Last news in Fakti

7 Март, 2017 14:26 4 930 35

И МОН проверява Езикова Гимназия "Иван Вазов" след сигнал на Факти.бг

  • ученици-
  • труд-
  • езикова гимназия-
  • иван вазов

Министерството на образованието също започва проверка по сигнала на Факти.бг за използване на не регламентиран труд на непълнолетни ученици от Езиковата Гимназия „Иван Вазов“ в гр. Пловдив.

В министерството са получили доклад от зам.-директора на школото Илко Василев, в който се повтарят думите на г-жа Вихра Ерамян, а именно, че форумът е ежегоден и участието на учениците става на доброволни начала и със знанието на родителите. Не се споменава и дума обаче за въпроса на Факти.бг: Дали учениците са карани на сила и след заплахи да подписват декларации със задна дата?

Вчера и от Инспекцията по труда също обявиха, че тази седмицата ще пратят проверяващ в гимназията, който да изясни ситуацията.

Както вече писахме - разтревожени родители алармираха редакцията, че децата им, които са ученици във въпросната гимназия, са били принуждавани да работят на пълен работен ден, без заплащане и без съгласието на настойниците им на Винария 2017 г. в гр. Пловдив. После децата са били принуждавани да подписват декларации със задна дата, след заплахи, че учителите са хората, които могат да решат бъдещето им и дали ще завършат училище.

Зам.-директорката на Езиковата Гимназия г-жа Вихра Ерамян категорично отрече децата да са карани да работят и обясни, че всички са участвали на доброволен принцип, като за да се запишат собственоръчно, предварително са им поставени условия да разговарят със своите родители.

Присъствието им на форума било единствено и само с цел развитие на комуникативните им способности, запознаването им с италиански, традиционни производства, различни професии и позиции във фирмените структури, с цел и професионалното им развитие.

Спорът за момента не е решен, но поражда още въпроси:

Досега няма конкретен отговор на въпроса - Работили ли са учениците или не?

Какви комуникативни умения по италиански развиват децата, като посещенията на въпросния форум са предимно от българи?

Настояваме и за отговор на въпроса - дали родителите са подписали съгласие за участието на децата им и кога е станало това - преди или след мероприятието?

Какъв точно е сертификатът, който получават ученици за завършен стаж след този форум, който е и толкова важен при кандидатстването им във висши учебни заведения или в чужбина?

Факти.бг очаква и резултатите след двете проверки на МОН и Главната инспекция по труда!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учител

    5 6 Отговор
    Относно: "Какъв точно е сертификатът, който получават децата след посещение на въпросната винари...?", отговора е просто лист напечатана от италианеца Джудзепе Акардо на цветен принтер хартийка, която не им върши работа за никъде!!! Нито документ за "стаж или практика", нито за кандидатстване в училище. Просто цветна хартийка, която всеки може да ви напечата. Хартийка, която никъде и от никой Не се признава!!! Ако на това в БГ му казват практика или стаж, здраве му кажете на българското образование!
  • 2 Родители

    5 7 Отговор
    Ние сме родители на седем от непълнолетните деца, които са продавали на въпросните щандове на винария 2017 и заявяваме, като в последствие можем и да декларираме дори, че такава родителска среща не се е състояла още по-малко бихме дали нашето разрешение, децата ни да предлагат и продават алкохол. 2. Въпросните декларации са предоставени на децата ни за подпис от нас след мероприятието, а Не по време на мероприятието!!! А, защо ли??? Пълни лъжи и смях от училищното ръководство!!! 3.Учителите да забележат, че децата боравят "продават и боравят с пари"??? Смях..., та кой от тях си плаща, нали Джудзепе Акардо им пълнеше чантите... 4. "Благодарствени писма на пощата на училището от организаторите".... Еми училището какво друго очаква да получи за "безплатните работни пчелички, част от тях непълнолетни. В Италия дали могат да си го позволят според действащото им законодателство? Спокойно тук е България и всичко е позволено!!!
  • 3 Ники

    6 3 Отговор
    Все нашите деца ли ще ви са виновни за всичко !!!!!!!!!
    Все на нас родителите ли ще правите забележки ,че не си възпитаваме децата и дължим всичко на вас !!!!!!!!!
    Аз, знам и познавам много съвестни учители и съм сигурен , че мнозинството от тях са истински и учат децата на морал и честност. Как може ти да живееш на гърба на децата и да взимаш всичко полагаемо се на тях.????? Къде е морала, честността, знанията в които трябва да ги учим .Или просто им казваме това е държавата в която ще живеете , свиквайте да мамите,свиквайте да лъжите и като ви хванат подписвайте документи със стара дата за да спасите шефа си да не би той преди това не ви уволни (в случая..Или подписваш или ще ти пиша тройка...Аз съм шефа ,вие сте деца) а децата мълчат и слушат и са лесно контролируеми.
  • 4 Родители

    6 5 Отговор
    Мале, мале колко ниско ниво показа лицето подписало се със запетая за директор и представляващ това училище в доклада си до Инспектората. Та Вие сами си противоречите от училището с Вашите противоречиви изказвания. И какъв срам да го напишете и подпишете до по-висше стоящи от вас Инспектората. Е, ученици и всички застъпници на г-жа Ерамян сами можете да четете и си правите изводите. Щом са способни официално да твърдят (и лъжат) за вашите декларации и датите им на попълване и подписване, за измислени родителски срещи, то сами си правете изводите за всичко останало по случая. Може да манипулират дати, текстове пред Инспектората, Но нас и нашите деца няма как, защото сме свидетели на всичко. И по-важното е, че сме възпитали по-честно и по-достойно децата си, на които им правят впечатление противоречивите думи на едно училищно ръководство. Е, госпожи и господа учители, участвали в този фарс, след официалните ви изявления става ясно, че не нашите деца са лошо възпитани от нас родителите, а че вие покрай заеманите ви позиции сте се самозабравили! Но, всичко се връща на този свят рано или късно, Не го забравяйте!

    Коментиран от #21

  • 5 wiktor liven

    3 2 Отговор
    НЕЗНАМ НО С ТАЗИ ДОКЛАДНА ОТ СТРАНА НА УЧИЛИЩЕТО САМО МОГА ДА КАЖА ЕДНО............... ДА ИМ Е ЧЕСТИТО .
  • 6 Малеваа

    4 2 Отговор
    Много са глупави.... че в сайта на бтв И други медий назад има заснети цяли предаваня за винария 2017.Там децата си продават алкохол и си работят с парици - стой та гледай.
  • 7 ани

    4 2 Отговор
    Ако инспектората си затвори очите и не си направи разследването както трябва и прикрият тези учители и Зам. Директори за тези неща, ще изпратим лично на Министъра на Образованието видео записи как децата си продават като продавачи и работят с пари. Абе хора 2017 год. сме има поне 50 медий заснели този щанд, как така доклади пускате и се подписвате и лъжите всички.... ТА ВИЕ СТЕ ОБРАЗОВАТЕЛИ
  • 8 Гост

    3 1 Отговор
    До Малеваа! Поздравления! Явно тези учители наистина са много ограничени и твърде много са си повярвали, да лъжат публично за такова масово и публично мероприятие с хора и медии.
    И голям Ризил,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Засрамете се и Публично се Извинете, защото такива, като вас петните името на все още и малкото останали стойностни учители. Педагозите с Морал имаше в годините на моите родители, в днешно време се превърнахте в търговци на гърба децата ни! А, после нашите деца все са не били възпитани.......... И такива, като вас запомнете едно вие сте на работа и получавате заплати, защото ги има нашите деца във вашите училища и получавате заплати от нашите данъци и осигуровки. Това ли е ЕЛИТА на българския учител? Радвам се, че детето ми учи в чужбина.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Същото мнение

    3 3 Отговор
    Плюйте българския учител, насърчавайте тази политика и утре и вие ще бъдете оплюти. Написах, че призванието на журналистиката не е да бъде лешоядна. Г-да журналисти, искате да имате своята свобода на словото, за да окепазите една добра инициатива, но не давате възможност за отговор. Имате нова инициатива "Медийно око" - е, вашият изкривен цензорски поглед ще попадне там. Вие изкривено манипулирате и не давате възможност на друга гледна точка, но забравяте, че срещу вас не стоят простаци. Оставили сте само хулните за училището коментари - това не е "фактите такива, каквито са", нали?!
  • 11 Марио

    3 2 Отговор
    До "Същото мнение" А, вие явно сте част или се припознавате в прослойката на този тип учители, щом заставате и след фактите зад гърба им??? Видяхте няколко будни граждани и решихте да ги плюете, защото си мислите, че системата на образованието е тема "ТАБУ" и никои няма право да каже и дума за нея или срещу нея!!! Срам и позор за ВАС, защото пред ФАКТИТЕ и БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!!! А, на края медиите Ви били виновни. За Вас щом е за облагата и потъпкването на законите всички са ви виновни, а такива като вас се мислите за прави!

    Коментиран от #12

  • 12 Същото мнение

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Марио":

    Марио, ако зад Вас не се крие модераторът, то Вие сте заблуденият. Девети и десети коментар ги изтриват, защото "не пеят в общия хор" на ненавист към едни почтени хора, които полагат изключителни усилия да формират ценности в едно "време разделно" по отношение ценностната система на българина. А това, че статията е неграмотна - факт, но няма да посоча грешките, защото си е работа на редактора ни изданието.
  • 13 Марио

    3 1 Отговор
    И г-н или г-жо, г-це "Същото мнение", ако не сте прочели всичко, то си направете труда, седнете и го прочетете! Защото не може на лаврите на Почтения учител, макар и рядкост в днешно време да се Толерират и останалите учители, които сипят лъжи, манипулират документи и се опитват да заблудят толкова хора и то на гърба на техните ученици. Достойния Учител би си защитил учениците, а не да се чуди как да лъже в името на собственото си облагодетелстване!!!
  • 14 Марио

    2 1 Отговор
    Фактите - снимки, клипове са вече факт!!! Кой ли ЛЪЖЕ сега???
  • 15 Марио

    3 1 Отговор
    До "същото мнение"! Не слагайте под общия знаменател на почтените учители и непочтените учители, чийто подпис стои в публичния им доклад до инспектората. Трябва да си/сте изключително неграмотен/а, за да не видиш/те лъжите на тези учители след всичко това! Тях ли да потупаме по рамо? Евалааааааааааааааааааааааааааааааааааааа Голяма работа саааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
  • 16 Същото мнение

    5 3 Отговор
    Марио, явно имате предостатъчно време /за разлика от мен/ и ще Ви отговоря за последен път. Подозирам, че зад Вас стои човек от редколегията, но ... Защо не се дава мнение на нито един друг участник във въпросното събитие?! Никой не пита ТОВА. В предишната статия една ученичка е застанала с името си /от 2 март статията/ и си личи потресът й от това омерзяване на една БЛАГОРОДНА по своето начинание инициатива. Останалото - лава от омразни епитети и квалификации спрямо хората, които обучават и възпитават децата ни. И аз питам - кой провокира това. Отговорът е ясен - гореизложеният тенденциозен текст. Училището е отговорило адекватно, интелигентно, но... трябва да има кал, хули, защото това е "храната" на ... /спестявам определения - ако сте интелигентен, ще ме разберете, а ако не - това не е послание за Вас/. Марио, погледнете - Вие за мен сте непознат, аз нямам нищо против Вас, но ние се сблъскахме с низ от негативни емоции - защото подобни поръчкови статии, които не търсят гледна точка, а я налагат, правят точно това - конфронтират хората. Бъдете жив и здрав, а това "информационно издание", което смята, че е "блюстител на правдата" има още много път да извърви, за да изгради някакъв авторитет.
  • 17 неутрален

    5 1 Отговор
    Учете децата на труд ,иначе утре ще станат миндили. Голяма работа че децата работели и не им се плащало.Като малък ми се извиваше дъното от работа и затова станах Човек,а не миндил.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пораснало дете на учител

    4 2 Отговор
    Моята майка е отдала живота си за възпитанието на вашите деца. Всеки ден се чуди как да ги заинтригува, какво да им измисли, за да възбуди интереса им към знанието. Търси всякаква извънкласна дейност, която да им осигури. Всичките й ученици я обожават.
    Родителите са друг въпрос. Родителите на деца от ЕГ Иван Вазов са толкова нахални, че са вдигнали са пушилката на всички учители да пускат децата ми по-леко. Звънят на учители, заплашват с каквото могат... Реве ми се за майка ми, която е толкова мил и нежен човек, която гледа всяко дете на което преподава като свое, а последните няколко години ЕГ Иван Вазов буквално й все здравето.
    Приключвам след като ви кажа следните неща. Първо, подписани декларации със задни дати има, защото учениците все забравят да дадат на мама и тати да ги подпишат. Майка ми много се бе притеснила за това и не искаше да допусне ученици без разрешение от родител, но децата й се молиха и й обещаваха, че родителите им знаят и са съгласни. Помислете си дали и на вас това ви се е случвало в ученическите години. Втора, долу се представят седем родители", а официално са трима оплакали се. Три деца от 36 са изявили нежелание да участват. И накрая проверки от не една агенция вървят в момента, обещавам ви, че никой няма достатъчно пари, за да ги "подкупи" всичките, така че просто изчакайте техните заключения. И не се нервирайте преди да имате всички факти.
  • 20 Отново пораснало дете на учител

    3 1 Отговор
    И още нещо, защото и аз трябва да изкарам яда си като нервните мами тук. Майка ми е много болна в момента, а и по принцип. Но отказва един ден да си вземе, за да е там и да съдейства на всички агенции с разследването им на случая..
    Според мен трябва да се радвате, че такъв отдаден човек възпитава децата ви.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Трудът краси човекът

    4 0 Отговор
    Много нахални и мързеливи хора има. Така учат и децата си. Но най-лошото е интригантвото и нахалството. Някои хора не могат да разберат, че това, което правят, ще им се върне от собствените глезльовци. " Волът рине, на гърба му пада" , "Каквото посееш, това ще пожънеш". Така че, чакайте, родители на разлигавени деца! Ще ви се върне многократно това, което което правите.
  • 23 До пораснало дете

    3 1 Отговор
    Интересно, а ти мило момиче, защо не работиш без заплащане, а за благотворителност??? И Всеки сам избира какво да работи и като му е трудно и тежко напуска и си сменя работата. Никой никого никъде не държи хората на сила. Така, че общите ви приказки не омаловажават едни да потъпкват закона и да се чувстват над! Нима ние нямаме майки и бащи, и хора които да застанат зад нас, нима ние нямаме деца, зад, които да застанем! Опитвате се с общи коментари и социални да се избяга от конкретните проблеми и въпроси. Една институция или училище, не може да си позволи да бяга от отговори и конкретика на поставения проблем!

    Коментиран от #24

  • 24 Отново порсналото дете

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "До пораснало дете":

    Г-жо, г-н, който ми зададе въпроса защо не работя за "благотворителност". Първо, тук не иде реч за работа за благотворителност, а за
    Сега да ви отговоря на въпроса. Работила съм за благотворителност на доброволни начела без заплащане. Освен това като ученичка съм работила на Панаира, също като тези деца, само че аз бях на пълен работен ден. Тогава обаче сами си търсихме подобни възможности, а не ни ги осигуряваше училището. Те бяха рядкост и много се радвахме ако попаднем на такава.
    Естествено и като бакалавър и като магистър съм имала стаж в Държавен архив без заплащане. И бях много радостна от този факт.
    А сега, аз ви казах какво наблюдавам отстрани. Знам, че учителския състав е мислил доброто за децата ви. Помня, че майка ми се оплакваше, че децата все забравят за декларациите и се притесняваше много заради това.
    Нека сега съответните институции си свършат работата. Не нападайте хора, който мисля само добро за децата ви преди да имате всички факти налице!

    Коментиран от #25

  • 25 Родител 1

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Отново порсналото дете":

    И какво става - в едната тема се представяте като загрижен родител, който не знае нищо за детето си, а в тази - като загрижена дъщеря, която не знае нищо за майка си. Да Ви обясня тогава, това което не Ви е ясно - майка Ви си е затваряла очите за детски труд 10 години. Според официалното писмо на училището, тази практика е от 2007 година. Майка Ви е имала 10 години време да прочете някой и друг закон и да разбере, че нерегламентираният детски труд е забранен в Република България. 10 години тя не е била заинтересована от случващото се с нейните ученици, което ме навежда на въпроса - какви ли качества на учител е показвала? Регионално управление на образованието Пловдив дали ще провери и останалите години за бележки от родител? Относно Вашият стаж - много се радвам, че сте били в Държавен архив, а не продавачка. Ограмотете се - има документи в които законодателят е посочил поименно кои стажове са неплатени.
  • 26 Виктор

    4 5 Отговор
    До Пораснало дете... Еми да Рааботете и сега за Благотворителност във вашата фирма. И щом работите за благотворителност, кажете й на майка си и тя да го прави, дори и когато дава частни уроци на децата, пък да се регистрира и в НАП и да вземе да издава касови бележки за тях, а Не да укрива данъци! Явно тези хора заслужават сериозна проверка от НАП, като физически лица! А, що се отнася до въпросните ДЕКЛАРАЦИИ, то някой от тези учители трябваше да се потруди да им ги раздаде, но то било МНОГО сложно! Първо трябва да се раздадат, а след това да се оплакват! Но те са раздадени питай майка си кога...? На 1 март! И за това сега пак децата виновни! Пък да се бяха постарали кое дете, на кой щанд ще работи? Кое ще продава алкохол кое ще е на аграта??? Така поне щяха да се постараят зад щанда с алкохол да са пълнолетни, а не деца от 10 клас, и какъв ли превод и стаж натрупаха на АГРА??? Защо ли има и там деца??? Нали бе винария??? Въпроси след въпроси, на които НЯМА нито един конкретен и верен отговор!!!!!!' Така, че с всеки ваш коментар се откриват нови и нови нередности!

    Коментиран от #28

  • 27 Виктор

    3 4 Отговор
    И само да ви кажа, зад всичко това стои ръководството на това училище, а не учителите!!! И това, че ръководството се опитва да прехвърли вината върху двама трима учители е единствено проблем само на ръководството на това училище! Защото в такива ситуации ръководството си подава оставка, а не да се крие зад учителите!!!
  • 28 Отново порсналото дете

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Виктор":

    Родител 1. За да сме наясни и - не, аз не съм родител, и не съм писала под никоя друга статия/тема. С някой друг представящ се за родител сте спорели. Майка ми специално не си я затваряла очите, повярвайте ми. Или , утре идете в ЕГ Иван Вазов и търсете обяснение на учителския състав.
    Аз просто казах да не бързате да осъждате преди всички факти да ви са налице.
    Виктор,Вие или не сте прочели какво съм написала или ме мислите за някоя,която не съм. Майка ми не дава частни уроци. Децата - забравят декларациите. Вие не сте ли си забравяли бележниците като гимназисти? Това не е обвинение, това е нещо абсолютно нормално. В крайна сметка към Вас същото - от Понеделник до Петък .

    Коментиран от #29

  • 29 Родител 1

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Отново порсналото дете":

    Уважаема госпожо, ние изглежда говорим на различни езици и за това не се разбираме. "Безплатен езиков стаж" бе казано на учениците и предадено на родителите от тях. Няма родителска среща,на която да е обяснено каквото и да било за това. Училището няма никакво разрешение за такъв вид стаж. Значи казаното е лъжа, за да може да се намери безплатна работна ръка. Защо учениците от другите езикови класове нямат такъв езиков стаж, а само италианските паралелки? Декларации са дадени на децата много след приключване на работата в Пловдивски панаир. Според мен е неморално определени служебни лица в училището да се крият като мишки зад гърба на деца и да хвърлят своята вина на тях. Неморално е да бъде употребен авторитетът на другите учители, за да може някой безнаказано да върши незаконни действия.
  • 30 Ученик

    3 3 Отговор
    Виж кво пораснало дете и трите даскалки дават частни уроци. Лично аз съм ходил при майка ти

    Коментиран от #31

  • 31 Пораснало дете на учител

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ученик":

    Майка ми не преподава италиански... просто е учителка в ЕГ и ви казвам какво наблюдавам отстрани. Никога през живота си не е давала частни уроци - казах ви, че ме бъркате с някоя.
    Дами и господа, проверките вървят, дишайте спокойно и оставете съответните институции да си свършат работата..
  • 32 Изморен

    1 2 Отговор
    Тук вече става твърде сложно, за да се разбере, кой действително е родител или ученик. Лично аз много се съмнявам, особено предвид коментари, който твърдят неща. съвсем обратните на ясно случили се.
    Моя съвет е да се обърне внимание, че щом вървят проверки на институциите, това би трябвало да означава пълна прозрачност на делата на ЕГ "Иван Вазов" сега или при приключване на проверките (зависимост от решението на съответната институция). С други думи, ако ви интересува наистина как вървят проверките има съответните начини да получите нужната информация.
  • 33 Ученик

    3 2 Отговор
    Към всички тези "родители", които са недоволни и скачат по клавиатурите като нинджи: щом сте недоволни от учителите/училището заради тооолкова много "нередни" практики, защо ЧАК сега ги забелязвате? Къде са ви били главите до сега, заврени някъде отзад или? Обръщате ли внимание на децата си и какво се случва с тях, или го правите само като се размрънкат за нещо и почнат да плюят по някой? Като сте толкова умни и морални, колкото твърдите, спрете с простотията и злобата в коментарите и оставете да излязат резултатите от проверките преди да искате оставка за този или онзи. Ако и след това не ви харесва учителският състав в училището - преместете си децата и готово проблемите са ви решени! На тези от нас, на които ни харесва преподаването там и не ни мързи да учим, и не търсим начин да направим мръсно на учителите, ще ни е по-добре без вашите деца :)
  • 34 Родител 2

    3 4 Отговор
    До учител представящ се за ученик!!! Ако си мислите, че ще си преместим децата, само за да ви е по-лесно с далаверите просто забрави! Вие не сте хората, за да ни казвате къде да учат нашите деца, но определено на вас като не ви харесва, че ви се разкриха схемите и нарушенията на законите сте ДЛЪЖНИ, като ръководство на това училище да си подадете молбите за напускане. Защото стана ясно, че не тази година, а от десет години го позволявате и то с ваше разрешение!!!
  • 35 Родител 2

    3 4 Отговор
    До учител представящ се за ученик! Падате на изключително вече ниско ниво с елементарни поуки и обиди. Но това го правят онези, които се оплетоха сами в лъжите си, като вас и хора в безизходица от ситуацията, която сами си създадохте!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове