за спрените пари?” Този въпрос отправи на пресконференция в централата на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова към бившия премиер Бойко Борисов. Тя отправи този въпрос по повод на информацията за спиране на евросредства по оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Председателят на партията припомни, че през ноември, декември и януари от БСП са предупреждавали за опасността от замразяването на плащанията по оперативната програма за образование с думите: „Има опасност ЕК да спре плащанията по програмата. Отсега предупреждаваме, че ако това се случи, отговорността е на сегашното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов”. Тя подчерта, че на това предупреждение Борисов е отговорил на 23.01.2017 г. с думите: „Понеже на колегите от БСП вече два пъти им се случва – като се удариш един път в една дъска, втори път- знаеш, че ще се удариш и трети път. И сега г-жа Лъжа предупреждава, за да не им се смеят хората, отсега подготвят общественото мнение, че ако се случи това нещо, ще е заради нас. Факт е, че при нас всички фондове работят”. „Дойде време г-жа Лъжа да пита за истината. Защо г-н Борисов на 10.02.2017 г. получаваме писмо от ЕК, в което се казва, че се замразяват плащанията? Защото половината от проверените операции по тази програма са в нарушения, има липса на прозрачност, липса на конкуренция при избора на външни експерти и некоректна оценка на индикатори за възможни измами. Къде е сега истината?”- попита Корнелия Нинова.

Тя предупреди, че има сериозна опасност да последва същото, за съжаление по ОП „Околна среда”, Програма за морско дело и рибарство, Фонд „Вътрешна сигурност”, Фонд „Убежище, миграция и интеграция”. По думите й причината е, че България не е изпълнила 12 от 45 предварителни условия. Тя допълни, че срокът за изпълнението им е изтекъл в края на 2016 г. по време на управлението на правителството на Бойко Борисов, а одитът на програмата за образование е направен на 26.10.2016 г.- също по време на управлението на правителството на Бойко Борисов. „Да се знае отсега, че ако последват и следващи спирания на пари, ще се дължи на управлението на Бойко Борисов. Кой ще понесе политическата отговорност?”, коментира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова припомни, че преди дни Борисов е казал, че ако някой донесе в България и едно евро повече от него, ще стои прав 30 минути и ще му ръкопляска. „Какво ще направи заради това, че хора в неговото управление отнеха на България 350 млн. лв.? Търсим политическа отговорност”, категорична бе Корнелия Нинова.

На въпрос за бивши партньори на БСП в коалицията БСП Ляава България и техни твърдения - Корнелия Нинова заяви, че информацията, че са готови да се присъединят към ПП Воля на Веселин Марешки е достатъчно красноречив факт. „Само това е доказателство, че сме били прави, когато сме ги изключили от коалицията. Хора, с които нямаме никаква идеологическа общност, никакви общи идеи по програма и платформата и които до днес могат да бъдат в БСП Лява България, а утре и веднага да се договорят с друга партия, не ни трябват в коалицията. Няма да има търговия в политиката на БСП, няма да има задкулисни договорки. Всичко ще бъде принципно”- заключи лидерът на БСП.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.
Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някой мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 све

    11 3 Отговор
    Защо ли никой не пита за ограбените активи на КТБ ?
    ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА ЗА ПОТВЪРДЕНИТЕ от Г.Ганчев ДУМИ НА Ц.ВАСИЛЕВ за платените СТОТИЦИ МИЛИОНИ……??????
    Златните магистрали, гранични съоръжения, ОГРАБЕНИТЕ ДЪРЖАВНИ АКТИВИ- БТК, Булгартабак, Златните концесии, Козлодуй…..
    МИЛИАРДИ
  • 2 Мършата

    5 3 Отговор
    Че как кой г-жо Корнелия Нинова? Който ги върти - г-н Ахмед Демир Доган!
  • 3 Иван

    13 1 Отговор
    То ако имаше някаква отговорност за последните 28 години , всички да бяхте избесени .

    Коментиран от #12

  • 4 Гост

    10 8 Отговор
    Тази как не млъкна и не спря да говори глупости лошото е че има хора които и се връзват ,а не се замислят че когато са дошли комунистите на власт държавата затъва и хората с камъни ги гонят
  • 5 Хахо

    2 6 Отговор
    Алоу,фактите, според закона референдумът НЕ е минал. Съдбата му се решава в НС. А останалите 4млн,дето НЕ го подкрепи ха?

    Коментиран от #10

  • 6 све

    7 6 Отговор
    само идиоти говорят за комунисти и анти....
    Има честни хора или мошеници
  • 7 неутрален

    9 6 Отговор
    Как КОЙ? Гробарите и Тиквока никога не са виновни, те милите - Все "Хубави " неща са свършили. ПЪЛНИ НАГЛЕЦИ СА!
  • 8 onq s konq

    11 5 Отговор
    Хитрата Нинова за пореден път се прави на глупава с подобен въпрос,сякаш не знае че БАТКОВЦИТЕ ОТ ЕС СПИРАТ ПАРИТЕ ЗА БГ!И вместо да пита за конкретно тия пари по тая програма САМО,добре е да изчака малко и като се съберат 10-15 спрени ,тогава да пита наведнъж.Между другото едва ли има човек в България който да не се сеща,че Европа посмъртно няма да налива Еврофондове в бюджета на страна управлявана от про-руска партия,както и се видя при управлението на "Тройната коалиция".А добре е да се знае,че парите по фондовете не са загубени,а БЛОКИРАНИ...до идването на власт на ГЕРБ.Както се пее в една песен-"да знаеш да чакаш,да можеш да чакаш -...това е любов":)

    Коментиран от #9

  • 9 мъка

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Добре де това означава ли че Европа е паднала на нивото на България .В Бг е така - където има кмет от нашите му се наливат пари кадето не е от нашите мизерия . Това според теб правилно ли е или си е налагане на един народ кой послушко да го управлява
  • 10 кроко

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахо":

    Останалите 4 милона да са гласували. Как се избират кметовете: ако няма над 50% на първия тур, прави се втри и печели този, който има най-много гласове. Така трябваше да е и със закона за референдумите, а не разни мишоци да не ходят да гласуват, за да не мине.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 имуноглобулин

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Плюс предишните 45!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове