Last news in Fakti

6 Декември, 2011 20:20 941 0

Трайчо Трайков отново пита за парите на БЕХ

  • бех-
  • трайчо трайков

Енергийният министър Трайчо Трайков съобщи, че е изискал от фирмите в Българския енергиен холдинг (БЕХ) информация кога за последно са правени конкурси за избор на обслужващи ги банки и какви са резултатите от тях.

Сега отново съм поискал и очаквам до утре вечерта актуална информация за това кога за последно са правени конкурси и какви са резултатите от тях, каза той пред журналисти.

След участие в церемонията по връчване на годишните награди на БСК за принос в развитието на икономиката "ИН-5" Трайков беше попитан дали може да потвърди, че 90% от парите на фирмите в БЕХ са в Корпоративна търговска банка (КТБ).

"Министерството не се занимава оперативно с този въпрос. Това, което аз следя и изисквам оперативно, е фирмите да спазват процедурите при избор на обслужващи финансови институции", заяви министърът.

Той допълни, че някои от банките очевидно са специализирани в някои браншове и предлагат по-добри условия.

През май 2010 г. стана ясно, че КТБ държи 48% от парите на стратегическите държавни предприятия в страната. Това показваха данните от справка, изнесена от министъра на финансите Симеон Дянков за банковите сметки на 18-те най-големи компании с доминиращо държавно участие. Сред 18-те компании бе и БЕХ и неговите поделения.

Справката бе поискана от 11 главни редактори на най-големите печатни медии, членове на Съюза на издателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА