Last news in Fakti

14 Март, 2017 11:29 932 8

Кунева: Да работим за европейска отбрана и европейска охрана на границите

  • кунева-
  • реформаторски блок-
  • ес-
  • охрана-
  • граници

В момента България трябва да работи за европейска отбрана и за европейска охрана на външните граници на съюза, каквато е нашата страна. Още в предишния кабинет настоявахме за гранична подкрепа от ЕС, защото знаем, че бежанският проблем е огромен. Ние сме външна граница и темата за охраната на границата и миграцията е от изключителна важност за нас. Това заяви в предаването „Лице в лице” лидерът на ДБГ Меглена Кунева по повод ескалацията на напрежението между Турция и страни от Европейския съюз.

Кунева беше категорична, че в сегашната ситуацията и заплахите на Турция за прекратяване на споразумение за бежанците , е добре, че България не е оставена сама на себе си, а е част от два важни политически съюз – ЕС и НАТО. Няма да спра да повтарям, че неизползването на възможността да станем бързо член на Шенген ще има цена, каза Куневa и допълни, че е имало политически сили, които са работили за забавяне на присъединяването.

По отношение на оповестената днес декларация от „Реформаторския блок и Глас народен” срещу намесата на Турция в изборите в България Кунева посочи, че коалицията е била длъжна да реагира. Ако има опасност от изкривяване на резултатите от вота сред българските граждани в Турция, то служебното правителство трябва да предприеме необходимите мерки това да не се случи, категорична беше лидерът на ДБГ по повод искането на РБ да се преосмисли отварянето на секции в Турция.

Ние държим много на добросъседските си отношения, но трябва да реагираме, както направиха Германия и Холандия. Имаше достатъчно индикации, че турската страна действа в подкрепа на една определен партия, каза тя.

По отношение на петте сценария за развитие на ЕС, Кунева заяви: Планът е следният - трябва да се възложи на всяко министерство да направи своя анализ за ползите и за загубите от всеки един от тези сценарии, категорична беше Кунева. Ако излезем с наш вариант, можем да го обсъдим със страни със сходен на нашия интерес, като съседните ни страни или Вишеградската четворка, посочи Кунева и допълни, че предложеният от еврокомисията план е изготвен без участие на български комисар.

Когато страната ни има ясен план и имаме доказателства какво за нас е най-добре, тогава можем да говорим, а не да се тюхкам, каза Меглена Кунева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кунките

    7 3 Отговор
    В момента България трябва да работи такива като Кунева да отидат в затвора за антибългарска дейност

    Коментиран от #4

  • 2 8888

    5 1 Отговор
    Стига бе мила. Нали се отказа от политиката? Какво пак ние? Ние те видяхме вече.Де оди врана се посрана. Време е за заслуги към родината да те въдворят до живот в затвора или пък щом си толкова дейна в някой трудов лагер тип Скравена,та да не прекъснеш с традиционните си комунистически корени.
  • 3 смолата

    4 1 Отговор
    Куневицеее, куневице....ти щото оправи образованието, ся ще закрепиш и отбраната. Ако някой ме пита за класически паразит и антибългарин ни ми идва Станишев на ум, ни Орешарски, ни Боко и Цоко, а ти. Ся кат ялова коза се мотаеш по европата да те вземат на службица, ма и тук въдички меташ. В сливенския затвор има работа за теб. Довери ми се, няма да съжаляваш....
  • 4 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кунките":

    Имаш право.
  • 5 Янко

    5 0 Отговор
    Кунева , тебе трябва да те изгоним с камъни от България!
    Затвори АЕЦ-а, забърка образованието ... какво още?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 благо

    1 0 Отговор
    Жена без грам военна култура да учи мъжете как да охраняват границата и какво да правят???
    Ний знаем какво да правим, дайте ни пушките!
    А такива като Кунева и цялото политическо стадо паразити - на нивата да копат, да разберат от де иде насъщният!
  • 8 1234

    1 0 Отговор
    Е Й тя и от туй ли разбира тая бе?То няма нещо от което да не разбира тая Кунева,къде е учила в кое училище да му видим програмата и да си пращаме там децата да учат ,че да станат ,,учени"като нея.Тя вместо да се засрами и да се покрие някъде още бълва глупости.Не се ли вижда,че за нищо не става,опропасти държавата от всякъде,да се скрива и по вече да не се показва никъде.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове