8 Октомври, 2017 15:33 3 304 94

Стандартът в София бил над средноевропейския

  • софия-
  • стандарт-
  • бвп

Стандартът на живот в София вече е над средноевропейския, ако съдим от последните регионални данни на Евростат за 2015 г. Брутният вътрешен продукт на глава от населението е 102% от средното в ЕС в стандарт на покупателна способност (СПС). Това съобщиха от Института за пазарна икономика.

Стандартът на покупателна способност всъщност е имагинерна валута, с една единица от която можеш да си купиш еднакво количество стоки и услуги в различните страни. Т.е. последните данни на Евростат показват, че един средностатистически софиянец с доходите си може да си купи малко повече от средностатистическия гражданин на ЕС.

Тук трябва да се отбележи, че София (столица) вече е била тук, т.е. нейните граждани са имали по-високо благосъстояние от средноевропейския гражданин и преди. Това се е случило за първи път през 2009 г. благодарение на бума на икономиката до 2008 г. и инерцията в София и други части на страната през следващите 1-2 години. През 2009 г. София (столица) има БВП на глава от населението равно на 103% от средното в ЕС (в СПС), а през 2010 г. този показател достига пика си от 109% от ЕС-28. Погледът назад показва, че всъщност през 2015 г. стандартът на живот в София в сравнителен план всъщност продължава да се приближава до пиковите си стойности преди кризата.

Огромната пропаст в стандарта на живот между отделните области на страната, обаче, продължава да се отваря. Така например, най-бедните области в България през 2006 г. (в сравнителен план спрямо средното в ЕС) са на ниво 22% от средните доходи за ЕС – Видин, Силистра, Сливен и Ямбол. Най-богатата тогава област отново е столицата с БВП/глава, равно на 80% от средното за съюза. Т.е. тогава разликата между най-бедните и най-богатата област е почти 4 пъти в средните доходи, измерени в БВП/глава в СПС. През 2015 г. тази разлика вече е близо пет пъти, тъй като най-бедните области са на ниво от 23% от средното за ЕС (Силистра, Сливен и Перник), а София достига 102%. Разрастването на разликата между София и най-бедните области се отчита и през 2015 г. спрямо 2014 г., когато София е на ниво 100% от ЕС-28, а най-слабо развитата област в страната (Силистра) отново е на 23%.

Дори и втората и третата по доходи области в страната са с БВП/глава наполовина на това в София в относителен план. Това за пореден път показва, че разликите между доходите в България са най-вече по линия на разделението между столицата и останалата част на страната. В област Стара Загора БВП на човек в СПС е 52% от ЕС-28 през 2015 г., а в широката област София – едва 49%. Те са следвани от област Варна с БВП/човек, равно на 48% от средноевропейското. Освен тези 4 области, всички останали 22 области в страната са струпани в интервала между 20 и 40% - наблюдение, което важи за болшинството от областите от 10 години насам.

Като цяло, през 2015 г. България продължава да догонва средноевропейските нива на доходи и вече достига 47% от средното след застой на 46% през предходните 3 години. В по-дългосрочен план догонването е видимо – през 2006 г. БВП на глава в България е бил 38% от средното за ЕС, а 9 години по-късно той е с 9 пункта по-висок. Това се дължи най-вече на икономическата експанзия на София (столица) – с 22 пункта до 102%, подкрепена от ръста на област Стара Загора – с 14 пункта до 52%, област София – с 10 до 49% и областите Пловдив и Русе, които догонват с по 8 пункта за периода, до 39% и 38%, респективно. Колкото по-висок е икономическият растеж и повече области се включват в него, толкова и процесът на догонване ще е по-бърз и по-осезаем за по-големи части от населението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 юрист

    12 44 Отговор
    Сега очаквам включване от всички руски/ бкп/бсп тролове, които да обясняват на нас- софиянци- колко сме били бедни, мизерни и т.н., само защото самите руски тролове са бкп/бсп пенсионери с трайна нетрудоспособност, които разчитат финансово единствено на пенсиите си и чиито деца /странно защо / са емигрирали не в любимата им русия, а в “гадния“ сащ и останалите държави от “еврогейския“ ЕС... Когато пиша, че в София- съгласно паритета на покупателна способност- човек със заплата 3.5 К нето лева месечно, си осигурява стандарт на живот на германец с немска брутна месечна заплата от 7 К евро в германия, точно същите руски тролове не вярват и се подиграват...Нека тази статия да им е за урок- след като са невежи пенсионери, да не се правят на много умни!

    Коментиран от #5, #17, #45, #89, #93

  • 3 Варна

    46 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Мишо":

    Когато харчиш бюджета на страната в София е нормално да има по- висок стандарт и да се счита че БВП там е най- висок! Друг е въпросът който ти повдигаш и той е с право разбира се!
    Ще ти дам един пример, който измамно вдига стойностите на БВП за Шопия.
    Например тази година има нов договор за 800 млн. за Софияското метро. Тези пари влизат през обществена поръчка със Столичния Метрополитен и няколко свързани фирми по партийна линия. Тези фирми отчитат оборот толко колкото бюджетите на Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора нямат за 1 година само с една подобна сделка. ( ако тя се изпълни в едногодишен план).
    Второ фирмите на такива като Делянчо Пеевски са регистирани там, както и фирми като Лукоил, които на практика функционират други области. Само, че парите се отчитат в София през големи данъкоплатци.
    Трето на преден план излизат фирмите за източване на обществени пари през обществени поръчки, които също са регистрирани в София. Например боклука на Варна някак странно се събира от фирмата на Пеевски, естествено с любезното съдействие на мусю Винету. Така БВП на шопите расте въпреки, че нямат нищо като производство!
    За това виждаш такива цифри, а шопите си мислята че издържат страната. Както не за пръв път казвам вземи Тутракан и излей там 2-3 милиарда в бюджета и обществени поръчки и след 1 година ще е най- бързо развиващият се град не само в страната а и в Европа!
  • 4 Бах маа му

    46 0 Отговор
    Веднага всички бедни западноевропейци да пристигат в Софето та да заживеят като "бели хора".
  • 5 Пазарен Либерализатор

    41 3 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Зависи. Зависи 3,5К дали са в Сф или у село, и зависи 7000€ къде в Германия. Но да приемем, че там са в някое село, както и тук в някое село. Вярвай ми, че с 7000€ в Германия живееш като бял човек в провинция. Имаш инфраструктура, закони, ред, чистота. Там храната е по-евтина от тук, но услугите са много по-скъпи. Тук с 3500лв. в някое врачанско село ще си като богатир, буквално. Но средата е различна. Аз избягах от столицата заради по-чистия живот на село. Огромен двор, самостоятелна къща, река, планина, тишина и чистота. Е, тукашните хора са си селяни, но пък са Хора, в София се струпа прекалено много селяния и мърша в малко място. Проблем имах до като вкарам ток и ВиК за строежа, после всичко се подреди. Инфраструктурата си я правиш сам, чистотата също. Храната в някои случаи е безплатна и чиста, абе селска работа. Вече се натурализирам, развъдих квачки, гъски, зайци, пуйки. В селото има овчари, краваро-млекар, свиняри. Като колят ти казват, прясно месо на 5-6 лв, телешко на 7-8, истинско. Градина с парник-да се загубиш, на дечищата им е кеф летоска да газят босоноги и да ядат домати и краставици от корен. Мол нема, ама тука хората не различават дънки от 300 и от 30лв. Сега се слага вино, наложил съм 2 бидона по 220л, дано стигне зимаска. Живота е в пъти по-евтин от столичния, дори като сложиш по-голямото жилище, транспорта и по-дългите пътувания. Но пък е рай без трафик, прах и смог.

    Коментиран от #9

  • 6 YAMAHA

    27 3 Отговор
    Сега след тази лъжа ще тръгнат всички от дъното на класациата насам довечера ще има задраствания на входовете на Столицата

    Коментиран от #7

  • 7 Пазарен Либерализатор

    23 5 Отговор

    До коментар #6 от "YAMAHA":

    То всяка неделя вечер има задръстване, софиянци се прибират в града от родните си места.
  • 8 КИРО

    25 1 Отговор
    Те и тези където ровят по кофите просят по улиците в София са най много и се увеличават. Да живее кметицата, да живее боко ,икономиката процъфтя и цъфна . Другите кой къде хване да преживее.
  • 9 юрист

    3 21 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    „...Публикувано във факти.бг: Зависи 3,5К дали са в Сф или у село, и зависи 7000€ къде в Германия...“ Статията е за София и сравнението ми е между паритетът на покупателна способност в София и Хамбург или Франкфурт например. Иначе- похвално е, че сте решили да живеете на село, но статията не засяга точно този аспект. Смог, мръсен въздух, ала- бала, обаче- София има такива “бели дробове“, с които малко столици могат да се похвалят. Лондон трева да пасе пред истински зелена София!

    Коментиран от #26

  • 10 Бесен Язовец

    38 2 Отговор
    Пълни нещастници в София има заплати по 450-500лв.има и по 4000-5000 как го смятат средно статистически ли? В цяла Европа заплата 220€ няма никъде има такава заплата в Кения и Найроби един софийски пенсионер взима колкото един във Видин ,Монтана,Враца в софия наема на 2 стаен е 450 лв.а във Радомир 100 лв. Мизерията е пълна навсякаде
  • 11 Azazel

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Мишо":

    Това, че знанията ти се базират на някакъв отдавна забравен учебник по политикономия от 60-те, не говори лошо за София, а само за теб. Светът отдавна излезе от индустриалната епоха, през която БВП се създаваше в заводите и живее в пост-индустриалната епоха, където основната част от БВП се формира от сектора на услугите. Информационни услуги, софтуер, аутсорсинг услуги, е-търговия и услуги, маркетинг, комуникации, образование и наука, медии, филми, видеоигри..., това произвежда "наглата" София, дето "поръчва" такива статии. Пък ти си копай на къра и си мисли, че света се върти около теб и това, което правиш ти, щом това те успокоява...

    Коментиран от #13, #90

  • 12 Чичо

    13 1 Отговор
    Ся остава и да се наредим до Монако и Лихтенщайн и ще по0тече медец и масълце маааани !!! Тия Еб.........ат ли се с нас що не дойдат да им дам 700 лв па да плащат кво ли не .............малииии наглост и половина !!!!
  • 13 Бесен Язовец

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "Azazel":

    Тоя па София дане би да е бизнес парка в Младост ,10 университета и кино центъра бе? В София има индустрялна зона на военна рампа и на мн.др места бе? Алуу селинджър пикчърс ти май си някъде от Белидие Хан и я виждаш София по този начин. Аз съм кореняк софиянец и ела се разходи иа Надежда,Свибода,Люлин и ги разправяй тия на някой горски какво тия от Емил Марков и Лагера,Иван Вазов да не би да са все милионери там бе мислят се за заможни щото апартаментчето малко по скъпо и като го шитне ,,капитан на кораб" 2-3 г и после ще тръгне да дири корените на дедите от Северна Бг.

    Коментиран от #16, #22, #74

  • 14 Политически игри

    36 2 Отговор
    Уважаеми дами и господа, стандартът на живот в София е дело на управляващите, които през 1997г осъзнаха, че властта в България могат да свалят софиянци. Гладни ли са те, парламента ще гори, защото софиянци ще излязат на жълтите павета. Сити ли са, всичко е ок, защото видинчани няма как да стачкуват пред парламента, особено пък нямат ли подкрепата на столичани. Затова цялата държава тъне в мизерия, за да са добре те и на политиците да им е спокойно и комфортно, и за да не се повтаря Виденовата зима. Всички сме кукли в един голям театър, лошото е, че кукловодите взеха да прекаляват. По дълбоката провинция има хора, които се молят някой да ни пороби и да ги освободи от тежкото бреме на българския политически елит, който на моменти е по жесток и от еничеракия корпус.
  • 15 Стига права и свободи,има и задължения!!

    16 2 Отговор
    След две три години,като свършат парите от Европата и ще има криза и мъка голема.Тогава ще броиме пилците останали в Софето.Пък и провинцията няма винаги да.бъде в партерна поза...
  • 16 юрист

    7 16 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Пишеш абсолютни глупости и манталитета ти е на партиен секретар от 60тте години на 20 век. Факт е, че действително в София има изключително висок ръст на услугите, както и че в София са най- високите заплати, най- вече в ИТ сектора. Никак не ми приличаш по манталитет на кореняк софиянец. Според мен, си работил в Кремиковци и си родом нейде из софийските или радомирските села.

    Коментиран от #18, #20, #34

  • 17 ОтличникаОтПсиходиспансера

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Много сте ограничен господине ! Юрист значи ? Жалко за правосъдната система в България щом има юристи с мозъчни отклонения като Вас.
  • 18 Скорпион29

    10 5 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Неее некадърнице не се ориентирай по Радомир и Белидие Хан мн.си елементарна ако ти бях дал пример Казичене щеше да решиш че съм от Пирдоп ли? Не не мн.си лесна направо джудже е и колко хора работят от 2ву. мил.София в ИТ сектора беее?

    Коментиран от #19, #28

  • 19 юрист

    5 24 Отговор

    До коментар #18 от "Скорпион29":

    Всички, които познавам, работят в ИТ сектора, некадърна пенсийо! Съпругът ми плаща всеки месец чрез осигуровките си пенсиите на 10 пенсии като теб, и пак сте недоволни, смотани комунистически мъ*рши! Освободете най- накрая света от себе си, за да се въздигне България!

    Коментиран от #23, #30, #41, #57

  • 20 Бесен Язовец

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Ти изглежда че за 24 часовото плюване по Русия и русофилите си докарваш добри пари от Амерка за БГ. И Отворено общество за да си толкова нагла,, браво" ЕНИЧАРКАТА

    Коментиран от #21

  • 21 юрист

    3 15 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Да ти кажа под секрет, изобщо НЕ МИ ПУКА за сащ:) Обаче съм много доволна, че подмених изцяло гардероба си и че всичко се случи точно навреме:)

    Коментиран от #25, #27, #33

  • 22 Azazel

    9 13 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Като ти гледам правописа и разсъжденията, май си кореняк-софиянец от Факултета, Филиповци или Хр. Ботев, а Люлин, Надежда, Свобода и т.н. ги обикаляш, само, за да "береш" желязо? Аз лично съм роден, израснал и до ден днешен живея в центъра на София, и всичките ми познати и приятели работят в някоя изброените от мен сфери (те обаче, за разлика от теб, са грамотни и им е доста по-лесно да си намерят работа), в т.ч. дори във "Факти", където получават съвсем прилични заплати, а не като теб - по няколко копейки на коментар в слава на Русия... Препоръчвам ти да се върнеш на училище, ако не е късно (като гледам как пишеш за кв. Емил Марков, име, което е сменено на Гоце Делчев още преди 25 години, си мисля, че може и в пенсионна възраст да си вече, а в София да не си идвал от 80-те...), този път да го завършиш и ще видиш, че грамотните хора тук, за разлика от аверите ти от "Чистота", взимат съвсем прилични заплати.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бесен Язовец

    15 4 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Време ти беше да смениш упинците и кюлотите с по модерни браво похвално да са ти честити новите щом такива дреболийки те радват .

    Коментиран от #29

  • 26 Пазарен Либерализатор

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Има София бели дробове, които филтрираха мръсния въздух до около 2000-та. След това настъпи великото селско преселение и стана столичанин, купи по две коли от Горубляне и смога се настани трайно. В София няма как да отвориш прозорец и да не си напълниш дома с фина мека прах. Същото е и с автомобилите - на село не се прашат.
    При всички положения със 7000€ в Берлин/Франфуркт е в пъти по-добре от 3500лв. в н@.р@#@ София. За да ме разбереш трябва да отидеш за месец-два из дойчланд.

    Коментиран от #31

  • 27 Трол

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Що навреме? Разшири ли се?
  • 28 Azazel

    8 7 Отговор

    До коментар #18 от "Скорпион29":

    Я, кажи, на единия браузър, откъдето пишеше, си логнат с Бесен язовец, ама беше отишъл на другия, дето си логнат със Скорпион29, да си цъкъш плюсчета и без да искаш, в бързината ѝ отговори на Юрист от него? :))) Тези несвързани оправдания, дето ги разправяше преди няколко дни, че не сте един и същ човек, ами сте братя, само ме задавиха от смях, ама щом държиш да поддържаш тази абсурдна лъжа, малко по-внимателен трябва да си, че ето как те изложиха технологиите... ;)

    Коментиран от #32

  • 29 юрист

    4 13 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен Язовец":

    аз съм гражданка по рождение, но са ми много смешни като теб. Истинските български селяни са много добри и точни хора,много по-морални и много по-убрани в изказа си от теб. Ти си някаква кръстоска между партиен секретар от малко българско селище и работник в Кремиковци, преселил се от софийските селца в София. Що се отнася до опинците- може да са били обичайните обувки за теб, жена ти и децата ти- ако изобщо нормална жена е обърнала внимание на такова “чудо“ като теб....Аз от дете нося обувки, а не опинци и от 15 годишна нося обувки с токчета. Та- бегай да си обършеш галошите, щото не си свикнал дори да си ги почистваш от калта, в която газиш...
  • 30 Алеко

    13 4 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Алеко Константинов го е казал:

    "Пази боже сляпо да прогледа"

    Това се отнася до всички дървета без корени като теб
  • 31 юрист

    5 9 Отговор

    До коментар #26 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: При всички положения със 7000€ в Берлин/Франфуркт е в пъти по-добре от 3500лв. в н@.р@#@ София....“ Не съм съгласна! В МЮСЮЛМАНСКИТЕ берлин и франкфурт вероятността да се случи терористичен акт е в ПЪТИ по-голяма, от вероятността за същото в София, а точно това никак не е маловажно, защото всеки нормален човек иска първо да си запази живота, а чак след това обръща внимание на другите неща. Също така- на 7 К евро БРУТО месечно, в германия данъците са 48% , ерго- ЧИСТАТА, НЕТНАТА месечна сума де юре и де факто става около 3.7 К евро, което е смешна сума за месечна заплата на висококвалифициран специалист в германия- икономическия мотор на ЕС, предвид стандарта на живот в нея....В София с равностойността им- 7.4 К лева месечно , човек може да има отличен стандарт на живот и да си позволява такива екстри, които в германия могат да си позволяват само милионерите...

    Коментиран от #35

  • 32 Бесен Язовец

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Azazel":

    Ти си го писал
  • 33 Пазарен Либерализатор

    14 2 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Коробочка си, как може ежегодната смяна на дрехи за сезон да ти носи радост? На мен ми носи досада, честно, особено частта с взимане на мерки еди къде си за ризи, сака и панталони и безкрайното мерене на обуща и боти, само мазохист може да се кефи на подобно издевателство...

    Коментиран от #36

  • 34 кучето шаро

    17 3 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Перхидролена овца пие кафе на Витошка .Що е то ?
  • 35 Пазарен Либерализатор

    15 3 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Без евтини номера - срсвняваме 3500лв в София и 7000€ в Хамбург/Берлин. Сега хлъзгаво слагаш ДОО и прочее, в началото пишеше за 3500лв./7000€. Личи, че не си напускала родния колхоз. Ако на 15 си сложила токчета вашите щяха да са на коленца при партийния секретар.

    Коментиран от #37

  • 36 юрист

    2 14 Отговор

    До коментар #33 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: как може ежегодната смяна на дрехи за сезон да ти носи радост?...“ Може, естествено- аз съм жена и се чувствам добре, когато дрехите ми са в съзвучие с модните тенденции
    за съответния сезон и година на института Пантон! Модерните цветове за сезон есен /зима 2017 и пролет/лято 2018 г. съвпадат 90% с любимите ми цветове, които нося, така, че - мъжете не можете да разберете тези неща....

    Коментиран от #38, #42

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Знаещ

    14 3 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Защо лъжеш? Баща ми взима 12000 лева месечно и съответно това е и дохода обявен и пред НОИ. Но реално му начисляват осигуровки върху 2600. Просто това е максимума. Е, честно казано с осигуровката върху 2600 лева определено не можеш да издържаш 10 пенсиоБери
  • 42 Пазарен Либерализатор

    18 2 Отговор

    До коментар #36 от "юрист":

    Черно, няколко нюанса сиво, нюанси на синьото и мир. Пантон е система за точно дефиниране на цвят, грубо казано професионални печатати вадят една скала с цветове, всеки цвят си има номер, затварят очи, удрят с пръст-и оп, тази година модерно е 15-0343, демек тревисто зелено :)
    Версаче, Унгаро и Долче и Габана си ги чувала по радиото, а Селинджър е един от любимите ми автори. Не помниш, защото си стара, но пускаше линкове към някъв сайт, от където си беше купила скапани боти за 45 кинта, та толкова си близко до Версаче и Прада колкото бездомно куче до астрономия.

    Коментиран от #43, #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бат Саше

    13 3 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    Скоро не съм чел тъпотиите ти, но сега виждам колко е еволюирала простотията ти. Достигнала е грандиозни мащаби. Злобна, елементарна и простееща женица си. Преди поне си мислеше, че се прикриваш. Гражданка по рождение била- ха, ха- такива граждани не съществуват. Аз сам гражданка ама мама и тате са селяни. Аман от шизофреници с огромни комплекси. Отдавна съм те посъветвал да се изпариш от форума ама то за всичко си иска акъл и реална самооценка. Преди присъствието ти тук беше смешно и жалко, но вече е грозно, гротескно. Айде продължавай да се излагаш. Нали си на Ганьо първа кръв. И не плюй комунизма, защото още щеше да си на село с ралото и четвърти клас образование, ако не беше той. Комунизма имат право и ТРЯБВА да го плюят съвсем друг тип хора.

    Коментиран от #55

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 арджентата

    8 1 Отговор
    Пълен абсурд! Прах в очите на Европа!
  • 50 хаха

    6 2 Отговор
    да, сигурно защото сички големи крадци са вече в София...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "юрист":

    Буново не е град а село

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бесен Язовец

    6 1 Отговор

    До коментар #56 от "юрист":

    Преди време писа че си от град Буново по поска Пирдоп спомням си аз, а такива пишман тигрици като теб ги опитомявам мн.бързо и почват да мъркат влюбено ще ми казваш божии дар ъхъ повярвай
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Смрадлив пор

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Никакъв кореняк софиянец не си като ти гледам писанията. Кореняк НЕГРАМОТНИК си! И да ни светнеш всички тук, ти в коя индустрЯлна зона живееш?
  • 75 кОпувача

    5 5 Отговор

    До коментар #71 от "Бесен Язовец":

    С какво ще кОпуваш БЕ с копейките, заработени тук ли?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Варна

    2 0 Отговор
    Госпожица Ингилизова се постара да ни вкара в пътя с цената на много триене на коментари :-)

    Лично от мен и обещавам, за тази вечер повече да не я ангажирам с работа върху моите писания от този момент нататък! :-))
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 медик

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Да, точно, и в София хората с 3.5К нетни лева месечно са 102% от населението.
  • 90 от нивата

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Azazel":

    Много хранителни са видеоигрите задушени с е-маркетинг и вместо магданоз подправени с аутсорсинг услуги в Сиера Леоне. Абе идиот, колко мехура трябва да се пукнат и колко световни кризи трябва да ударят, за да се усети-, че Китай е първа икономика в света с реално производство а Америка с все маркетинг и аутсорсинг зависи от печатането на зелени хартийки. И затова ще докара света до ядрена война... всяка голяма криза се последва от голяма война...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ШмъркАн

    2 0 Отговор
    То и няма начин да бъде друго, докато цялата страна работим за София.
    Всички данъчни постъпления отиват там, а от там - метро примерно, обществени поръчки и т.н.
    Нека не забравяме и посолствата, министерства и 240 продажни търтея Това са огромни и постоянни доходи, които са гарантирани и постоянно се вливат в икономиката на града.
    И докато ги има София бедност няма да види. Също така обаче и ще продължават да идват и нови софиянци и още по-нови.
    Такава е системата. Не може Софийска община само да лапа пари от останалите. След като дърпа пари, ще приема и хора.
    Никой не е дошъл в София от любов към столицата.
  • 93 инженер

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Юристе, нещо ти куца математиката!
    1. Колко хора в София получават заплата от 3500 лв. нето? 1 % ? 2%?- някои юристи и ИТ специалисти.
    2. Излиза, че в Германия храната е 4 пъти по скъпа?! За сравнение, някои цени в Кауфланд София са по-високи от тези в Германия. А да не говорим, че българина дава повече от половината си заплата за храна!
  • 94 Гого

    1 0 Отговор
    Поредната подвеждаща новина не може едно гето като София да бъде като столиците в Европа само като погледнете дупките и таратайките по пътищата за секунди ще ви стане ясно че сте попаднали в Африканска държава а заплатите са в пъти по ниски!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове