Last news in Fakti

1 Септември, 2017 13:33 1 348 14

Радев: Докладът за отбраната предлага да лекуваме армията със самовнушение

  • румен радев-
  • доклад-
  • отбрана-
  • въоръжени сили
Радев: Докладът за отбраната предлага да лекуваме армията със самовнушение - 1

„Това, че болният ще си скъса диагнозата, не означава, че ще оздравее. Мисля, че докладът на служебното правителство беше реалистичен. Този доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили предлага да лекуваме армията със самовнушение“. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира одобрения по-рано през седмицата от Министерски съвет Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили за 2016 година. Държавният глава бе гост на Военна академия „Георги Стойков Раковски“, където участва в тържественото откриване новата учебна 2017-2018 година.

„Тук не говорим за вина, а за реалната обстановка, за моментното състояние. Как можем да се движим напред, ако не знаем какво е реалното ни състояние“, попита президентът Радев и добави, че едва след като този въпрос получи своя смел и откровен отговор ще започне истинската трансформация на Въоръжените сили.

Попитан кои трябва да бъдат приоритетите пред политиците в началото на новия сезон и накъде те да насочат вниманието си, държавният глава отговори, че във всички сфери е необходимо законодателство, което да отговаря на обществените очаквания след съответното обсъждане и дебати. „Фокусът обаче е антикорупцията и това ще бъде темата на следващия Консултативен съвет за национална сигурност на 9 октомври“, категоричен бе Румен Радев.

В отговор на въпрос как оценява антикорупционния законопроект на БСП, където се споменава и ролята на президента, Румен Радев подчерта, че корупцията е изключително важна тема за България. „Борбата с корупцията не може да става само с превенция. Не по-малко важни са разследването, обвинението и наказанието. Очаквам един комплексен подход, който да включва всички необходими мерки. На второ място, съгласен съм с предложението президентът да назначава председателя на тази агенция, не съм се произнесъл какъв трябва да бъде точно органът - това е въпрос на бъдещи дебати, но здравата институционална логика диктува това да става с участието на държавния глава“, отбеляза Румен Радев.

„Как можем да си представим, че парламентарното мнозинство ще избере този човек и ще бъде ли той в състояние да разследва правителството, ако то е излъчено от същото това парламентарно мнозинство - няма логика“, коментира държавният глава.

Попитан за оценката му за двата антикорупционни проектозакона - на БСП и на ГЕРБ, президентът коментира, че единият е фокусиран върху превенция и профилактика, а другият повече върху разследване и обвинение. „За мен трябва да има такива мерки, които да обхващат всичко това в един закон, и да има и съответните структури, които да го извършват“, коментира президентът.

В отговор на въпрос дали свикването на КСНС е контрамярка срещу забавянето на проектите за модернизация на армията, Румен Радев коментира, че не иска да свързва двете неща по никакъв начин. „Чакам поне едно практическо решение в сферата на отбраната, за да можем наистина да обсъждаме нещо на този съвет. Не искам да звучи така, че виждате ли обсъждането на антикорупционните мерки е резултат от това, че нищо не се предприема в сферата на отбраната“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма логика

    4 15 Отговор
    А как да очакваме, че президента, който беше излъчен от Р.Овч. и кака Кури ще разботи за правосъдната реформа, няма логика!?
  • 2 250

    4 17 Отговор
    Самотен летец единак.Самотен смотан политик и разбирач. Добре че от него нищо не зависи.
  • 3 НАТО ВЕЦ

    8 4 Отговор
    Алоу, коментиращите, то нъл до тук се забатачи всичко от "реформи". Аман от размотани рИформатори!
    И най-"смотаният" летец е със светлинни години за предпочитане от "размотници" като вас.
    Врете си тиквите в гюбрето, дето сте натворили и смазвайте обилно надземната част.

    Коментиран от #4

  • 4 ГОВ НАТОВЕЦ

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    На гол Г, чифте пищови. Армия има, когато има икономика и средства от бюджета. Днес няма ни едното ни другото. А туй що витае в шикалката ти е плод на самовнушения или самозадоволяване! Ако продължиш в същия дух, можеш да ни признаеш че си супер мен и си много мъжки надарен. Но си само един изпаднал жалък САМОНАДЕЕЦ удостоен с псевдо категории като - ГОСПОДИН, ЕВРОПЕЕЦ, НАТОВЕЦ, ДЕМОКРАТ, СВОБОДА , от които на голият ти Г , намат никаква файда. БЪЛГАРИЯ Е ОКАЯН ВИЛАЕТ КАКТО ПО ТУРСКО. ЧОРБАДЖИИ ПРОДАЖНИ, ПРОКАРВАХА ЧУЖДО АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ БЕЗ ЖАЛОСТ И СВЯН. БАТАК, СТАРО ЗАГОРСКО, АПРИЛСКО, СЕПТЕМРИЙСКО, ФАШИСТКО - РАЗНАСЯХА РОДНИТЕ ЧОРБАДЖИИ, НАШИТЕ ГЛАВИ НА КОЛ ПО СЕЛАТА НА ВСЯВАНЕ НА ПОКОРСТВО. ДНЕС Е ПОЧТИ СЪЩАТА ИЗМАМА. А РУМБОТА Е КАКТО И ВСИЧКИ ДРУГИ ОТ ЕРАРХИТА - СЛУЖБО КЛАТУРЦИ И ПРОДАЖНИЦИ. ОМРАЗНИ И ПРЕЗРЯНИ!

    Коментиран от #11

  • 5 Варна

    1 1 Отговор
    Горе - Долу, на 2 месеца се събират при президента аз лично не знам за какво? - Да ли си дрънкат глупости и кой, коя е таковал нямам никаква идея, но това не е КСНС! - Това е някаква измишльотина понеже не произлиза нищо от тези заседания, които в крайна сметка струват на нас данъкоплатците пари.
    Да вземат решение да действат защото ми се струва, че скоро ще има "народна любов" и тогава няма да има Десни, леви, червени, сини, рязани и праведни... - Всички ще отнесат толкова любов, че не знам да ли ще остане нещо от жълтите павета!
    Няма да има пожарникари, физкултурници, Герговци, Пеевци, Догановци и да не ги изброявам всичките!
    Такова всенародно любене ще падне, че нечии дупета ще помнят дълго любвеобилния член на масите.
  • 6 Георг Георгиев

    1 4 Отговор
    Тези от така наричащите се ужким= леви ни продадоха за жълти стотинки на западните финансови тръстове и банки.Те най нагло и като добре обучени специално за демагози в разни учебни заведени говорят и се правят на родолюбци , но всичко това са само думи!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 ХХХ

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Георг Георгиев":

    Голямото раздържавяване беше по времето на Иван Костов и още няколко десни коалиции.
    В момента демонстрираш нещо от типа "Кръдецът вика дръжте крадеца"! Масовата приватизация драги бе дясна идея понеже скъпите американски съветници им обясняваха, че държавата не може да има собственост и пазара не може да бъде контролиран.
    Толкова бяха яростни в тезата си, че дори низвергнаха Кенсианския модел по който в крайна сметка се движат всички Западни Държави.

    За това хайде дай да спрем с глупостите! -Изказвания в стил ББ вече не са особено модни
  • 8 Бесен Язовец

    4 1 Отговор
    Румбата е мн.печен човек това е вече моят Президент и го казвам без да ме е срам не като онзи дето дори ме е гнус да му кажа името.
  • 9 Скорпион29

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Георг Георгиев":

    Е точно този нищо не е взел или продал, а държавата всеки ден я продават по малко такива като теб.
  • 10 Цар Вул

    1 0 Отговор
    Евала на Румен Радев!!!Този мисли с главата си!!Само,че докато не станем президентска република ,нищо няма да се получи!!!Тогава ще се знае-кой е назначил и правителство и всички останали институции,и ще си носи ОТГОВОРНОСТТА!А сега какво е?Отишъл Валерката Симеонов/понеже отговаря за всичко и нищо/ на морето и хайде давай да глобяваме и т.н.простотии!!Ами той защо не каже от къде е взел парите и за телевизия и другите екстри,които притежава!!Или оня с дебелия врат и ниското чело-Пеевски!!Ами той си е за разследване!!,и за комисията Кушлев!Докога ще ги чакаме тези клатимъдурници!!Само тъпотии измислят и всичко това на наш гръб!!Давай Радев,почвай ги по домакинска книжка!Ти си на ход!!Затова и гласувахме за теб!В тебе ни е вярата,надеждата и любовта!!!
  • 11 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОВ НАТОВЕЦ":

    Човече, посети психиатър.
    Скоро не бях виждал такъв образец на объркано мислене.
    Абсолютна ментална салата от откровени глупости, полуистини и нелогични съждения.

    Коментиран от #12

  • 12 ТЕЖКО Е ЗА ТЕБ ТОВА ИЗКУСТВО

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "НАТО ВЕЦ":

    Драги ми НАТО вец. НАТО е американски инструмент за обезпечаване на своите интереси. Всички останали се КОНСУМАТИВЕН МАТЕРИЯЛ. Всичкият ти оптимизъм и въодушевление, че сме вече НАТО вци не ни носи ДЕВИДЕНТИ А ТРАГЕДИЯ. ДА УЧАСТВАМЕ В ЧУЖДИ ВОЙНИ, НОСИ САМО НЕЩАСТИЕ. Иска се ГЛАВА А НЕ ШИКАЛКА. От каквото разбираш, с това и боравиш, салати а туй що се напиняш като глист на буца, да ми предписваш, като лечение иобществени науки за логика, причини, явления, следствия и последствия, видно не е твоя основна специялност. Наивен блатски шаран, кълвящ на всяка банална стръв. Съдбата ти е незавидна. Продъжавай в същият дух, от тебе страната едвали има за що да загуби. Не случайно се споменава - да имаш акъла на българина, но който му иде от после. КОЙТО ВОЙВА ГУБИ А КОЙТО ЗАПАЗИ МИРА В СТРАНАТА СИ И ИКОНОМИКАТА СИ - СТАВА ПО БОГАТ И УСПЕШН. НИЕ НЯМАМЕ ВРАГ И НЯМА С КОГО ДА ВОЮВАМЕ, НАЙ-МАЛКО С РУСИЯ! ТУЙ ОТ МЕН. ШАРАН.

    Коментиран от #13

  • 13 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ТЕЖКО Е ЗА ТЕБ ТОВА ИЗКУСТВО":

    Драги, много си праволинеен и с ампутирано чувство за хумор. Обвинявайки ме във всичко написано от теб, показваш че не си вденал грам позицията ми.
    Дори никът ми е сатира на въпросната организация.
  • 14 Патриот

    0 0 Отговор
    Дайте на полицията и армията имунитет и правото да употребяват оръжие по лично осмотрение.
    Те могат и знаят какво да правят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове