Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 17:06 1 805 0

Голям пожар в Стара планина (обновена)

  • пожар-
  • стара планина-
  • балкан

Възможно е да е умишлен

Голям пожар в Стара планина (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Сигнал за пожар на територията на Национален парк Централен Балкан е получен малко след 12,00 часа днес от очевидец в района. Мястото на пожара е над махала Нешковци, община Троян. Към него веднага тръгват шестима служители на Парковата охрана - от юг от Парков участък Клисура, и от север – от Парков участък Троян. В момента те обхождат мястото на пожара от два противоположни подстъпа - местността Букова могила откъм Клисура и махала Нешковци откъм Троян, съобщават от МОСВ.

Съобщава се за много голям фронт и множество огнища, което създава предположение за умишлен палеж. Дирекцията на парка подготвя сигнал до Районната прокуратура в Троян.

Горят суха трева, папрат, храсти и шума в горската част. Пожарът навлиза в границите на Резерват Стенето. Характерът на терена не позволява достъп на коли до огнищата. С шестимата служители, участващи в първоначалното овладяване на пожара, в момента няма мобилна връзка.

Подготвя се мащабна организация на служителите от охраната на парка за потушаване на пожара. Уведомени са Районна служба "Пожарна безопасност и спасяване" - град Троян, и Държавно Горско стопанство - Черни Осъм.

Към момента няма искане за помощ и включване на пожарните служби, съобщиха за Факти.бг ог ОДМВР- Ловеч, но готовността остава.

Иначе днес огнеборците от местната дирекция на полицията са се справили с голям пожар в землището на гр. Елена. Запалилите са се 200 дка горски площи, но пожарът е ограничен. Пожар е имало и край с. Лъки – засегнати са 15 дка в труднодостъпен планински регион, който е с надморска височина от над 1500 м. За души и хеликоптер са участвали в акцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА