16 Август, 2017 14:05, обновена 16 Август, 2017 14:17 4 872 9

PR глоба от 50 лева за люпене на семки

  • глоба-
  • pr-
  • пловдив-
  • лаута-
  • семки-
  • костадин димитров-
  • тракия

Справя ли се районният кмет на пловдивския "Тракия", Костадин Димитров, с истинските проблеми в парк "Лаута"?

PR глоба от 50 лева за люпене на семки - 1

Да се смееш ли, да плачеш ли, но докато гледаме как кмет си прави PR и част от медиите показват точно това, на което обикновеният човек ще каже "Браво!", а реалната обстановка и истинските проблеми в парк "Лаута" остават на заден план, тази наша държавица няма да се оправи. За съжаление, остава ни време да се доверим единствено на предоставената информация и експертните мнения в дадената област.

Миналата седмица кметът на пловдивския район „Тракия”- Костадин Димитров, обяви война на хората, които чоплят семки в парк "Лаута". На няколко места в парка има поставени надписи, гласящи:

„Забранява се изхвърлянето на семки и люспи извън определените за целта места. Глоба - 50 лева”.

„Имаме проблем. Надявам се, че този надпис ще ги накара да намалят темпото , с което чоплят слънчоглед”, заяви Костадин Димитров .

Но една стара поговорка казва "очи пълни, ръце празни". Такъв е ефектът от всичко това, а и не знаехме, че съществува такъв спорт и трябва да му се намали темпото.

Кметът каза още, че това е поредният опит да се справят с проблема. Няколко пъти доброволци чистят парка и поставят табелки да се пази чистотата. Също така Димитров допълни, че е редно гражданите да спазват наредбата. Глобата започвала от 50 лева и стигала до 500 лева, но това го знае само той, защото никъде не е обяснено и описано на табели, за да бъде узнатa от хората.

Г-н Кмете, ако чакате с надпис на асфалта да постигнете целта си относно замърсяването в парка, то и малко дете ще Ви каже, че още сега идеята е обречена на провал. При наличието на толкова експерти в съответната община как един не се сети, че цялата тази история с боядисани надписи ще се превърне от положителен в отрицателен PR. Кметът би трябвало да знае, че за такъв голям парк, какъвто е този, задължително трябва да бъдат поставени големи табели на видно място, например входовете и изходите. Да бъдат с кратка и точна информация. Трябват и наредби, които касаят гражданите и всички посетители.

На табелите трябва да бъдат споменати всички забрани, санкции, както и кои органи следят за това и как прилагат закона при нужда. Не са сериозни тези надписи под пейките. Някои граждани дори се бъзикат, че ще вземат кочани и ще започват да санкционират другите, за да изкарват пари. Как ви се струва, г-н Кмете, защо ли са измислени указателните, предупредителните и забранителните табели и защо са вдигнати на 1,80 метра над земята???

Ще Ви го кажем, ако не знаете.Те са измислени, за да може хората да ги виждат и четат, следователно да ги спазват. Доказано е, че това е правилно, а не този смях с вашите надписи на асфалта. Всичко това не звучи сериозно. Вие сам знаете това, но очевидно някои от вашите PR-и Ви е заблудил и Ви е направил лоша услуга.

Забраната, описана по този начин, може да се разтълкува, че всичко друго, освен люпенето на семки, е позволено. Ами някой ще реши да си чупи бадеми и да хвърля костилките. Какво ще му направите, когато забраната не се отнася за друго? Освен да допълните към надписа "семки" и костилки, и фасове, и така... със всичко. Тъй като нашето име е "Факти", ние трябва да разполагаме с такива, когато конкретизираме проблема в дадена област. Нека Ви изброим част от тях, за да разберете нещата, които наистина са приоритет в парк "Лаута" и да се заемете с тях, а не с дебненето на това кой ще люпи семки.

Както се вижда на снимките, навсякъде в парка не се спазват забраните за изхвърляне на отпадъци. Но как да се спазват?! Липсват забранителни табели, описани санкции, освен тези за семки и люспи. Трябва да се обърне специално внимание на неща, от първостепенно значение за предотвратяването на бъдещи нещастни случаи с трагичен край в този "приключенски парк за деца и възрастни", както сте го нарекли.

В близост до алеята и детските площадки, в парка има изоставени сгради, които не са обезопасени по никакъв начин. Вътре те са дълбоки над четири метра, пътеките, по които се минава са осеяни с множество счупени клони и дървета. Незнайно кога, част от тях ще се стоварят върху главите на децата и техните родители. На някои от входовете дебнат камари с пясък, които, ако не бъдат премахнати, могат да наранят велосипедист, например.

Има доста по-важни проблеми от люпенето на семки и няма как тези, за които Ви разказваме, да бъдат разрешени от вашите камери. Няма как да се решат, ако самите Вие не се заемете с тях. Освен ако всичко, което видяхме, е умишлено оставено по този начин и заложено от екипа Ви експерти като "приключенска" изненада за посетителите на парка и техния адреналин.

Г-н Кмете, това са фактите и те говорят. Дано реагирате бързо и отстраните всички нередности, за които пишем, без да търсите, че някой цели да бъдете злепоставен със статията. Простичко е - проблемите са видими за всички, а на първо място е безопасността на децата и гражданите, отпочиващи в "Лаута".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    7 7 Отговор
    Всичко Мара фтасала, само със семките не се занимавала!
  • 2 Пловдив

    8 2 Отговор
    Истината ,браво. Ние сме всеки ден във този парк и като гледахме Кмета и медийте как му казваха да хване дръжката и да боядисва се смяхме с глас.Това ли е най важното се чудихме и явно не сме били сами.
  • 3 Ботев Пловдив

    5 1 Отговор
    Чист PR ама чак и смешен тоя кмет си търси изгубената слава от изборите където спечели със 100 гласа.Семки и намаляване темпото на люпене хахахаха голям смях верно.
  • 4 Майна

    3 1 Отговор
    Той със тез глупости смешен става чак драми и Тотев.
  • 5 крали марко

    5 1 Отговор
    Аз като се кандидатирам за кмет на район Тракия, ще отменя забраната. И въпрос към кмета:
    Като правите събор всяка година май месец и хиляди посетители хвърлят и цапат гората с кутии от бира, кебапчета,кюфтета и т.н. тогава всичко е ОК нали? Ама нали взимате наем за 2 дена от капанчетата и сергиите - тогава може нали?
    Гласувайте за мен,аз ще оправя нещата.
  • 6 От Пловдив

    3 0 Отговор
    Евала:) Да и аз съм се чудил за надписа със семките и люспите и се сетих за песента..., ама тръгвам не със семки и бонбони, а с фъстъци и бонбони, забрана и 50 лв няма. Хахахс
  • 7 Виктор Николов

    3 1 Отговор
    Много глупаво от страна на кмета ,трябва винаги гражданите да са запознати за какво могат да бъдат санкционирани. Глупава ,много глупава забрана и то наистина тълкуванието е такова ,всичко друго освен семките не се санкционира и е позволено.
  • 8 Боцмана

    1 1 Отговор
    Тотев е номер 1 и това е.
  • 9 Гост

    0 1 Отговор
    Намерихте и този човек да очерните..., Ужас злобата е по хората...!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове