Министерството на здравеопазването ще започне преговори с производители за намаляване на солта в хляба и млечните продукти. Това съобщи заместник здравният министър Галин Каменов. И подчерта, че това са част от мерките, които ведомството подготвя срещу нездравословния начин на живот на българите, който ни поставя на челно място по заболеваемост и смъртност от сърдечно-съдови заболявания, пише в. „Стандарт”.
В България консумацията на сол, захар и мазнини е над препоръчителните дневни дози. Освен това 70% от хората не спортуват, почти 40% пушат, всеки четвърти българин употребява редовно алкохол. Всички тези рискови фактори допринасят за около 40% от смъртните случаи в страната, сочат данните на Националния център по обществено здраве и анализи.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Hlebar
Коментиран от #3, #4
05:06 19.02.2017
2 onq s konq
07:42 19.02.2017
3 Специалист
До коментар #1 от "Hlebar":
Глупости!Имат рецепта и солта е вредна трябва да се намали солта която слагат за да тежат повече!07:48 19.02.2017
4 Стомаха
До коментар #1 от "Hlebar":
Някои сирена са бъкани със сол, така производителя си осигурява голяма трайност за сметка на здравето на хората, за хляба не знам08:36 19.02.2017
5 Венера
:¢
Коментиран от #8
09:30 19.02.2017
6 Иво
Със здраве и нали знаете - ядем боклуци - ходим на лекар - а една индустрия си върви ли върви...
10:04 19.02.2017
7 Венера
10:18 19.02.2017
8 кроко
До коментар #5 от "Венера":
Венерче, толкова ти разбира китарат - в туршията няма сол.12:47 19.02.2017
9 a parite
20:41 20.02.2017