Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 14:24 1 477 3

Не промяна, а подмяна

  • реформатори-
  • пресконференция-
  • промяна-
  • подмяна-
  • герб-
  • бсп

Готви се коалиция ГЕРБ-БСП

Не промяна, а подмяна - 1

Реформаторите смятат, че са готви една голяма коалиция между ГЕРБ и БСП заради атаките, които са единствено срещу РБ както от страна на по-големия им бивш коалиционен партньор, така и от социалистите. Нападките на Бойко Борисов срещу председателя на предизборния щаб Найден Зеленогорски определи като приятелски огън, но посъветва доскорошните си колеги да спрат с него, защото в един момент ще са си нужни един на друг.

Ако някой счита, че има причина да стреля по РБ, ние сме готови да излезем напред и да атакуваме. Това служебно правителство подготвя пътя на БСП и ДПС за връщане обратно в управлението, коментира и Москов.

Политическият съвет на РБ определя предстоящите парламентарни избори като решаващи за геостратегическия избор на България. За Реформаторския блок той винаги е бил евроатлантическият и ние ще го отстояваме с ясната убеденост, че този избор е гарант за нашата сигурност и демократични постижения, заявиха реформаторите.

С тревога наблюдаваме, че нашият основен опонент – БСП, пред очите на цялото общество започва реставрация на прокремълски проект, скрит зад гръмкото мото „Промяна!“ За нас обаче, това е Подмяна! През гражданската квота на столетницата, начело на листите са поставени хора, участващи от години в антиевропейската пропаганда на Москва. И ние питаме Корнелия Нинова - чии интереси ще представляват те в народното събрание – българските или руските? И кой й посочи тези хора за предните редици на БСП?

Ние знаем, че Нинова няма да даде отговор на тези въпроси. Но ще продължаваме да питаме, високо и настоятелно, за да ни чуят българските граждани! Защото БСП отвлича вниманието на хората от тихата реставрация на проруския си проект, чрез гръмки социални обещания за пенсии и заплати.

БСП е почти монополист в лявото политическо пространство на България и това прави процесите, които протичат в нея изключително важни за обществото ни. Поради тази причина, в РБ сме изключително притеснени от реставрацията в столетницата. Тя ни връща към годините, в които същата партия подчиняваше със сила българското общество на интересите на руския комунистически елит.

Реставрацията в БСП е риск за свободата и демокрацията в България. Тя поставя под съмнение всички постижения на българското общество през последните 25 години и заплашва да разруши националното съгласие за евроатлантическата принадлежност на България.

Призоваваме всички политически партии, участващи в предизборната кампания, да декларират, че на никаква цена няма да жертват българския национален интерес в полза на чужди държавни каузи. Да обещаят пред българските граждани, че няма да допуснат промяна на стратегическия път на България, избран със съгласие от всички политически сили, след падането на комунистическия режим. Ако това съгласие е било проформа за БСП и те са работили като спяща клетка на руските интереси, нека да имат доблестта да го признаят, а не да се крият зад „граждански квоти“ от яркочервени журналисти, социолози и агенти на ДС!

Нека всички политически сили да заявим ясно какво предлагаме – Европа или Кремъл! А изборът ще бъде в ръцете на българските граждани. Така е честно!

По време на пресконференцията стана ясно, че листите на Блока са готови до голяма степен и в понеделник ще има абсолютна яснота за водачите в отделните райони.


Зеленогорски нарече някои от служебните министри "момчета за мокри поръчки" и обясни нападките им към предшествениците им в образованието, здравеопазването, именно заради реформите там и с цел да дискредитират РБ.

Даниел Вълчев намира за странно как в някои сектори на служебното правителство му се струва, че всичко е наред. Дали по българските пътища и тунелите всичко е наред, наред ли е всичко в МВР, по всички програми на еврофондовете ли всичко е наред, попита той.

Що се отнася до предизборната програма на Блока Петър Москов подчерта, че в нея няма обещания, а РБ поставя 10 основни въпроса, които вълнуват избирателите, и дава ясни отговори. В ситуация сме, в която има море от обещания, наддаване като на петъчен пазар за заплати и доходи, определи той предизборните платформи на останалите политически сили.

Разум, Родолюбие, Развитие

10 важни въпроса пред България и отговорите на Реформаторския блок


Как да ограничим корупцията?

Чрез приемане на работещ антикорупционен закон, пълна имуществена проверка на лицата в корупционен риск и отнемане на необяснимото богатство, чрез въвеждане на модерни системи за проверка на почтеността, чрез прилагане на правилото, че публичните лица могат да бъдат записвани, филмирани и фотографирани при изпълнение на служебните им задължения.

Как да осигурим честен изборен процес?

Като въведем навсякъде машинно, а в перспектива и електронно гласуване, като изчистим избирателните списъци от "мъртви души", като запазим пропорционалната избирателна система с преференции.

Как да реформираме правосъдието?

Чрез въвеждане на персонална отговорност вместо анонимност при назначенията, чрез създаване на система, осветляваща некомпетентните и корумпирани магистрати, чрез активно участие в създаването и развитието на общоевропейските правозащитни органи, в това число и на Европейска прокуратура.

Как да подобрим образованието?

Като гарантираме бюджет за образование не по-нисък от 4,5 % от БВП, като стимулираме квалифицираните и мотивирани учители и университетски преподаватели, като ориентираме образованието към индивидуалните нужди на децата, като засилим връзката между учебните планове и програми и нуждите на пазара на труда.

Как да запазим българската културна идентичност?

Като възприемем разбирането, че културата не може да се развива само на пазарен принцип и засилим публичното финансиране на българските културни институции и творци.

Как да модернизираме здравеопазването?

Като премахнем търговията със здраве и наложим строг контрол върху разходването на средствата, като въведем електронно здравеопазване, като модернизираме спешната помощ и подобрим достъпа до извънболнично лечение, като инвестираме във високотехнологични методи за диагностика и лечение и осигурим достъпни и ефективни лекарствени продукти.

Как да намалим бюрокрацията?

Като изградим работещо електронно управление, като премахнем ненужните административни регулации, като направим служителя зависим от мнението на обслужваните граждани.

Как да осигурим чиста медийна среда?

Чрез въвеждане на правила за разкриване на реалните собственици на всички медии и на прозрачност на финансирането им.

Как да решим проблема с мигрантите?

Чрез разполагане на европейски сили за сигурност на южната граница на България и на целия ЕС и чрез пълно затваряне на границите за нелегално преминаващи.

Как да увеличим доходите?

Като изпълним всичко казано до тук, като поддържаме ниски данъци, като стимулираме конкуренцията и подобрим бизнес средата и така да осигурим ускорен растеж на българската икономика.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    2 4 Отговор
    Коалиция между БСП и която и да е друга партия е рецепта за бедствие. Другата партия обикновено след това изчезва или се разцепва. А управление от БСП е ВИНАГИ БЕДСТВИЕ.

    Коментиран от #3

  • 2 681

    5 2 Отговор
    Без соросоидното РБ.... Един по хубав парламент. Американски подлоги. Русия или Америка? Не.... Дошло е време да се мисли за България. Принципно за всички вас палячовци от всички цветове... Народен съд му е майката. Мерзавци
  • 3 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Дай пример за поне една такава партия или само си раздвижваш пръстите по клавиатурата?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове