20 Декември, 2011 06:00 2 103 0

БАН ще обучава докторанти, с финансиране от АЕЦ "Козлодуй"

  • бан-
  • козлодуй

Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН сключва с АЕЦ “Козлодуй” договор за задочно обучение на шестима докторанти. Средствата за обучението на специалистите ще бъдат осигурени от атомната централа. Договорът между ядрения институт на БАН и АЕЦ “Козлодуй” ще бъде подписан днес в АЕЦ “Козлодуй”.

На 21.12.2011 година, с Решение на УС на БАН, от 07.12.2011г, почетен знак “За заслуги към Българската академия на науките” ще бъде връчен на Милена Ценова - председател на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй”, на инж. Александър Николов – Изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” и на Митко Янков – член на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй”.

Предложението за присъждане на почетния знак е направено от  Научния съвет на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН. В мотивите към него е подчертан изключителният принос на ръководния екип на АЕЦ “Козлодуй” за заемане на заслуженото място на учените от Българската академия на науките  в приложната дейност, свързана с трансфериране на научните постижения в практиката, в областта на енергетиката.

“В тези трудни за икономиката на България години, АЕЦ “Козлодуй” е сред малкото представители на бизнеса, подали ръка на науката и по-конкретно на учените от БАН”, се казва в предложението на Научния съвет на ИЯИЯЕ до УС на Българската академия на науките.

Почетните отличия ще бъдат връчени от акад. Никола Съботинов, на 21.12.2011 год., от 15.00 часа, в Централната сграда на БАН, ул. “15-ти ноември” №1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА