Last news in Fakti

2 Декември, 2011 15:59 2 685 0

До Коледа бутат 25 незаконни сгради на язовир Ивайловград

  • язовир-
  • ивайлоград
До Коледа бутат 25 незаконни сгради на язовир Ивайловград - 1
Снимка: БГНЕС

 

ДНСК ще премахне принудително 25 незаконни строежа на територията на язовир "Ивайловград" до Коледа, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Събарянето е започнало от вчера.

До средата на януари пък ще бъдат съборени още пет незаконни строежа в землището на ивайловградското село Покрован.

Сред нарочените за събаряне са едноетажни и двуетажни масивни вилни и стопански сгради, басейни, масивни огради и др.

Язовирите "Ивайловград", "Кърджали" и "Искър" оглавиха класацията по незаконни постройки - показват обобщените данни от проверката на 53 големи язовира в страната. Тя бе извършена от органите на Дирекция за национален строителен контрол, съвместно с Министерство на околната среда и водите.

Установено бе, че в прилежащите територии на язовир „Ивайловград” има 169 незаконни строежа, за които са издадени заповеди за премахване. До момента 123 от тези заповеди са влезли в сила, като 72 са изпълнени, а две са отменени от съда. Останалите 44 от заповедите за премахване са обжалвани по съдебен ред и не са влезли в сила.

Т.нар. "Весело село" или Митничарско село край язовир Ивайловград бе разкрито през октомври м.г. Тогава бе установено, че десетки къщи са построени незаконно в чашката на язовира. Половината от актовете на строителния контрол бяха за масивни постройки, собственост на бивши митничари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА