Last news in Fakti

6 Юли, 2017 18:15 14 696 18

Скандално: Чужди банки подгониха Булсатком, държавата го спасява

  • пари-
  • булсатком

Пак мирише на корупция! Как държавна банка, създадена за финансиране на малки и средни предприятия, иска да кредитира Булсатком ЕАД с блокирани от държавата сметки?

Това разкрива в. „Труд”.

Не е трудно да заподозрем държавния апарат и в частност Министерството на финансите и в двойнственост. От една страна контролираната от МФ Национална агенция по приходите е наложила запор на сметките на Булсатком ЕАД поради неплатени данъци в размер на 10 милиона лева и принудително събира вземанията си. В същото време контролираната от същото МФ Българска Банка за Развитие планира да отпусне 20 милиона евро на същата фирма.

Да оставим настрана абсурда да се кредитира фирма със запорирани от НАП сметки. Да оставим настрана факта, че компанията не може да предостави никакви гаранции, тъй като всичкото й имущество, сметки, и самата тя като предприятие е заложена в чужда банка срещу кредит от 85 милиона евро, който също е необслужван.

Да оставим настрана факта, че акциите на фирмата са също заложени в чужда банка и поради необслужването на кредита съществува реалният риск фирмата да бъде обявена в несъстоятелност. Да оставим на страна факта, че фирмата дължи над 30 милиона евро на своите доставчици в страната и вече има съдебни искове срещу нея.

Пита се как това въобще е възможно? Има ли друга фирма, която ББР кредитира при такива условия? Как ББР планира да кредитира фирма във фактическа несъстоятелност? Защо министърът на финансите не обърне внимание на корумпираните си чиновници?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    62 15 Отговор
    Отговорът на въпроса се корени в самото начало! - Кой е собственикът на Булсатком?
    Отговорът е: - Приятелите на Бойко Борисов, добре познатите ТИМ!
  • 2 селски бизнеси

    46 8 Отговор
    Да фалират! Спряха HBO и другите канали от групата и пуснаха някакви си техни, където един филм го въртят, като спинер !
    Няма какво да ги крепят друг, ще заеме тяхното място, като не разбират от бизнес и на изкуствено дишане да ги сложат все тая.
    Бойко Борисов дали, ще им прати правителствения самолет ???
  • 3 Колю

    39 5 Отговор
    Да живее ТИМ и братския ... как се казваше мафията в Италия или САЩ ? Ша им почешете перчема с тези техни банки,летища, ЕОН , телевизии и чудеса. Дръпват милионите евро и за какво им е този булсат като във всяко село турци и цигани предлагат и телевизия и интернет без договори и фактури под шапката на "ВарнаЛан". А тя на кого е ,че правят каквото си искат? Може би на Доган или Пеевски?
  • 4 Космонавт

    57 12 Отговор
    Сега някой от чуждите кредитори ще се уреди с евтин спътник, изстралян с пари от нашите данъци.

    Коментиран от #5

  • 5 Антон

    24 14 Отговор

    До коментар #4 от "Космонавт":

    Какво пари от нашите данъци бе , къде ви намират такива пишман специалисти. Кой ви наби в главата че всичко е с нашите пари.
    Спътника е финансиран от чужда банка.
    Разбираш ли и банката няма нужда от чужди бизнеси и спътници, защото е финансовоа инстотиция не продавач на мобилни услуги.
  • 6 въпрос към форума

    39 2 Отговор
    По възрастните тук може би помнят как Жан Виденов чрез държавните банки кредитираше - ПЧБ и "кръга Орион". ББорисов и той ли поема по този път?
  • 7 шшшшш

    1 2 Отговор
    Мисл

    Коментиран от #8

  • 8 шшшт

    21 5 Отговор

    До коментар #7 от "шшшшш":

    Мисля че забравяте нещо от годините когато Генералчето искаше да купи Булсатком, т.е той го е купил и това са негови зделки ...

    Коментиран от #10

  • 9 Боби

    13 0 Отговор
    Естествено че банката на Пеевски може да крадитира всичко.
  • 10 босе

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "шшшт":

    Много знаеш за "зделките".....шемет!!!
  • 11 Медиа ама повече мафия

    16 0 Отговор
    Я напишете абривиетурата: "ТИМ" в сайтовете на ТИМаджийте от сорта на "ДНЕС.бг" - там ги има написани всички сайтове от медиата! Напишете го в коментар това трибуквие "ТИМ" - просто го направете ))) Изтриха ли ви?? Ами така си е- мафията не спи - тя бди!
  • 12 Не спирайте прогреса

    4 7 Отговор
    А първия частен български сателит? Кой го пусна, кой го плати? Президент и премиер си счупиха краката да го богославят и вместо да дадат пари за наука, ги дават на наши хора за далавери, как да им се сърди човек.
  • 13 фейк

    5 1 Отговор
    Класика във Фейк нюз
  • 14 Контра

    3 0 Отговор
    ОЩЕ КЪТ ИЗСТРЯЛЯХА СПЪТНИКА НАПИСАХ ЧЕ ТИЯ ПОЧТИ ТРИСТА МИЛИОНА ЗА НЕГО СА САМО ОТ КРЕДИТИ ИМАШЕ МНОГО ОТВОРКОВЦИ ДЕТ НАПИСАХА ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМИ А ТЕ КАКТО СЕ ВИЖДА ИЗСКОЧИХА МНОГО БЪРЗО.
  • 15 ЧЕСТНО

    5 1 Отговор
    АЙДЕЕЕ ПАК НАРОДЕЦА ША ПЛАЩА НА ТИЯ ИЗМАМНИЦИ СМЕТКИТЕ.
  • 16 LORDA

    7 2 Отговор
    Какъв конкурент в бранша е тоя строшен Булсат да питам аз, че ни занимават с него изобщо?! :D Или трябва да си човек, който не е от бранша и е пълен лаик в тази област, или да си тотално болен и психясал, че да твърдиш нещо различно от това!
    Булсатком твърдо мога да заявя, че е една от най-неорганизираните и отвратителни фирми в бранша, на пазара, както като предоставяни услуги, така и като отношение към клиенти / служители и прочие...
    И да иска някой, та дори и такъв от " кухнята " на бранша не може дори за секунда да спори по темата с мен, камоли да ме обори!
    Да не говорим, че тоя спътник дето го бълнуват и го изстрелват 1000 години ( кажи-речи буквално ) и все неуспешно... дори и в момента не вярвам, че ще е успешен, докато не почнат да работят транспондерите му и не почнат да си настройват антените на него! Като нищо пак нещо ще се одриска и няма да проработи! А дори да проработи... тия 600 000 абоната на сателитни услуги дето твърдят, че ги имат ( щото реално се съмнявам да са и на половина на тази цифра )... ще трябва да се пренасочат, което отнема години време.
    Отделно компанията има над 200 милиона дългове и точно поради тая причина никой неще да я купи и да се ангажира с тия дългове вече сумати време, при все, че самите Булсатком искат да се продадат от доста време насам! На никой нищо не плащат... правят се на ударени... 99% от каналите им пиратски, не плащат за нищо и на никой...
    Изобщо... твърдо мога да кажа, че дори и с нов спътник ( в ко

    Коментиран от #18

  • 17 LORDA

    3 1 Отговор
    ... Изобщо... твърдо мога да кажа, че дори и с нов спътник ( в който както казах още не вярвам )... тази компания ще си остане с огромни дългове, скапани услуги, скапана поддръжка, скапано отношение и във самата фирма сред служителите и извън нея с клиентите! От отдавна Булсатком е една УМИРАЩА фирмичка, която може доста дълго да изкара агонизираща, но все пак ще пукне и това е абсолютно сигурно и неизбежно!
    Нямам нито желанието, нито думите, за да продължа и изразя колко леща е действително тази фирма във всеки един смисъл и отношение!
    Закривай!
  • 18 hellmaker

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "LORDA":

    хахахаааа.. ти верно не си си пил хапчетата.. Супер комплексарски пост имаш :) Толкова ли те омачкал булсата,че пръскаш и смърдиш такива бълвочи: фирмичка била, щяла да фалира, сателита нямало да работи,искали сами да се продадат, брой абонати...и що си мислиш,че ГОДИНИ отнема пренасочването на антените?? Може би си някое изгонено и низвергнато служителче или работниче, нещастно плюнчещо се от безсилие пред въпросната фирма?? Не само ,че пишеш на черното- бяло,ами сам се злепоставяш невероятно. Смях в залата!! Пробвай да изкараш още някой "бисер"- забавен си..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове