Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 13:49 865 1

СДС: Кабинетът ще пусне АЕЦ „Белене”

  • сдс-
  • мартин димитров-
  • бургас-александруполис-
  • аец „белене”-
  • бюджет 2012
СДС: Кабинетът ще пусне АЕЦ „Белене” - 1
Снимка: БГНЕС

Смятаме, че кабинетът ще спре Бургас-Александруполис и ще пусне АЕЦ "Белене". Това заяви на пресконференция председателят на СДС Мартин Димитров. По думите му не случайно тези проекти се движат заедно.

Тези няколко милиарда нови кредити записани в бюджета ще се използват за това, посочи Димитров. Според него не всички министри имат достатъчно информация по този въпрос. „Белене” ще се построи с руски пари, които ще бъдат върнати от българските граждани, предупреди лидерът на СДС. Според  него АЕЦ „Белене” не е необходима за енергийното потребление на България. "Тя просто не ни трябва", подчерта той.

Относно Бургас-Александруполис Димитров припомни екологичните аспекти на петролопровода и огромната опасност, надвиснала над българското Черноморие.

Синята коалиция ще гласува срещу бюджета, заяви Димитров. „Да, очаква се рецесия, но е наивно и странно да се обикаля из европейските страни и да се съветват те да последват нашия пример.” Така Димитров определи в аванс какво ще каже на премиера при разискванията за бюджета.

Освен това имаме съмнение, че толкова ударно, колкото е заложено в бюджета, ще се усвоят европейските фондове, заяви още Димитров.

СДС призовават за подкрепа на малкия и среден бизнес, за пакет от мерки, които са ефективни и не струват много - за нулев данък на реинвестираната печалба и за намаляване на данъка на едноличните търговци от 15 на 10%. Предлагаме като рекламна визитка на страната да се въведе създаването на фирма за един ден, заяви Димитров.

ГЕРБ спечелиха изборите на базата на обещания, които няма да изпълнят, смята Димитров. Той няма намерение да дава съвети на управляващите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.