Last news in Fakti

6 Април, 2017 17:00 5 980 33

Цветан Цветанов срещу Румен Радев: Имаш две седмици

  • цветан цветанов-
  • румен радев-
  • уседналост
Цветан Цветанов срещу Румен Радев: Имаш две седмици - 1

Румен Радев явно иска президентска република, обаче можем да му кажем, че му остават 2 седмици управление, в което носи лична отговорност, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Така той припомни как държавният глава при своето слово пред парламента прекъсна изложението си, за да заяви, че на депутатите им остават две седмици работа преди да назначи служебното правителство.

Цветанов коментира думите на уволнения шеф на дирекция в правосъдното министерство Любомир Талев, че всъщност Радев е настоял да бъде прието скандалното изискване за уседналост за всички избори, което би означавало българите в чужбина да могат да гласуват, само ако са били у нас последните 3 месеца.

„Решението на Румен Радев и начинът, по който е осъществен политически натиск върху служебния кабинет и Министерството на правосъдието и определените служители, които са присъствали на срещата в президентството, означава, че президентът се стреми към президентска република. Нека му напомня, че България е парламентарна република и репликата му винаги ще остане един траен спомен за всички парламентаристи и за в бъдеще. Той състави служебния кабинет, направи законодателство, за което няма право, защото по Конституция българският президент няма законодателна инициатива“, каза Цветан Цветанов.

Законовите промени се правят от парламента, репликира президентът Румен Радев в коментар за законопроекта, който засяга промяна в изборните правила.

Президентът е бил запознат с промените в закона за българското гражданство, с които се изменяха и изборните правила. Твърдението е на освободения заради скандала шеф на дирекция "Съвет по законодателството" в министерство на правосъдието Любомир Tалев.

По този повод служебният премиер Огнян Герджиков посочи, че не е упражняван натиск върху кабинета за промени в Изборния кодекс, ако е имало такъв, е бил към правосъдното министерство. Премиерът каза, че това е въпрос, в който няма пръст, а идея, подхваната от Министерството на правосъдието.

По повод уседналостта Цветанов каза още, че, когато ограничава конституционни права на български граждани, Радев трябва да има предвид, че получи на първи тур от чужбина 18 000 гласа, а 54 000 са гласували за него на втори тур.

"Искаме ли да ограничим тези права на тези българи? Ние от ГЕРБ няма да допуснем подобна промяна в българското законодателство“, заяви Цветанов и подчерта, че бъдещите им партньори в управлението - „Обединени патриоти“, също няма да подкрепят подобно политическо решение.

По думите му, ако това се въведе само за една държава като Турция, това означава, че страната ни ще бъде санкционирана за дискриминация.

По повод друг скандал - с натиска на президента над кабинета, въпреки съпротивата на министри, да отмени Постановление 208, с което миналата година кабинетът на Борисов прие наредба за интеграцията на бежанците, Цветанов каза:

„В края на 2015 г. беше приет Законът за убежището и бежанците, което беше гласувано от БСП. Тогава се даде възможност да синхронизираме законодателството с европейските регламенти. Правителството на Борисов 6 месеца подготвяше постановлението и наредбата, за да покрием всички изисквания. Това, което направи президентът - да не се съобрази с това, което е като поет ангажимент пред ЕС, означава, че можем да влезем в наказателна процедура и да загубим пари по оперативни програми“.

Цветанов заяви още, че няма да бъде председател на парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 немо

    65 5 Отговор
    Цецка, мълчи ма, ние българите които живеем в България и си плащаме данъците искаме изостаналостта да бъде заложена в законодателството и не 3 , а 6 месеца са нужни.
  • 2 немо

    28 4 Отговор
    Уседналостта
  • 3 гербе ни здраво

    89 12 Отговор
    Г-н физкултурнико за разлика от теб и твоята партийка президентът има мъжка позиция и най-вече за защита на малкото останало българско!!!
    Ако е истина, че е накарал да променят закона за да няма място протурска етническа партия в управленивето на България мога да кажа само - РЕСПЕКТ г-н Президент, Браво !
    Не беше ли точно Б. Борисов, тоя които принуди "независимите" институции да дадат зелена светлина и регистрация на гаДОСТ? И нека не забравяме на кой служи и чий г.з лиже г-н физкултурника ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Скорпион29

    59 7 Отговор
    Тоя лъкей Гербаджийски току се изхвърли като че.....Я на пясък
  • 6 гост

    81 9 Отговор
    ЦВЕТАНЕЕЕЕЕЕ вчера турчин роден в турция взе български паспорт в ДОБРИЧ пред мен !!!!!!!! Не знае и една буква български Какъв българин си бе цветанеееее !!!!! Вдигнахте 12 милиона за следващите избори за ромския електорат !!!!В мамини в село гроб са раздавали по 40-50 лева.на глас !!! Вас ви избраха парите бе не ви е избрал народа !!!!
  • 7 Един

    72 7 Отговор
    Цвичка, ти си доказан престъпник и само чадъра на тиквата те спаси от дранголника! Върховна наглост е точно ти да коментираш действията на Президента!
    А като се има предид естеството на проектозакона, ако е под давление на Радев може само да му кажем БРАВО, че най-накрая някой се опитва да направи това за което твйто шефче тиквата никога не е имал топки и което народа иска от години!!!
    Колкото повече ревете значи толкова повече ви боли, което може само да ни радва
  • 8 Бастона

    5 81 Отговор
    Цецо беше най-успешният полицейски шеф след 89г насам, като не го харесвате ще имате деца наркомани и джигити по пътищата

    Коментиран от #21

  • 9 истина една

    43 2 Отговор
    Да ти даде Архангел Михаил две седмици аз ще черпя
  • 10 кроко

    45 6 Отговор
    Айде де, а чехълчо плювнята как можа да мота повече от два месеца с разни мандати и не състави служебно правителство за да може тиквата да си докраде на воля и да се оправдава след това със служебното правителство на Радев. Да мълчи тъпия даскал по физическо!
  • 11 Гост

    54 6 Отговор
    Да излезем на протест и да свалим правителството преди да е почнало!
  • 12 ГНИДА

    55 4 Отговор
    Президентска република , ето това ще ни отърве от политическият тарикатлък !
  • 13 Константин

    53 5 Отговор
    Г-н РАДЕВ,даваите смело на пред,народа е с вас. Цветанов за вас знаем вие сте силоваци,но едва ли имате толкова мускули срещу един цял БЪЛГАРСКИ народ.Бавно но сигурно идва вашия край и като партия,и като управляващи и прочие господа от ГЕРБ.Да живее ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ.
  • 14 Милен

    6 49 Отговор
    Браво Цецо!!! Вън комуниста Радев! Стига вече червени гнили ябълки!

    Коментиран от #26

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Скорпион29

    29 1 Отговор
    Най успешния е с прякор Цецо кафето защото по цял ден висял Пред кафе автомата и се наливал с кафе това го знаят цялото вътрешно министерство.
  • 17 FUCK OF

    10 1 Отговор
    КОЙТО МИНЕ КАМЪК ФЪРЛИ...И ,,ПРОКЛЕТ ДА Е '' ДУМА....
    ОТ ТОГАВА ВЕЧ МИНУВАТ МЕСЕЦИ..ГОДИНИ...
    МНОГО СЛУЧКИ И ПРЕВРАТИ
    ВИДЕХА ОЧИ НИ....А ГРАМАДАТА РАСТЕ СЕ..НЕУСЕТНО ..ТАЙНО..И КАМЪНИТЕ ВЪРХУ НЕЯ ФЪРЧАТ НЕПРЕСТАННО..
    ЧЕ СЮРМАШКИ СЪЛЗИ КЛЕТИ ЛЕСНО НЕ ИЗСЪХВАТ
    ЗЛИТЕ СПОМЕНИ В ДУШАТА
    СКОРО НЕ ЗАГЛЪХВАТ......
  • 18 Дон Антонио

    6 24 Отговор
    ----------------------------------------------------------------------- Пич, железент Цецо ! Ном 1 в борбата срещу БСП, то затова имаш толкова хейтъри - в екс комунистическа държава и курортите пълни с бивши ДС сътрудници сега хотелиери
  • 19 ддд

    14 1 Отговор
    вашия пръдлъо
    и 2 седмици
    управление нямаше
  • 20 Скорпион29

    20 2 Отговор
    Цецо комунистическия наследник- срещу БСП Бойко члена на БКП който пазеше най големия комунист Тодор Живков- срещу БСП аа забравих 2009 може да са се разкаяли и да станали демократи
  • 21 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бастона":

    Ти май си сред описаните от теб за да кажеш подобна глупост друго обяснение няма.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 681 БЪЛГАРИЯ

    24 2 Отговор
    Цветан Цветанов е най- големият престъпник ,крадец ! Трабваше да лежи в затвора НО многото крадени пари го откупиха мишката! !!!
  • 24 Гоуст

    12 2 Отговор
    Като се изнесе служебното правителство, Вие имате 2 седмици да приемете референдума, в противен случай ще дойдем и ще ви изметем всичките!
  • 25 Жан

    7 2 Отговор
    Цеце да ми седнеш на Уседналостта
  • 26 питанка

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Милен":

    Другите само червени ли са или само гнили?
  • 27 Скорпион29

    9 1 Отговор
    Господин Сорус му е казал на Цецко да предаде на Радев тези думи
  • 28 Лайновска

    2 7 Отговор
    -Световнонеизвестната на село джурналистка нахална като конска муа Лайновска пита....-Защо руснаците си избраха малограмотен и направо неграмотен селянин от хасковските села за президент във българия който не става и за селски пъдар.....?!-Отговор защото им трябва кукла на конци която да играе казачок.....!!
  • 29 ОРГИНАЛ ПАТРИОТ

    2 6 Отговор
    Браво Цветанов за фразата : остават ти две седмици . Имаш една ракия от мен. Президентът е военен и много самонадеен , но нее политик и юрист . Може би много сбъркахме , чак сега осъзнавам грешката си , като гласувах за него. ДОБРЕ Е ЧЕ НЕ СМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА ДЪРЖАВА, КАТО НИЩО МОЖЕ ДА НИ СЕРВИРА ЛОШИ НЕЩА.

    Коментиран от #31

  • 30 некойси

    3 0 Отговор
    Хили се като варена глава и ръси остроумни шегички, ама когато Винету сдаде властта и срещу него бяха образувани 4 дела беше по-нисък от тревата.
  • 31 Лупи

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "ОРГИНАЛ ПАТРИОТ":

    Радев няма опит в политиката, но ще се научи защото има интелект и сърце! За разлика от него тоя мошенник с ампотирано чувство за срам и морал Цветанов никога няма дасе научи да е човек и да работи за хората. Такива въшки, като Цецо са причината да сме на това дередже.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 психологът му

    0 1 Отговор
    Хей неразумни народе, за този льотчик гласуваха, за да се противопоставят на статуквото. Който и да беше друг щяха да го изберат. Лошото е, че той горкият гледа като гърмян заек и не разбира нищо нито от политика, нито от дипломация, нито от това какви са му правомощията. Слуша разни каки и върши глупости. Ама хак да им е на тези дето го избраха! Да де, ама защо сме длъжни ние да го търпим и да се срамуваме от него. Жалко !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове