27 Февруари, 2017 13:27 1 347 2

Юруш! Депутати си търсят работа

  • депутати-
  • гласуване

Бивши депутати от 43-ото Народно събрание, които нямат шанс да се класират за пореден мандат, опряха до... търсенето на нова работа. Някои от тях се връщат на старите си места, а други усилено търсят новото си поприще.

Доскорошният областен управител на Варна Стоян Пасев се е регистрирал като безработен на борсата, пише "Труд". Той беше сред първите 12 губернатори, освободени от служебния премиер Огнян Герджиков. Пасев по професия е адвокат. За изборите на 26 март той влезе от гражданската квота в листата на ГЕРБ, където е на пета позиция.

Лидерът на СДС-Пловдив Никола Хаджийски след разпускането на 43-ото Народно събрание се регистрира в Бюрото по труда като безработен. Той ще получава в продължение на една година по 1600 лв. месечно обезщетение, ако не си намери друга работа или не влезе в 44-ото НС. Хаджийски е водач на листата на Реформаторския блок в 20 МИР Силистра, а в 16 МИР Пловдив-град е под №4.

В града под тепетата водач на РБ е доскорошният министър на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, който на миналите избори влезе в парламента от 17 МИР Пловдив-област. Тогава водач на пловдивската градска листа бе доц. Д-р Димитър Шишков, който скочи срещу "парашутиста" Ненчев и номинирането му за №1 под тепетата и обяви, че няма да участва в битката за втори депутатски мандат.

Д-р Шишков вече се върна на старото си работно място като началник на урологичното отделение в УМБАЛ "Пловдив".

За разлика от него случайно попадналата в НС с преференции и благодарение на "фаталното число 13" в листата на ББЦ ("България без цензура") Ана Баракова отказа да се върне като учителка по биология в VI и VII клас в училище "Найден Геров" в кв. "Столипиново", където й пазеха мястото, и подаде молба за напускане. В момента Баракова е със статут на "волна пеперуда" и е на път да напусне и родния Пловдив и да заживее с новата си "голяма любов".

Сред доскорошните депутати на ГЕРБ-Варна безработни няма. Административният секретар на партията Павел Христов е ИT специалист и мениджър, д-р Руслан Тошев е управител на Очната клиника в града. Колегата му д-р Красимир Петров е хирург. Нели Петрова е председател на сдружението "Карай умно, искам живот".

Разградският депутат от ДПС Ахмед Ахмедов отново води листата на партията в областта и няма намерение да се регистрира на борсата. Д-р Хасан Адемов вече е водач на кандидатите от движението в Добрич.

Гюнай Хюсмен, който беше независим след изгонването му от ДПС, сега е втори от гражданската квота в листата на ГЕРБ в Разград. Водач там е бившият здравен министър Десислава Атанасова.

Трима от депутатите от 16-и и 17-и МИР в 43-ото Народно събрание няма да се борят за нов мандат – това са проф. Борислав Борисов (АБВ), Димитър Дъбов (БСП) и Мартин Иванов-Данона, който единствен остана докрай верен на ББЦ и лидера му Николай Бареков, а сега е на път да се върне и поеме фамилния бизнес.

Всички други се натискат пак за парламента, като има и такива, които през зимния "трансферен прозорец" успяха да сменят "отбора". Видният борец с агентите на Държавна сигурност Методи Андреев се е прицелил в исторически "хеттрик". Той вече е човек на "Нова Република" и е оглавил листите в Ловеч и Разград.

Благоевградчани не познават голяма част от бившите депутати, избрани от региона. За един от тях научиха от телевизионно предаване и останаха шокирани, че има такъв човек, който се води народен избраник от района. Това е Борислав Миланов от Реформаторския блок, който никога не е стъпвал в региона.

Водач на блока бе ген. Атанасов, но той влязъл от друг район и така Миланов попаднал на неговото място. В Пиринско обаче никой не му е виждал очите.

По сходен начин стоят нещата и в листата на ГЕРБ. Традиционно първите две места са заети от Цветан Цветанов и областната лидерка Даниела Савеклиева. Но оттам нататък лицата са нови. От ДПС пиринският регион беше представен от Алиосман Имамов, който също не е в пиринските листи за новия парламент.

Муса Палев беше другият кандидат, който стана депутат с преференции. Но отказа да напусне парламента и ДПС го изключи от редиците си. Палев също сега си гледа бизнеса.

И още едно непознато лице бе депутат от Пиринско. Това е Светлин Танчев от ББЦ.

Атанас Стоянов бе депутат от ВМРО, той е от Сандански. Сега е водач на листата на патриотите в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупак

    18 2 Отговор
    90% са мултимилионери !!!!!
    Целия ни така наречен елит е за трудови лагери. За друго и не стават.
    Време е за изненади !!!!!!!!
  • 2 Баба ми

    11 1 Отговор
    Ами като не стават за нищо друго, защото са пълни некадърници, стават депутати. Алчни, долни, крадливи, събрани от кол и въже.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове