13 Декември, 2011 17:15 2 753 0

Борисов прати съболезнования до близките на Велко Кънев

  • бойко борисов-
  • велко кънев
Борисов прати съболезнования до близките на Велко Кънев - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до близките на актьора Велко Кънев по повод кончината му. В текста на адреса се казва: „Споделям болката и покрусата Ви от непрежалимата загуба с пълното съзнание, че в този момент няма подходящи думи, които да изразят мъката. Вярвам, че ще съумеете да следвате неговия пример и да запазите жив спомена за човека, образец на всеотдайност и професионализъм“, посочват от правителствената информационна служба.

„Велко Кънев ще запомним с неугасващия му ентусиазъм, с многобройните и неповторими роли, които му спечелиха не само признание и награди, но и уважението и любовта на хората. Театрален и филмов актьор, режисьор, любимец и идол на поколения, той ще остане в сърцата и съзнанието ни като скъп приятел, актьор и пример за подражание. Прекланям се пред паметта му“, пише още премиерът.

Поклонението пред тленните останки на големия актьор Велко Кънев ще бъде в сряда, 14 декември, между 10.00 до 14.00 часа във фоайето на Народен театър "Иван Вазов". Погребението е от 15.00 часа на парцел № 1 на Централни софийски гробища.
Велко Кънев почина на 63-годишна възраст след тежко боледуване. Той е един от най-известните и добри български актьори. Роден в Елхово през 1948 г., завършва ВИТИЗ през 1973 г. Участва с главни роли във филмите „Оркестър без име“, „Бой последен“, „Матриархат“, „Мъжки времена“, „Бон шанс, инспекторе!“, „Да обичаш на инат“, както и в култовата група „НЛО“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА