Last news in Fakti

2 Октомври, 2017 08:10 4 095 19

От днес са в сила новите правила за паркиране в София

  • паркиране-
  • софия-
  • зелена зона

От днес влизат в сила новите правила за паркиране в София.

Разширява се зоната за платено паркиране. Кварталите "Лозенец" и "Средец" вече влизат в по-голямата "зелена зона". Маркировката е поставена през уикенда, сложени са и необходимите знаци, уточняват от Центъра за градска мобилност. По този начин се добавят още 5 000 паркоместа към зоните в столицата, съобщи Нова тв.

Освен това, работното време на зоните вече ще бъде от 8.30 до 19.30 ч. В събота "синята зона" също ще е с удължено работно време - до 18 ч., а не до 14 ч., както беше досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefko 88

    40 3 Отговор
    НАправо да не влизам в София с кола а ?

    Коментиран от #6

  • 2 Kn sf

    19 1 Отговор
    Снимката е от Кюстендил!
  • 3 ТоШибиян

    30 3 Отговор
    Хахах какви абсурди се пишат тук хахахах сякаш като като до вчера не бяха платени местата ги нямаше и от днес вече има още 5000 паркоместа хахах
  • 4 Мемфис

    46 1 Отговор
    Как не измислиха едно умно нещо, а само се чудят, как да крадат хоратъа!!!!
  • 5 УЪЖ

    43 1 Отговор
    Ей не на ядоха се бе. Очаквайте такса вход. За да си влезнеш във входа на блока - такса. Айде да са Ви честити и си ги изберете пак.
  • 6 Пазарен Либерализатор

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Stefko 88":

    На там отиват нещата, нали трябва да се спазват ЕКО норми, да се пълни бюджета и т.н...
  • 7 Иван

    12 13 Отговор
    Цяла София да я напрвят зона ! Видимо ще намалее притока на евтина раябота ръка по улиците
  • 8 miro

    28 4 Отговор
    АЗ НЕ СЕ ЯДОСВАМ ЗАЩОТО НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ГЕРБ
  • 9 Кюстендил

    14 1 Отговор
    Е защо пък да не е от Кюстендил снимката ... тези дето управляват София, го правят все едно не са от града (а то си е и така)... оправдамнието пак ще е, ами то в Европа е всички градове (не само с големите).

    Ама да питам, аз какво се построй за толкова години пари от зони ... или те само се събират и се купуват паяци (чуждо производство) ... та ние да не сме колония за покупка на паяци само и нищо друго не остава за нашия пазар ?
  • 10 гост

    15 5 Отговор
    Много по-добре е сега, защото по - рано обикаляш над половин час , за да можеш да паркираш. Улиците бяха задръстени от коли, оставени с месеци. Друг тарикат беше нагласил над 10 мпс-та на фирмата си по съседните улици. Паркират пред гаража ти и ги няма по цял ден. Редно е общините като прибират пари от от разните зони да построят и обществени паркинги на достъпни цени: по часово или абонамент, както е в нормалните държави. Инак никой не знае къде отиват толкова много пари. Не може дамо да се лапа.
  • 11 Гост

    15 2 Отговор
    урааа 5000 нови паркоместа, е вярно че на старите 5000 но изглежда като инвестиция в която мога да прицапам 2-3 милиона от прихода на зоната...
  • 12 ХХХ

    35 0 Отговор
    Защо не споменавате. че имаше пешеходен и автомобилен протест?
    Проблемът засяга всички граждани и гости на София, всички работещи тук и учащи.

    Всички ние не се обединяваме против въвеждането на зони за платено паркиране, а против факта, че не се предоставя АЛТЕРНАТИВА ма гражданите - нито един подземен или надземен паркинг. ИСКАМЕ гаранции, че поне 50% от чистата печалба на "Център за градска мобилност" ЕАД (чиито едноличен собственик на капитала е Столична община), ще се заделят при пълна прозрачност за модернизиране на тротоарната и шосейна инфраструктура, за изграждане на велоалеи и паргинги!

    След 2 седмици ще има нов протест! /тръгване от храм-паметник Ал. Невски/

    Не сме съгласни също така, при условие, че си вече си платил данък за сградата в която живееш и за колата си, още веднъж да плашаш за това, че трябва да спреш до имота си.

    От официално изказване на ЦГМ става ясно, че се предвижда въвеждане на зониране и за кварталите "Възраждане", "Красно село" и "Оборище".

    Квартал "Иван Вазов" изкуствено не попада (към момента) в обхвата на т.н. "зелена зона", за да може поток от автомобили да бъде пренасочен именно там, като възможност за безплатно паркиране и в един момент хората от този квартал, уж сами, но реално принудени - да "поискат" въвеждането на зона.
  • 13 Дедо Грую

    18 2 Отговор
    Би трябвало за живущите в даден район да имат право на безплатно паркиране за 1-а кола на човек. Вече за 2-а, 3-а да плаща.
  • 14 Гостенин

    19 2 Отговор
    Има ли още за доене???
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Капути

    6 1 Отговор
    Да ви таковат у Цариград, долни тъпи ДС педерасти.
  • 17 РАДЕВ

    7 1 Отговор
    НАРОДА ГИ КЪЛНЕ А ТЕ НЕ МИРЯСВАТ, МОЖЕ И ДА ГИ СТИГНЕ

    Коментиран от #18

  • 18 111

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "РАДЕВ":

    Където и да отидете по света на всякъде има заплащане за паркиране с облекчения за живеещите. Във Виена ми съдраха кожата с такси. Буквално няма къде да паркираш без да плащаш. Искаме от общинана, мрънкаме за всичко. Е сега ще плащаме щом ползваме общинска собственост. Който не му харесва да си купи гараж или да паркира на буферните паркинги / дето уж ги нямало /. Само така ще има ред с паркираянето и общината ще събере още пари. Дано хората да спрат да ходят и до тоалетната с коли.
    Всяко удоволствие се плаща. А който не иска да идва с кола в София, да ползва метро. Браво на Бойко и Фандъкова. За такъв ред гласумам за тях. И ще гласувам пак. Дано разширят зоната до Драгалевци и Илиянци, белким всички коли , които събота и неделя си тръгват обратно да останат по буферните паркинги.

    Коментиран от #19

  • 19 313

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "111":

    Да ми дават виенска заплата и ще плащам като виенците
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове