Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 08:13 831 0

Алма матер избира ректор

  • алма матер-
  • софийски университет-
  • иван илчев
Алма матер избира ректор - 1
Снимка: Архив

Софийският университет "Св.Климент Охридски" ще избере днес своя ректор за следващите четири години, съобщиха от Алма матер.

Церемонията ще се състои от 9:30 часа в 65 аудитория на Ректората. Ректорът ще бъде избран на заседание от Общото събрание на университета.

Подадените кандидатури по азбучен ред за ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" са на :

Проф. д-р Божидар Ангелов – Факултет по начална и предучилищна педагогика. Роден е на 4 септември 1954 г. в гр. София. От 1979 до 1986 г. е работил като преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" – филиал Благоевград. От 1986 г. работи в СУ "Св. Климент Охриски", Факултет по начална и предучилищна педагогика като преподавател. Проф. Д-р Ангелов е доктор по философия, както и доцент по Методика на обучението по роден език, Педагогика на овладяването на езика и развитие на речта. От 2007 г. е професор по Теория на възпитанието и дидактика (език и комуникация).

Проф. дфн Валери Стефанов – Факултет по славянски филологии

Роден е през 1958 г. в Дупница. През 1984 г. става редовен асистент по история на българската литература в СУ "Свети Климент Охридски". През 1991 г. е кандидат на филологическите науки /доктор/ с докторат на тема "Литературен и социокултурен контекст в разказите на Светослав Минков". Проф. дфн Стефанов е доктор на филологическите науки с докторат на тема "Човекът в словото. Проблематизации на идентичността в българската литература".

Той е професор по научната специалност "Българска литература" в СУ "Свети Климент Охридски".

Проф. дин Иван Илчев – Исторически факултет

Роден е на 25 юни 1953 г. в София. Средното си образование завършва в 114 гимназия с преподаване на английски език в София. Завършил е специалност история (профил нова и най-нова обща история) в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Бил е асистент в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Ох-ридски" през 1978 г. През 1981 г. е кандидат на историческите науки, "България в балканската английска политика (1913 – 1918)". Бил е гост-професор в Държавния университет на щата Охайо, Колумбус САЩ и Мерилендския държавен университет, САЩ /1984-1986/. Доцент по нова и най-нова история на Балканските народи (1987 г. Проф. дин Илчев е бил гост-професор в Центъра Уудроу Уилсън, Вашингтон, САЩ (1990 - 1991 г.); Университетът на Чиба, Япония /1999-2000/. Той е доктор на историческите науки.

Проф. д-р Петър Славейков – Геолого-географски факултет

Роден е на 5 юни 1956 г. в град Шумен. През 1984 г. става магистър по география и история в СУ"Св.Кл.Охридски". През 1989 г. става доктор по география /Геодемография/ в СУ"Св.Кл.Охридски". През 2006 г. става магистър по "Право" във ВТУ"Св.Св.Кирил и Методий". Проф. Д-р Славейков е професор по геодемография в СУ"Св.Кл.Охридски", ГГФ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА