Last news in Fakti

4 Декември, 2011 15:56 967 0

Отново пожар в Балкана над Троян

  • троян-
  • пожар
Отново пожар в Балкана над Троян - 1
Снимка: БГНЕС

Възникнало е ново огнище на пожар в Национален парк „Централен Балкан” над махала Нешковци, община Троян, съобщиха от полицията.

Все още не са ясни причините за пожара. Това е поредният пожар на територията на Национален парк „Централен Балкан”, който се разгаря за последните няколко дни. Досега подобни стихии засегнаха 1000 декара гори и тревисти местности.

Пожарът е тръгнал към къщите, но от полицията увериха, че няма опасност за населението.

Огнената стихия, според местните противопожарни екипи, е обхванала около 3000 дка треви и храсти.

От службата "Пожарна безопасност и защита на населението" в Троян участват петима пожарникари, но има и служители от Горско стопанство в Черни Осъм и доброволци, които се опитват да овладеят пламъците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА