Last news in Fakti

24 Април, 2017 20:15 1 138 13

Въздухът в София продължава да е мръсен над нормата

  • въздух-
  • прах-
  • норма
Въздухът в София продължава да е мръсен над нормата - 1
Снимка: Shutterstock

Въздухът в София е по-малко замърсен в сравнение с предходните години, но са нужни още мерки, установи одит на Сметната палата.

От контролната институция изпратиха препоръки към Столичната община и кмета да предприемат още мерки, за да намалят нивото на фините прахови частици. Като най-големи замърсители се посочват транспортът и строителните дейности.

Одитът на българската Сметна палата е част от кооперативен контрол за качеството на въздуха в цяла Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рич

    4 3 Отговор
    Е ми ще е разбира се когато всички селяни са в София. И докато не оправят данъците за новите коли и завишат данъците за старите автомобили. След тези промени можеби ще се завиши до някаква степен качеството на въздуха. А за да се промени още трябва да върнат гражданството и трябва да се гледа минимум 3 поколения на зад да са родени в София. Но това няма как да стане все пак.
  • 2 55667

    4 1 Отговор
    АЛООО, В ПУНКТОВЕТЕ ЗА ГТП 1/3 от колите са над нормата за мръсни газове и въпреки това ги пускат, а един такъв автомобил замърсява 10-15 пъти повече от 1 нов, друг е въпроса и със спортните гърнета, има страни в ЕС където ако автомобилът или мотоциклет надвишава едиколкоси децибела го спират от движение
  • 3 jambazina

    3 4 Отговор
    Абе има разни кенефи дето пушат като кремиковци, па и се газират....и никой нищо, то заради тех не само не се диша, а и не се вижда. И голямата част са с извънземни номера.
  • 4 столичанин

    4 3 Отговор
    Така е - ние софиянци заслужаваме да дишаме най чистия въздух .Освен това трябва да забранят на всякакви провинциални коли да взлизат в София - омръзна ми като отивам до мола да няма каде да си паркирам колата от провинциалисти .
  • 5 До Рич

    1 1 Отговор
    Шопе от 3-то поколение, пише се "назад", а не "на зад" :)

    Коментиран от #6

  • 6 Шопенхауер

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "До Рич":

    Не обиждай шопите,тоя Рич не е шоп.Предполагам,че е
    докаран в София от някоя партия,дали са му блага държав-
    на работа,като следствие се нагушил ,та да си купи нова
    кола и сега ръси акъл,нищо,че са го докарали в чувал та да
    не намери пътя за село.
  • 7 провинция

    1 1 Отговор
    ... то сезонът е такъв:
    просто гражданите-софиянци изхвърлят киселото зеле от мазите си! ... довършват ланшния боб, пръжките ... ;)
    Всъщност някъде около освобождението 1878, населението на София е било под 20 000. Тоест по малко от това на Русе, Пловдив, Шумен, Варна, Плевен, взети поотделно. А след това е имало и две войни!
    Не знам какви селски комплекси избивате, че се напъвате толкова да се делите "софиянци" от "провинция", ама какъв е шанса на 2 млн. пришълци да има кореняк? Дори да има, какво?
    ... Смешници! ... софийско гражданство?! , пречели им автомобилите на паркингите в МОЛ ... ми ходете Съботите и Неделите, бе ... или тогава сте си на село?
  • 8 Edin

    1 0 Отговор
    Вместо да се карате - кой шоп кой селяндурин - Помислете ЗАЩО ми е по-скъпо да се движа с Градски Транспорт от личния автомобил та бил и най-екологичния .
  • 9 Рич

    1 1 Отговор
    Винаги си личи хората от село кои са. Само им кажи селяни и откачат,ама какво да се прави такива сте. И да пречите и задръствате и най комплексирани сте хората дошли от село в града. Съжалявам само че няма как да се върне гражданството. И да иска ви се или не така е старите са основните замърсители. А това че не им пипат още данъците е временно поради факта че се ползват лесиня гласоподавател но обеща ви скоро да се промени това.
  • 10 Рич

    1 1 Отговор
    И аз мога да докажа три поколения назад ,ами ти можеш ли . И това на каква длъжност съм и какво ми е материалното състояние съм го постигнал сам и да можеби имам нов автомобил и не само това. Но това че не ви се иска и ви е гадно че сте родено на село или сте дошли с пенсиите или социалните на вашите не е моя вина,а на вас не ви прави чест че се отричате от родословието си и се срамувате. А най вече че сте дошли да работите за една квартира тук а не се опитвате да направите и облагородите местата от където сте но явно така е по-лесно да си слуга на някой от колкото да се пориш и да постигаш нещо.
  • 11 РАМБО

    0 1 Отговор
    ДО #9 и 10 Рич
    КОЙ ТИ КАЗА ЧЕ МИ БИЛО ГАДНО ЧЕ СЪМ РОДЕН НА СЕЛО ???
    Гадно ми е като вляза в Ш.Л. София
    И как да си облагородя родното място като разни отракани шопи отмъкнаха всичко що беше хубаво ?
    Ще взема да облагородя тебе та да станеш и ти малко човек !
    Искате гражданство и забрана други хора да стъпват в София - много добре обаче и вие тогава ще си седите в Шопия и няма да мърдате никъде , нали мразите другите градове и села !!!
    А колкото до замърсяването - какъвто и да е един автомобил дори и най-скапания той НЕ ПРАВИ ПРАХ такова каквото е замърсяването !!!
    Общината ви пуска такива бръмбари в главата щото иначе тя трябва да се размърда да измие улиците и т.н. И защо да го прави - нека баламите се дръвчат че са шопи и някой друг им е виновен !!!
  • 12 Гого

    0 1 Отговор
    София е едно гадно гето със селяни осеяно с дупки и мръсотия всеки трети кара скапани дизеляици поради простата причина че намира евтина крадена нафта. Няма такова удоволствие да караш след дизеляк на 140к купен от Дупница и е 15 години.
  • 13 Враг

    1 0 Отговор
    Е ми пич не влизай в Софин не знам някой да те е канил,а и като чета какво си писал едва ли си и полезен и ще допринесеш за развитието на столицата. След като нямаш мисъл и търсиш вина в другите че си зарязахте селата за да си изпълните мечтата от раждането да дойдеш в София защото си слушал легенди че е като Париж. Точно за това говоля просто си си роден да пълзиш а си мислиш че като дойдеш в София ще летиш,е няма да е така и ти го видя сега ти остана кредити и не може да се върнеш на село. И много ми е интересно как ще ме облагородиш като нямаш мисъл на себе си да помогнеш. Не се притеснявай за мен аз доволно съм се наредил и подредил нещата и къщичката. Сега вече се радвам само на живота и съм се отдал единствено на почивки и екскурзии. За което съм благодарен на вас защото вие ми ги финансирате и намалихте цената на работната ръка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове