Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 17:39 815 0

Трябва да започнат преговори за споразумение за свободна търговия с Грузия

  • софия-
  • николай младенов-
  • грузия-
  • свободна търговия
Трябва да започнат преговори за споразумение за свободна търговия с Грузия - 1
Снимка БГНЕС

Подкрепяме започването на преговори за Дълбоко и всеобхватно споразумение за свободна търговия с Грузия до края на годината, като резултат от продължаващите реформи в страната. Това заяви министър Николай Младенов съвместно с министрите на външните работи на Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Румъния в писмо до върховния представител на ЕС Катрин Аштън, комисаря по търговията Карел де Гухт, по разширяването Щефан Фюле и по вътрешните работи Сесилия Малстрьом.

ЕС трябва да преподнови ангажимента си спрямо страната, която от самото стартиране на Източното партньорство е сред постигналите най-голям напредък, се казва в писмото.

Отчитайки факта, че Грузия ефективно прилага Споразумението за облекчаване на визовия режим и Споразумението за реадмисия с ЕС, влезли в сила на 1 март 2011 г., европейските външни министри предлагат на предстоящия през декември Съвет за сътрудничество между ЕС и Грузия да бъде отправен ясен сигнал по визовия я диалог.  Целтa e той да започне в началото на 2012 г. при изпълнение на всички необходими условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА