8 Март, 2017 15:07 13 125 75

Учениците от ЕГ "Иван Вазов" не само продавали алкохол, но и режели прасета

  • ученици-
  • труд-
  • езикова гимназия-
  • иван вазов

Скандалът около нерегламентирания труд, който са полагали непълнолетни ученици от Езикова Гимназия „Иван Вазов“ в град Пловдив се разраства.

В редакцията на Факти.бг се получиха снимки, на които се вижда как ученици, продаващи алкохол, взимат пари и връщат ресто. Други фотоси пък са запечатали как момчета от гимназията режат месо от прасе и го дават на клиенти. Вижда се и как млади момичета рекламират различни марки алкохол.

Има и видео клип, който обаче няма да пуснем, за да запазим самоличността на учениците, но пък можем да го предоставим на Министерство на образованието или Главна инспекция по труда.

Снимките и клипа категорично оборват твърденията на ръководството на школото, че децата не са работили на „Винария 2017“, а само стажували с "благородното намерение" да упражняват италианския си език.

От ръководството на училището твърдят, че възпитаниците на гимназията били там единствено и само с цел развитие на комуникативните им способности, запознаването им с италиански традиционни производства, различни професии и позиции във фирмените структури, с цел и професионалното им развитие.

Инт какви точно комуникативни способности развиват учениците, освен да научат елементарната комуникация между продавач и клиент и то по-скоро на български език, а не толкова на италиански. Това ли ще им е професионалното развитие? И какъв италиански практикуват, когато всичките клиенти са българи?", питат родители.

А ето и какво написа и гост на „Винария 2017“:

Как може учителите да си позволяват да казват на "черното"-"бяло" и на "бялото"-"черно"? При наличието на толкова хора и медии на мероприятието на панаира, където аз и всички останали гости, които желаеха да си закупят каквото и да било...сирена, вина, кашкавали, тостери, сладкиши, меса ме обслужиха точно ученици зад щанда, боравеха с пари и връщаха ресто.... Да говориш, че учениците са ми били преводачи ХаХаХа при факта, че толкова хора са видели децата и медиите са ги отразили!!! Учители..., учители поне, като говорите не се оплитайте сами в лъжи, защото и гостите на панаира го видяхме... Но къде бяхте Вие? Или просто така Ви изнася?

Припомняме, че за случая бяха алармирани Министерството на образованието и Главната инспекция по труда. От двете ведомства са започнали проверки, чиито резултати очакваме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бургас

    49 8 Отговор
    Ееее, голяма работа, велик проблем го направиха.
  • 2 враца

    13 9 Отговор
    На това ли вече му казват езикова практика???
  • 3 Гост

    10 19 Отговор
    До Бургас Може би трябваше да стане инцидент, за да е велик проблем за вас?

    Коментиран от #26

  • 4 ВИКТОР

    8 6 Отговор
    Нали ушш бе практика по Италиянски
  • 5 Същото мнение

    45 12 Отговор
    Госпожо Петрова, нали Вие сте главен редактор на изданието /поне това име е посочено в съответните информационни структури/? Тези поръчкови статии на Мартин Христов да бяха споменали, че учениците по италиански език са лауреати на национални олимпиади /и там има достатъчно снимки!/ - може би господинът не го знае и не го интересува, защото не е достатъчно "жълто". Погледнете информационния сайт на училището, за да Ви стане ясно, че омаскарявате една изключителна образователна институция. Това, че сте тенденциозни, е ясно, но бъдете малко по-обективни. Какво внушение преследва изречението: "Вижда се как млади момичета рекламират различни марки алкохол." - уж невинно, но пълно с нечисти намеци. Прасетата и мезетата ще минат и заминат, но огорчението и провалянето на една благородна инициатива ще оставят трайни последици и потърпевши от това ще бъдат децата. А с кого говорели на италиански - ами с ИТАЛИАНСКИТЕ ОРГАНИЗАТОРИ, разбира се. Подобно статии са деструктивни - те не решават проблем, те конфронтират и преследват ефекта на "Не хвърляй камък в блатото, че ще се опръскаш." Такава ли е представата за ВАШЕТО ИНФОРМАЦИОННО ИЗДАНИЕ, г-жо главен редактор?! Копирала съм мнение на ученичка от 2 март - мнение, което Вие съзнателно неглижирате, но то е ИСТИНСКИЯТ ФАКТ
    Публикувано във факти.бг:

    За разлика от възмутения родител, който не е застанал с името си, аз нямам неговите опасения. Името ми е Ани Мелконян, от десети клас съм и като един от участниците въ

    Коментиран от #15

  • 6 Същото мнение

    36 13 Отговор
    За разлика от възмутения родител, който не е застанал с името си, аз нямам неговите опасения. Името ми е Ани Мелконян, от десети клас съм и като един от участниците във въпросното проведено мероприятие съм изключително поразена колко много и неверни неща са казани по въпроса.
    Нека се изясним: всички ние, които участвахме бяхме ДОБРОВОЛЦИ, които бяха наясно къде отиваха, при това със знанието на родителите ни. Sapori d'Italia не се провежда за пръв път и също така не е за пръв път с участието на ученици. Възможността да сме част от мероприятието е съобщена в училище и е изцяло по желание, като ни беше разяснено, че няма да получим парично възнаграждение и че отиваме, за да упражним езика си и да опитаме една по-различна, близка до работната, среда. С чиста съвест мога да кажа, че всички ученици останахме изключително доволни от преживяването и не сме питали за каквото и да е заплащане. Проблемът се започна от родители, които за пореден път предявяват претенции за некоректно отношение към нас, учениците. Нито един учител не ни е заплашвал, никой не ни е принуждавал да подписваме нищо. Мога да гарантирам, че нито един от 36те участници не е бил накаран да прави нищо неправомерно.
    Смятам за изключително позорно да се клевети по този начин училището, дало ни тази невероятна възможност, учителите, които биват набеждавани като едва ли не престъпници. Безкрайно възмутена съм, че всичко това стигна до медиите по този грозен начин и омърсява репутацията на елитн

    Коментиран от #16

  • 7 Аззззззз

    16 12 Отговор
    Да попитам само..... касови бележки издаваха ли се ,,,,,,, А къде блеят и данъчните!!!!!!!!!
  • 8 един от учениците

    26 12 Отговор
    И аз като един от въпросните ученици, взели участие в мероприятието, мога най-спокойно да потвърдя, че ние извършвахме изцяло ДОБРОВОЛЕН труд, НЕ ни е било обещавано никакво заплащане и съшо така НИКОЙ не ни е принуждавал, било то със заплахи или по друг начин, да взимаме участие.Ние бяхме там с цел да упражним езика,който учим и да се запознаем с една по-различна култура. Моите впечатления, и тези на мои съученици, са че Sapori d'Italia беше едно изключително приятно преживяване и много мои връстници споделиха, че с радост биха повторили.Фактът, че въпросният "разтревожен родител" е подал сигнал, изкривявайки истината по този начин ме отвращава. Не бе опетнено само името на гимназията, но най-вероятно също ще ни бъде отнета и възможността отново някога да повторим това невероятно преживяване.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гришата

    13 9 Отговор
    И децата ли взехте да притискате сега....... Господа ,виновни, учители !!! Вие сте двама ,трима от тази гимназия които сте се възползвали с подаръци .Учителка по физическо едва ли е яла италиански салами и вино.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Един човек

    11 17 Отговор
    Упражнявали италиански, колкото магистралните дами, упражняват чужди езици
  • 14 PlimP

    10 7 Отговор
    това ми прилича на изложение в панаира и май е точно тва(без да четеш смотаната статия се вижда), сигурно бачкат на половин работен ден да изкарат някоя стотинка и да завържат някой ползотворен контакт, голям прас, да не говрим, че всичките от снимките може вече да са пълнолетни => що си не гледате раУтата :D:D:D
  • 15 Азербайджанеца

    6 12 Отговор

    До коментар #5 от "Същото мнение":

    Вярвам, че това е истинското Ви име - няма как арменската жилка да не скочи в защита на авантата, келепира и файдата!
  • 16 ОМЕНТ

    9 16 Отговор

    До коментар #6 от "Същото мнение":

    Достатъчно е, че родителите на се били уведомени и са научили за това от медиите! Хитрите похвати за манипулация на децата ги забиха в новините и ще си получат заслуженото - щом са прави, нека видим решенията по създалата се ситуация!
    Ани Мелконян е достойна за подигравка и в момента поствам опита и за въздйствие и на други форуми, за да се посмеят!
    Във Варна имаше една треньорка дето беше накарала децата да стоят пред журналисти с плакати в защита на тогавашния кмет Кирил Горданов, заради когото се самозапали и почина Пламен Горанов.
    Има ли изгода за някого, който умее да манипулира децата - смятайте, че ще ги настрои както му изнася, като отнеме правото на родителя да взема решения!
  • 17 Пловдив сити майна

    9 9 Отговор
    Абе ,знаете ли,че едно девойче малко на тоз панайр ми взе 20 кинта за два тостера с шунка. 20 кинта , били с италиански шунка ако знаех ,че съм изгорлял заради даскали , гладнии даскали щях да си ги търся.
  • 18 Вили

    8 9 Отговор
    Законите според някои в чата са за едни, а за други трябва да бъдат потъпкани! Видяхте хора с достойнство, сигнализирали за нередности, а вие скочихте срещу тях. После не се оплаквайте
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ботев Пловдив е първи

    8 10 Отговор
    Утре тези учители от страх да не им разкрият схемата може да затворят магистралата и да свалят правителството. Ще се хванат всички и виновни и невинни , ще впрегнат сили да принудят и родителите и учениците да манипулират документи без да знаят ,че ще станат неволно жертви на Закона с тази си интервенция на документи с невярно съдържание и задна дата с подписването. И все си мисля ,че има родители къде се уважават и няма да го позволят. И още нещо си мисля ,че черешката на тортата предстои . Само БОТЕВ

    Коментиран от #21

  • 21 въпросче

    11 7 Отговор

    До коментар #20 от "Ботев Пловдив е първи":

    И какво сега, на вас, драскачите ли да вярваме, или на мнението на ученици, които са участвали във въпросното мероприятие?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Краси

    8 6 Отговор
    Как да си признаят грешката?
    Идват избори!
  • 24 Въпросче

    9 6 Отговор
    Вярваме и се оповваме на бог и той е на първо място в Библията пише да не се лъже и краде и още какво ??. А на второ се оповваме на снимки, материали,клипове и неверни доклади от двама или трима учители които от днес са започнали да се чудят как ли скоро няма да им направят ревизия на физически лица като укриват доходи от частни уроци или как ходят в Италия за сметка на учениците си заедно с децата си. И накрая макар , че трудно истината излиза на бял свят.. Лека вечер на всички от мен
  • 25 Иво

    8 3 Отговор
    И сега стачки ли ще направите, спокойно след изборите няма да бъдете там!
  • 26 велик проблем

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ако падне керемида на главата ти, нищо няма да се промени. Докато тези ученици са направили вече някаква промяна в начина си на мислене. а мърморещи родители винаги си е имало.
  • 27 ТАТИЯ

    10 14 Отговор
    Сега ги карат да продават алкохол, после ще ги склонят към проституция и употреба на наркотици - какво му е лошото да си в крак с модата?!
    Нали родителите им не трябва да знаят и сега са възмутени, че са им казали - на какво прилича това?!
    Защо да уведомяваме родителите за пазарските си схеми - те децата сами си искат да ни напарвят хубавото и да ни спестят пари от заплати за продавачи!
    Радвам се, че не са ги накарали да копаят септична яма на някой преподавател и после да ми обясняват как всички дружно с голяма гордост и ентусиазъм са се снимали пред дупката и дружно се тагват във фейса!
    Много добре ги гптвят за продавачки и сервитьорки ама наистина сте слепи ако не виждате предварителната манипулация на която са били подложени БЕЗ ЗНАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ!
    Я сега поглеждайте и оценките на тея деца чиито родители са подали сигнала - нали си ги знаем, че може и да повтарят същия клас!
  • 28 Котьо

    17 4 Отговор
    Какъв е проблема, аз да попитам -с прасетата, те не бяха ли за рязане? Или вече сме шериат?
  • 29 Ученик

    13 8 Отговор
    Не ми е ясно как така всичко се е случило без знание на родителите, при положение че голяма част от тях дойдоха лично да видят децата си.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ученик

    8 9 Отговор
    До ученик. Вие или сте супер наивни или супер зависими от определени преподаватели в момента, че да се въртите и сменяте позициите си, като фурнаджийски лопати. Еми знаели са Дааааааа, но Нямат декларациики, щото ни ги дадоха на 1 март да ги попълваме и подписваме. Дори ни казаха, че ако не ги подпишат родителите ни ние да си ги подпишем, и защото за даскалите Те не са от значение. Да, видели са ви да превеждате. И какво им превеждахте на тях, докато си пазаруват от вашия щанд? Да видяха ви да работите зад щанда по 10 часа на ден. Та моите родители не работят по 10 часа. Как не ви е срам да се застъпвате и стоите зад лъжите на някои от учителите, сами се оплитате и вие в лъжи. Аз къде бях, нима не чух как и какво ни казаха за декларациите. А, що лъжат учителите, че не сме работили? Та даже се оплаквахте, че италинците ви казват всяка сутрин по колко оборот е трябвало да направим, а оня тяхния организатор италианец ни дебеше като цербери, дори и когато ходехме до тоалетна. Що лъжат даскалите, че е имало родителска среща за винарията?
  • 32 Ученик

    9 3 Отговор
    Доброволен труд, нали това е написал един от съучениците ми. Като си защитавате някой от даскали, поне не ги издънвайте с признание доброволен труд. Как така ги дъните, нали се подписахте, че сте преводачи, а сега сами си признавате за доброволен труд., Учителите пък казват, че не сме работили и отричат да сме работили? Нали ги защитаваш, пък ги дънеш.
  • 33 Покана

    9 7 Отговор
    До всички за които безплатния труд не е проблем имам нужда от такива като вас в свинарника ми. Прасетата са италианска порода и ще се радват да им говорите на роден език. Моля запишете се. Толкова сте смешни че не може да бъде.
  • 34 Ученик

    9 6 Отговор
    Не си мислете че като с лакейството си ще изкарате по една оценка 6 това ще Ви направи успешни в живота. Така ли ще я карате и за напред със заровена в земята глава и свалени гащи.
  • 35 Добро утро

    8 3 Отговор
    Добро утро учители,вие сте нашите будители,без вас ние неможем знаем ! Но моля ви ако сте грешни си го кажете и от скандала се разминете и продължете, но се съобразете ,че не преподавате на овцете и вината си поемете.
    Заради двама учители които нямат достойнство да си признаят вината ,че са сгрешили не са съобразили за искани документи от непълнолетни деца страда цялото име на гимназията.Не е лошо човек да си признае грешката ...Има и прошки .Аз като родител ,баща ви го казвам. Като е погазен Закона дали с едно,пет или тридесет и пет деца човек независимо учител или какъвто и да е трябва да си поеме вината и замълчи за дами е за урок. А вие... Да съберем подписи под натиск, сигурно сега ще се съберете всички вкупом учители ще надъхате и другите където имат вина и ще искате да напуснете за да установите гимназията без учители,,,пък да видим кой ще преподава.Преди време даваха нагли митничари къде бяха хванали двама да крадат всички се подписваха в тяхна защита и да ги освободят, да ама не.Има Закон в който всеки гражданин на тази държава е длъжен да се съобразява и няма как със залахи че ще затворим границата или дадена гимназия и няма кой да работи и децата ще седнат без учители а на границата бариерата ще е спусната няма да мине. Ако има проблем трябва да се реши и ако трябва го поема служителят на най висок пост,така е било и така ще бъде.
  • 36 Добро утро

    7 3 Отговор
    И пак се замислям аз........ Колко по лесно би било да си признаят вината и да си вземат поука. Никой за нищо нямаше да ги вини,случва се човек греши, дали волно или не случва се.Защо тръгват със заплахи,,,,,,, немога да си го отговоря и аз където се занимавам с деца и съм родител???? Учители сте...? знаем ,че и децата са различни в това време но си има Закони и те трябва и от вас да се спазват.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Виктор

    6 3 Отговор
    До "един от учениците"! Да се отвращаваш от истината, означава да се отвращаваш от самия или самата себе си! Явно на това ви учат и възпитават определени учители, как да манипулирате истината. И снимките ли са манипулирани? А, дали се петни името на това училище е редно тези въпроси да си ги зададе вашето ръководство, преди да се подписва под документ с невярно съдържание. Редно е вашето ръководство да ви защитава, а не да се чуди как да ви използва сега, за да излезе от създалата се ситуация. Честния и достоен човек си поема сам отговорността за действията си, а не да се крие зад гърба на учениците. Но, за това се искат определени ценности, като чест, морал, достойнство, а не да се оплиташ сам в лъжите си. Да говориш лъжи и после да търсиш и събираш подписки и какво от това? Подпис срещу снимки, смешни сте
  • 39 Добро да е

    8 1 Отговор
    И аз да попитам - къде спят данъчните!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Възмутен

    8 1 Отговор
    И как така миналата година ви платиха, а тази година се правят на луди? Къде ли ви отидоха парите и в чий ли джоб тая година парите? Или и това ще отречете?
  • 43 ДанЪчен

    10 0 Отговор
    Колеги то много лесно се проверява това нещо.Колко касови бележки има пуснати от датите на тези панайри,колко са фирмите и как са си продавали стоките без наличие на касови апарати, какви продажби има през тези дни, Много е лесно. АМА никой явно не иска.
  • 44 Бивш ученик

    10 5 Отговор
    Петните учители, казвате, че са крадци, лъжци, как очаквате тогава децата ви да имат уважение към тях?! По комунистическо време не е било проблем децата да ходят на бригади и да работят като волове, но днес е....не го ли намирате за странно, точно затова ние(младото поколение) сме такива лигльовци и не ставаме за нищо.
    Относно Винарията и участието на учебиците там: и аз съм била ученичка от италианска паралелка и мога да ви разкажа как стоят нещата. Никой не кара зорлен учениците да се записват за участие, още по-малко със заплахи за понижаване на успеха, точно обратното. До Винарията се допускат ученици, които имат петици и шестици по италиански. Винарията винаги е била като мотивация за учениците, които искат да докажат, че са най-добри.
    Относно доносът на майката, която се е оплакала:
    -Госпожо, не Ви ли е срам! Щом детето Ви веднъж миналата година е участвало на същия форум и не сте били доволна от условията защо му позволихте да участва и тази година?! Защо трябва да прехвърляте вината към втори и трети лица?!
    Цялата тази история е абсурд, много странно как децата, които "режат прасета, продават алкохол и са като продавачи на пазар" биха могли да обслужат посетителите на Винарията, ако предваритлно не са говорили на италиански с италианците????
    Възмутена съм
  • 45 Баща до бивш ученик

    5 5 Отговор
    А, сега аз да ви питам на вас кой ви плати, за да пишете общи приказки, същите тия дето се опитват да ги защитавате ли???
  • 46 Бивш ученик

    6 5 Отговор
    На бригадите ни плащаха парички, младо момиче. И другото , аз съм и Баща на едно от децата и знаеш ли че на бригадите ни даваха храна и вода а на тази винария децата да ядат им давахме ние пари. Помисли си малко преди да говориш глупости.
  • 47 ДИМИТЪР

    5 3 Отговор
    А,, Министъра на образованието не вижда или не чете тези статии. Има снимки как непълнолетни продават алкохол той какво ще направи по случая или и той си мълчи ,,,,,,,,,,,,,,, ////?????АЛОООООО
  • 48 Тиро риро

    5 3 Отговор
    Това ли ви говорят учителите, че се петни името на школото, подписки, оставки? Еми като си позволяват чрез своеволия на действията си, да се петни и то заради двама трима! Утре и с оставки и подписки ли ще плашат? Еми моето момиче и министри и правителства си подават оставките в годините, но държавата я има. Незаменими хора няма. Или щото някой си позволи да им разкрие схемите? Господ има и всичко се връща на този свят!
  • 49 Бивш ученик

    7 5 Отговор
    Като знаете какво е защо пуснахте децата си??? Никой не ги е притискал да се включват нито на вас са ви извивани ръцете да им дадете разрешение. Всеки има вина, но и родителите трябва да поемат своята. От години се знае какво представлява Винарията и каква е ролята на учениците там. Не е честно да прехвърляте вината, да има пропуски и грешки, но щом знаете какви са условията защо позволявате на децата да ходят и да работят????
  • 50 Тиро риро

    6 1 Отговор
    Оплиташ се и ти в лъжи! Нали не работехте, а само превеждахте??? Я си прочети коментара... Ясно е, че не си бивш/а ученик/чка. И пиши по-грамотно!
  • 51 До тиро риро

    8 5 Отговор
    Никой не се оплита в лъжи! Кое е написано неграмотно?? Защото трябва да се пишат глупости, че децата са били там без знанието на родителите? Щом родители са ходили и са видели при какви условия учениците превеждат или работят защо не им казаха: " Взимай си нещата, прибираме се! Утре също няма да идваш!"
    Много отговорно от страна ба родителите.
    Същите тези учители, които тук разпъвате, да ви кажа ли, че работят по 12 часа, за да могат да поправят щетите нанесени от незаинтересувани родители!
    Същите тези, които искате да си отидат от това училище, са много повече отдадени на вашите деца, отколкото на своите собствени.
    Дайте си сметка дали сте отговорни родители, а тези, които са сгрешили, ще си понесат последствията.
  • 52 Роман дизел

    3 2 Отговор
    Малеййй що ме не викная мене тия италяни .Щея да видят как се работи без трудов договор при толкова много пиьенье
  • 53 Тиро риро

    6 3 Отговор
    И как са по-отговорни???? Като си ги водят техните деца и родата по чужбини те без да плащат??? Така ли? Да ви имам и отговорността на чуж гръб! Като дават частни уроци и нямат касови апарати и укриват данъци на държавата??? Това ли е отговорност???
  • 54 Баща

    6 4 Отговор
    До учител, който се представя за "бивш ученик". В момента не сте в позиция да ми задавате въпроси! А, сте в позиция да отговаряте на много поставени към вас!
  • 55 В отговое на Тиро Риро

    8 4 Отговор
    Не е ли отговорност, да им дадат базисни знания, които не са получили вкъщи ( в девети калас да им се рязказва приказката за Спящата красавица, защото мама и татко не са намерили време да я прочетат на детето си или най-малко да му пуснат версията на Дисни, ако е трудно да се чете, масово децата в училището идват с нулева обща култура, не знаят какво значи думата "ален", чудят се дали киселата краставица расте кисела).Не, не е отговорно учителите да учат децата на елементарни неща! Не, не е отговорност да следиш децата дали са с униформа ( не заради дребнавост, а за да се научат да влизат в някакви рамки, но само да отбележа, че родителското тяло е против това). Не е отговорно да излизаш в 6 сутринта и да се прибираш в 5 вечерта, да нямаш време да погледнеш собственото си дете, защото трябва да се занимаваш с проблемите на класа си(някой бил хвърлил стол през прозореца). Не е отговорност да идеш на тези екскурзии, както казвате Вие, на гърба на другите, и ти сам да носиш отговорност за 30 деца.
    Учителите нямат никакви отговорности, те ходят не на работа, а на забавления и безплатни екскурзии.
    Но ако наистина е така, едва ли голяма част от учителския колектив ще се бори със страшни болести, голяма част от които, предизвикани от стрес. Какъв стрес ще попитате....ами замислете се! На повечето родители им е трудно да се справят с едно или две деца,представете си какво е да имаш пред себе си 28 и да трябва едновременно да се опитвяш да ги възпитаваш, обучав
  • 56 Тиро риро

    7 5 Отговор
    Малеееееее! Безсилието ви за грешките ви до къде стигна??????? До ОБИДИ по нас и нашите ДЕЦА!
  • 57 Бивш ученик, учещ за учител

    5 6 Отговор
    Виновните, според вас двама учители, със сигурност ще си получат " заслуженото" за грешките си, но обърнете погледа си и към вас самите, защото хората, които са казали на децата си: " Да, можеш да отидеш на Винарията" - са точно родителите.
    Не е нужно вината да се приписва на един или на друг, а всеки да си извади поука какъв е неговият принос, за да се стигне до тази ситуация!
  • 58 Правопис

    4 3 Отговор
    Докъде, а не до къде!
    Безсилието ви за грешките- предлогът (за) е неподходящ. Правилно- безсилието,предизвикано от грешките ви
  • 59 като гост

    5 0 Отговор
    Е поне нещо реално да могат да правят като завършат приказвалнята. Даже е много добре.
  • 60 алееен

    5 5 Отговор
    Аъъъ, да лапахте бе хубаво, даскали ...........................
  • 61 Гост

    6 4 Отговор
    Вие в утрешния ден май май ще изкарате виновни и децата, че ходят на училище; виновни родителите, че ходят на работа, а накрая сигурно ще изкарате Виновни и Вас самите, че съществувате и дишате на таз земя! Лошо много лошо! За грешките на определен брой учители ще изкарате всеки друг, но не и самите вас виновните в случая, че имате вина по случая. А, накрая ще се изкарате и над законите в тая държава потъпквайки всякакви морални и етични норми! Евала! Ако искате според вас и такива като вас да променим и законодателството и наредбите в образователната система! Но, от вас няма никаква конкретика по случая! Защо ли? Защото най-много да се оплетете в поредната лъжа! Гаф след гаф, при толкова факти за такова масово мероприятие и хиляди посетители на панаира, та чак и на АГРИЯТА изпратихте някой от децата. Интересен превод имаше там....
  • 62 Родител

    7 4 Отговор
    Здравейте!
    Аз съм родител на дете, участвало в изложението.
    Искам да благодаря на училището и учителите за дадената възможност на моето дете да участва в него.
    Видях детето си как превежда, продава и се забавлява. Видях и други ученици, които го правеха. Запознах с жената, на чийто щанд продаваше, разговаряхме и коментирахме, разбира се с превод, направен от дъщеря ми. Видях положително отношение и грижа от нейна страна през всички дни - дали е яла, дали е изморена...
    Ние, вкъщи го приехме като предизвикателство, като едно различно изживяване и практика. Всяка сутрин тя тръгваше ентусиазирана, любопитна и готова да посрещне новостите от деня.
    Не съм очаквала тази практика да и бъде заплатена и не мисля, че това бе целта на присъствието и там. През първия ден беше притеснена за уменията си да превежда и разговаря, но с всеки следващ ден, набираше увереност и самочувствие.
    Аз очаквах това и това получих! Бях там и я наблюдавах!!!
    Съжалявам за тези, които са очаквали финансови резултати от децата си и за тези, които имат само парично измерение за тази практика.
    Въпрос на гледна точка ...
    Тя вече иска и догодина да участва и аз съм съгласна да го прави!
    Децата се запознаваха, създаваха контакти помежду си и дори не им се разделяше в последния ден!
    Нима децата ни не участваха доброволно в това изложение?
    Къде гледаха родителите, които разписваха декларациите?
    Никой не е обещавал да се заплаща на децата. Всички знаеха предварително на какъ

    Коментиран от #68

  • 63 Родител

    7 3 Отговор
    Всички знаеха предварително на какъв щанд са разпределени...
    Ей, хора, защо не се спряхте децата още в първия ден от изложението, щом не им е било приятно?
    Колко от вас отидоха да видят децата си там?
    Какво изражение видяхте на лицата им?
    Какви емоции споделиха те с вас?
    Обсъждахте ли вечер как е минал денят им?
    Май само родители се оплакват тук, а не участвалите ученици!
  • 64 Родител

    5 5 Отговор
    До учители...представящи се за родители!!! И датите на декларациите ли манипулирахте пред МОН и Инспектората, защото такива не дадохте преди, а след събитието ! Лъжци!!! И родителската си среща съчиних те ! На това ли учите и децата Да Лъжат !!! Господ има!

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Просто гражданин

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Родител":

    Добре, че осъзнавате, че има Господ!
    Децата са при "лошите" учители за година/ две / пет, но са деца на родителите си и са техни подобрени версии цял живот!
  • 68 Родител 1

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Родител":

    Уважаема госпожо/господине, не знам на какво точно сте родител, но явно не сте такъв/такава на дете от училището, защото щяхте да знаете, че пропуските с имената на фирмите, които бяха дадени на деата, нямат нищо общо с фирмите, където са били поставени. Защото сутринта, когато са разпределяни там не е имало учител - като Вас , примерно. Посрещнал ги е само господин Джузепе Аккардо. Така, че бъдете така добри да ограничите мнението си до това, което знаете, в противен случай резултата е само една лъжа. И освен това ще Ви кажа, че нерегламентираният детски труд е незаконен в Република България! Независимо какъв доброволен вкус му се придава.
  • 69 Независим

    5 3 Отговор
    Е, Няма такава наглост от страна на училищното ръководство! Няма! Вземете и четете законите в БГ. И ако на вашето училищно ръководство не му е ясно да вземе и попрочете малко закони, защото рекламата и продажбата на АЛКОХОЛ от ЛИЦА под 18 г. е ЗАБРАНЕНА със ЗАКОН! А, снимките показват точно това! Явно за учителите с постоянно присъствие (смях)на винарията, които са видели това как го разрешиха с ясното съзнание????? Та това са поредните Ви груби нарушения на закона! Още какво ли ще излезне наяве???
  • 70 Николета

    4 0 Отговор
    Мале, едно от момичета на снимките с алкохола ми е комшийка, та тя е в 10 клас
  • 71 Гост

    5 1 Отговор
    Незаконно е и да позволявяте на децата си, които примерно нямат 18 години, да се вихрят в дискотеките, но го правите нали. Така че с алкохола се познават отпреди да участват във Винарията!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Виктор

    5 1 Отговор
    До ГОСТ! Ти си оправи бакиите, в които си се забъркал, Но Няма Как, защото те вече са Факт! Внесто да ни поучаваш какво да правят децата ни! Защото когато ми докажеш, че детето ми ходи по дискотеки тогава ще ми говориш и поучаваш!
  • 74 Отстрани

    2 3 Отговор
    Имам само един въпрос. Не знам колко деца са в италианската паралелка, но едва ли са чак толкова много, че да не може родителите да се съберете и да обсъдите въпроса заедно, вместо да се джафката анонимно под статии и да се обвинявате, кой лъже и кой не?
    Не само че е по разумно, тъй като ако се съберете повечето родители и вземете заедно решение, че нещо трябва да се промени, ще имате достатъчно тежест да го направите, но и освен това така е изключително трудно за един страничен наблюдател да отдели реалните факти.
  • 75 Глас

    0 0 Отговор
    Всички пишещи коментари на тази статия ( без мен) или не са наред с главата или са големи любители на конспирациите. Хора, излезте от въображаемия свят, в който живеете. Като имате толкова желание да се изкажете, направете го пред някой, който ще направи някаква промяна. А не пред интернет воини, които са хванали мания за слава и искат да се докажат като пишман-бабаити. Те повечето снощи са лепили тапети с Андрея и сега целите им ръце са в лепило, тръгнали да коментират.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове