Last news in Fakti

24 Април, 2017 23:03 12 099 20

В Пловдив погнаха трошките (СНИМКИ)

  • пловдив-
  • трошки-
  • коли
В Пловдив погнаха трошките (СНИМКИ) - 1

В изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС се проведе поредната акция за облепяне на автомобили на територията на район "Северен”.

Тази политика на районната администрация се провежда регулярно, като по този начин се постига естетизиране и почистване на района, както и в много случаи се освобождават неправомерно заети паркоместа.

Служителите на район “Северен” със съдействието на III РУ-Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране", "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС).

В резултат са съставени 20 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

- ул. “Вишнева”

- бул. “България” № 2,4/ 52,54

- бул. “Дунав”

- паркинга срещу ул. “Борба” № 5

- ул. “Милеви скали”

- ул. “Сърнена гора”

- ул. “Поп Тачо”

- ул. “Стара планина”

- ул. “Хан Телериг”

- ул. “Найден Попстоянов”

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

"Призовавам гражданите да проявят активност и да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на тел: 032 / 901 165”, допълни кметът Ральо Ралев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъйъукмлк

    63 2 Отговор
    аиде onq s konq остана без кола:(
  • 2 Gluposti

    27 4 Отговор
    На ул. Радко Димитриев вече 7_ма година гние една червена Лада. След десетки сигнали по телефона ... няколко сигнала директно в кварталната община ... и една среща с кмета в полиграфията - ладичката все ощв си стои там и то без данък, ГО и ГТП. Тотев щв си изчисти големите улици, а проблемите с трудното паркиране в малките ще си остане.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 oniq s konq

    7 10 Отговор
    as bez kola vinagi sam bil nalu sam s KONQ .laanaA
  • 5 оnq s konq

    10 6 Отговор
    Аз никога не съм имал.
  • 6 SERSEM

    19 5 Отговор
    Ей тия управници медали щеим дадат от гей парламента в бруксел....
  • 7 Възмутена

    9 13 Отговор
    Защо дразните бедните хора? Това ли е проблемът на Пловдив? На следващите избори ще гледате властта през крив макарон. Тези и други подобри нещастници провалят Бойко.
  • 8 ЯК КАРАЧ

    10 2 Отговор
    Е а дано навсякъде последват този светъл пример и да не остане нито една кола зарязана да пречи да се паркира.Щото сега е пълно с такива.
  • 9 German cars

    16 7 Отговор
    Снимката на vw е точно в десетката, по-голяма трошка от това няма.
    Браво за акцията, писна ми да гледам да карат раздрънкани бмв-та и голфове.

    Коментиран от #11

  • 10 баш батка

    7 11 Отговор
    Затегмете КАТ (каналите) и ГТП-тата и ще видите как ще се изчисти автопарка. Вдигнете данъжите на старите коли х10 и намалете данъците на новите. Забранете вкарванете на коли от европейските автоморги както и продажбата на кола втора употреба на повече от 7 години примерно. Задължете търговците на коли да дават пълна гаранция за срок минимум он 6 месеца. Всичко това елемнтарно и приложимо с почти никакъв ресурс и работещо по белите държави. Естествено колите които спадат категория класика да са със специален статут.
  • 11 Реалист

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "German cars":

    Виж ква злобна мишка си бе, не ти пречат да карат каруци, ами ти пречат бмв-тата, защото бмв те комплексира, но ти си по-тежък случаи, защото те комплексира и фоклсвагена, дето не е лоша кола, ама е доста по-евтина от бмв като цяло и пак злобееш защото си някой беден селянин очевидно и злобееш даже на 1 стар здрав пасат за 700-800 лева. Лекувай комплексите и злобата си защото ще те погубят ;) Лошото е че се срещат не малко други като теб..

    Коментиран от #13

  • 12 Аха

    8 3 Отговор
    Да. Точно така ще се прочисти града. Само че някой друг път. Всеки ден ходя на работа пеш. Всеки ден минавам покрай три бараки. Първата син Сивик - намира се в Лагера точно срещу църквата. Един ден правиха нещо по канализацията. Дойде паяк, вдигна го и го премести малко по на горе, че да не пречи на багерите. Втората барака - Опел Кадет в Красно село. Счупено предно стъкло, изкривени рамена на чистачките гумите спаднати преди век и вече разпадащи се направо върху джантите. Третата - Опел Астра комби. Пак в Красно Село. На вид няма поражения. От онзи ден и е махнат единия стоп. Та тези три бараки им сложиха същите тези жълти бележки преди повече от година. Сега бараките са си пак там, но бележките от валежите и силното слънце, макар и със силно лепило, се разпаднаха по стъклата и сега дори не се вижда, че е имало бележки на тях. Просто прах в очите, че видиш ли нещо се прави.
  • 13 German cars

    10 10 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Ееее, извинявай, че ти обидих старата консерва. Само да знаеш, че такива коли като твоя "стар здрав пасат за 700-800 лева" едвали ще минат гтп в Англия например. По улиците е пълно с разпадащи се автомобили по над 20 год. - ръждиви, със счупени брони, стъкла, износено гуми, пушещи и горящи масло и т.н.. Но ти не си комплексар и не ги разбираш тия неща, нали? Айде седи си на село и не забрявай - моят град е твоята столица, аххаха.
  • 14 xmen

    5 1 Отговор
    всички гнилочи на белканто
  • 15 onq s konq

    1 3 Отговор
    За ко мии тъз кулъ ? Дииииииии
  • 16 Дедо ви

    6 3 Отговор
    А казват, че частната собственост била неприкосновена ... Кого лъжете, бе !?...
  • 17 onq bez konq

    4 3 Отговор
    БРАВО ЛАМАРИНАТА ДА СЕ РАЗЧИСТИ.
  • 18 беден европеец

    4 1 Отговор
    НА ТОТЕВ МУ ТРЯБВАТ ПАРИ. ТРЪГНА ДА СЪБИРА БРАКМИТЕ ИЗ ПЛОВДИВ
  • 19 Факт

    3 1 Отговор
    Конското "ако" от животинският двигател задвижващо дървените ППС с водачи без документи за правоуправление на ПС размазано по грайферите на гумите и подметките на обувките ни по улиците с допустими стойности от КАТ занесено в къщите ни ,това не се вижда от Инспекторатите .
    Плащаме такса смет за да можем да закъсняваме за работа от сметосъбиращите фирми в час
    "Пик"показно да видим ,че парите ни отиват за платената такса смет към общината .
    В Европата има разделно събиране на отпадъците и е вечер.Не пречат на никой.И всички са много доволни.
    Като искате да сте европейци и да не се возят обикновенните хора в остарели автомобили спрете първо конските фъшкии по улиците .
    Законите са лесни 950 000 по бедни и интегриращи се БЪЛГАРИ когато подкараме 1 конска сила вместо 50 от 100 умрели , С парите си и новите си коли с EURO 07 , ще се изпреварвате само челно .
  • 20 Възмутен от възмутените

    8 5 Отговор
    Проблемът на Пловдив е кметът-малоумник. А проблем на България е простата тиква от Банка. И двата проблема са от една банда.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове