14 Август, 2017 16:53 6 941 25

Защо мият турските автобуси пред катедралата Александър Невски?

  • александър невски-
  • паркинг-
  • автобуси-
  • турция

Според възмутените от незаконната автогара столичани проблемът трябва да се реши бързо

Защо мият турските автобуси пред катедралата Александър Невски? - 1

Превърнаха площад "Александър Невски" в автогара, мият турски рейсове пред катедралата.

Това коментира в профила си във Фейсбук общинският съветник инж. Симеон Славчев. Той се обяви против паркирането пред катедралният храм в столицата.

Колкото и да е трудно, със сигурност няма да е невъзможно да се премахнат паркиралите автобуси пред катедралният храм "Александър Невски" в столицата. Така смятат стотици софиянци, които изразиха недоволството си във фейсбук от създадената незаконна автогара в центъра на столицата. Никой не обърна внимание на недоволните и те сигнализираха общинският съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев.

"Мисля, че е абсолютно недопустимо пространството около катедралния храм "Св. Александър Невски” да се превръща в паркинг на автобуси.

Храм-паметникът „Св. Александър Невски” е едно от емблематичните места не само на София, но и на цяла България. Постоянното движение на автобуси, както и факта, че пространството пред храма се е превърнало в паркинг на автобуси пречи на миряните и служещите в "Св. Александър Невски”, написа в профила си във Фейсбук общинският съветник Симеон Славчев, който е член на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.

Според възмутените от незаконната автогара столичани проблемът трябва да се реши бързо и безобидно. Много от тях предлагат да се въведе европейска практика, където автобусите не влизат в идеалния център, а туристите ползват пешеходните зони. След първоначалният сигнал до общинския съветник Симеон Славчев той получава още десетки въпроси в онлайн приемната си, която прави с цел пряк и постоянен контакт с гражданите.

Във връзка с десетките сигнали на възмутени столичани днес инж. Симеон Славчев входира писмено запитване до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. В питането си общинския съветник пита кмета на София имат ли автобусите разрешение за паркиране пред храм-паметника „Св. Александър Невски”, както кой, кога, на какъв принцип и с каква мотивация е разрешил на десетките автобуси да паркират пред храм-паметника.

Кметът на София трябва да отговори писмено и устно на питането на Симеон Славчев по време на предстоящото на 14-ти септември заседание на Столичния общински съвет.

Инж. Славчев обяви, че ще направи и онлайн анкета сред софиянци с въпрос "Как бихте искали да изглежда пространството пред храм-паметник „Св. Александър Невски?" Резултатите от допитването до столичани инж. Симеон Славчев ще представи на първото заседание на Столичния общински съвет и ще настоява пространството пред храм-паметник „Св. Александър Невски” да бъде обособено така, както жителите на София желаят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    95 14 Отговор
    Нарочно го правят турчорите.
    Защо ги мразя толкова тия ..точно заради мръсните им анадолски номера.
  • 2 Гъбарко

    37 7 Отговор
    Защо уважаемия общинският съветник инж. Симеон Славчев не се разходи малко по-далеч от удобния си кабинет на Московска (а не само да гледа през прозореца) и да види какво се случва из кварталите???? Там всички безпардонни "мърши" са паркирали по тротоарите. Защо не започне от тях? Защото не се пряко видими от общината?
    Защо никой не коси тревата на терени в Южния Парк, които не са видими от потенциалните маршрути на кортежа на г-жа кметицата..?
    Защо лицензионна дейност като пътническия автобусен превоз се извършва от необезопасен терен (полщада на Ал. Невски или моста пред стадиона)?
    С др. думи има много други въпроси които следва да се зададат (и даже да се резрешат) преди тези псевдо-патриотични тиради по-горе.
  • 3 МАК

    52 12 Отговор
    А то само ти да ги мразиш, мразя де що е свързано с ислям!!!
  • 4 Общински съвет

    30 3 Отговор
    Общинският съвет в София е твърде голям - 69 души. Много по-добре ще е да са само 21 (в Прага са 25) и да си вършат работата, да ги знаем кои са и т.н. Ако искат да с на място в целият център: Около Невски, около народното събрание, Радиън, Мария Луиза, Дондуков и други основни булеварди да се забрани паркирането. Да се направят паргинги навътре в кварталите и извън центъра. Московска да е велоалея (много е подходяща и няма да пречи на никого). Има какво да се направи, но не с тези партийци в Общинския съвет

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 WTF

    25 4 Отговор
    Zashtoto njamame durjava?
  • 8 помацу

    13 52 Отговор
    пречело на миряните да посещават храма:хахахаха....смях...какви миряни ,какви пет лева,църквите се пълнят само на 2-3празника,през другото време е пррааазно.И нали са турци е тва е проблема,де да са братушките...въййй...тогава с кофи вода ще им носите, нали са"освободители"-хихих..
  • 9 Обективен

    51 2 Отговор
    Зашо паркират и защо си ги мият там, АМИ ЗАЩО НЯМА КОЙ ДА ИМ КАЖЕ покаже накаже, за да не го правят.

    Хайде да видим ние може ли да измие няколко рейса на taksim meydani или където и да е другаде, Бойко, я кажи, можем ли
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ХАСАН

    10 30 Отговор
    Това не са ли туристически автобуси???Идват туристи от Турция да разгледат църквата...само негативи събирате

    Коментиран от #12

  • 12 ккк

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "ХАСАН":

    да,да Хассене...и кво ще видят там...?

    Коментиран от #14

  • 13 Ощърбий

    20 3 Отговор
    Пуснете някой да обикаля и да им събира по 100 евро на ден за паркиране.
    Гарантирам, че на втория ден няма да има и помен от тях там. :D
    Набързо ще се сетят къде е автогарата...
  • 14 Ощърбий

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "ккк":

    Е как какво, може на излизане и по едно свинско кюфте да хапнат. :D
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ашайко

    14 1 Отговор
    иди в истамбул и пред синятя джамия си измии автобуса и на мига ще ти свалят долната кожичка от ку.......
  • 17 шофьор

    2 12 Отговор
    Поръчкови платени КЛЮКАРИ ! Мият си предното стъкло както всички! Това място е опред.общината и събира такси на момента .
  • 18 Христянин

    7 0 Отговор
    Хасанчо,докато разглеждат Храма,може и в правата вяра да влязат!Тогава нема да ги гоним кат кучета!

    Коментиран от #20

  • 19 Кан Кубрат

    3 2 Отговор
    Репетират преди да започнат да си поят конете на Дунава...
  • 20 ХАСАН

    0 5 Отговор

    До коментар #18 от "Христянин":

    Всеки със своята вяра...все пак християнството не спря Хитлер,не спря робството,не спря атомната бомба,не спря колониализма...така че кое е права вяра е относително

    Коментиран от #23

  • 21 Иван

    6 0 Отговор
    Не е само там. На спирката на трамваите 1,6 и 7 на Ботев и Македония има някакво турско заведение пред което спират редовно турски автобуси и изсипват паплач да плюска там. Въобще не се съобразяват със знаците "забранено спирането" (с двете кръстосани линии).
  • 22 Замърсител

    3 0 Отговор
    Аз пък се чудех къде да си умия автобуса !
  • 23 Камелия

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ХАСАН":

    Какво общо има вярата? Става дума за елементарно възпитано поведение. Всеки има право да изповядва каквато вяра иска.

    Коментиран от #24

  • 24 ХАСАН

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Камелия":

    Ками,аз писах това в отговор на "християнин"..а то хората си държат автобусите чистички
  • 25 1234

    4 0 Отговор
    Има автогари ,има автомивки,а има и големи глоби за такива които не зачитат законите у нас,НО оказа се,че не работниците които са на минимална работна заплата са МЪРЗЕЛИВЦИТЕ , СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ОБЩИНАТА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ МЪРЗЕЛИВЦИ щом от69 души персонал нито един не е видял какво се случва пред храма Ал. Невски значи:или прозорците им не гледат натам,или те не се интересуват от това за което си получават заплатите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове