30 Октомври, 2017 17:36 3 087 67

Кремъл е възмутен: В София поругаха Паметника на Съветската армия

  • софия-
  • българия-
  • паметник на съветската армия

Русия иска виновниците да бъдат наказани

Руското министерство на външните работи изрази възмущение от вандалски акт срещу паметника на Съветската армия и призова българските власти да открият и накажат виновниците, предаде ТАСС.

"Предизвиква възмущение поредният вандалски акт спрямо паметника на Съветската армия, разположен в центъра на София. Преди няколко дни бяха зацапани с жълта боя фигурите на воините на един от барелефите на паметника и върху тях бяха оставени оскърбителни надписи", заявява руското МВнР.

По този повод посолството на Русия в София е изразило категорично осъждане на деянието пред българското външно министерство.

"Разчитаме, че официалните власти на страната ще предприемат действени мерки за откриване и наказване на виновниците за оскверняването на мемориала, за да не се допуска и занапред поругаване на паметта на съветските воини, загинали за освобождението на България и Европа от нацизма", заявяват от руското министерство на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Юрист

    35 15 Отговор
    Защо не снимахте талпата от - 7 човека!

    Коментиран от #5, #6

  • 3 херодот

    18 27 Отговор
    Историята показва, колко полезна за германия беше проведената там след активната фаза на ВСВ "денацификация".Сега очакваме също толкова палезна и за русия " деболшивизация".
  • 4 юрист

    31 58 Отговор
    Хахаха- смешници, днес нали е хелуин- що да не се изрисува пса? :) Този паметник трябва да бъде РАЗРУШЕН, защото е паметник на ОКУПАТОРСКАТА руска съветска армия! В БЪЛГАРИЯ, ОТ БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ, НЕ Е ЗАГИНАЛИ НИТО ЕДИН РУСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩ ОТ СЪВЕТСКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ! ТОГАВА- за КАКВО има ПАМЕТНИК на съветската ОКУПАТОРСКА ЗА БЪЛГАРИЯ червена армия, а?

    Коментиран от #13, #14

  • 5 Другар

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "Юрист":

    Значи ще са лесни за откриване и разпознаване.
  • 6 юрист

    16 28 Отговор

    До коментар #2 от "Юрист":

    Абе, смешник, колкото и да ми крадеш ника , за да се представяш за мен, веднага се различава моят коментар от твоя, руски троле- най- малкото, защото ЗНАМ правописните норми на българския език и НИКОГА не изписвам думата “тЪлпа“ като “тАлпа“! При теб не става въпрос за грешка на клавиатурата, а за НЕЗНАНИЕ на правописните норми на българския език, смешен хлапако!

    Коментиран от #7, #24, #27

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 стоян

    25 27 Отговор
    Като е паметник защо няма изписани имената на загиналите =Защото няма загинали Е като няма защо е този паметник на комунистическата глупост и подмазване
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ФЯН

    22 18 Отговор
    Да го махнем, най сигурно е че няма да има проблеми. Да се преуменуват и малко булеварди и исторически обекти, логично е!
  • 12 Бесен Язовец

    22 9 Отговор
    Соросите ще го нагребът точно там на паметника ще го излижат докато блесне и не са 7 а са 3-4 ще го оближат тоя паметник
  • 13 Бесен Язовец

    25 23 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Тоя паметник напомня че в БГ.е имало фашисти които сме изклали като зайци след 1945г.самоче сме забравили май някой и др.заек

    Коментиран от #31

  • 14 Геро

    18 10 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Подкрепям.
    България през ВСВ влиза като съюзник на Германия, и въпреки това спасява своите евреи и не праща войски на Източният фронт.
    След края на войната е третирана като загубила войната страна и са й наложени санкции. Включително и от страна на СССР.
    Смятам че паметника е израз на безграничната сервилност на Народното управление след това.... но смятам и че паметник не бива да се поругава.
    Абе да ни мятат една ракета и да приключваме.

    Коментиран от #16, #26

  • 15 реалист

    16 9 Отговор
    Ами и на други места по света се случват такива неща с паметниците на окупаторите . Нормално е след като обявяваш война на суверенна държава и я окупираш ....
  • 16 Бесен Язовец

    14 9 Отговор

    До коментар #14 от "Геро":

    Да въртят г..з на СССР що инче ше има бой иначе въртеше г...з БГ.на фашистите айде най накрая ориентирайте се.
  • 17 Мемфис

    16 24 Отговор
    Крайно време е паметниците на окупаторите в БГ да бъдат остъргвани от мощни фадроми!
    До кога народът ни ще търпи подобен позор

    Коментиран от #45

  • 18 БУМ БАМ

    23 3 Отговор
    НАДЯВАМ СЕ МЕМФИС И ЮРИСТ ДА БЪДАТ ПЪРВИ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ СРЕЩУ УШАНКИТЕ В ЗАДАВАЩАТА СЕ ВОЙНА ЗА ДА МОТАТ ПРАКТИЧЕСКИ ДА ЗАЩИТАВАТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ СИ ЦЕННОСТИ.

    Коментиран от #19

  • 19 Бесен Язовец

    21 6 Отговор

    До коментар #18 от "БУМ БАМ":

    Ааааа юриската не я даваме ще я хванем да върти пирог и пере чорапите на руските войничета

    Коментиран от #28

  • 20 Кавказ

    18 5 Отговор
    Безпаметен народ...всичко продадоха на безценица ..ниви къщи ..родова памет ..
  • 21 ссср

    16 14 Отговор
    Нито един съветски войник не е загинал за освобождението на България!И СССР не е бил освободител а окупатор!Някой да е осквернил руски войнишки паметник повтарям руски не съветски?Не е и никой няма да го направи?!!!

    Коментиран от #22, #25

  • 22 Бесен Язовец

    18 6 Отговор

    До коментар #21 от "ссср":

    Варианта е бил Турция или СССР и Г.Димитров е взел правилното решение иначе БГ.си е било с германците убийците на народи факт който го е срам да го каже негово решение, иначе безпорен факт, а наглеци безочливи в БГ.колкото щеш
  • 23 Али Раза

    19 6 Отговор
    Никва държава. Народ хайлязи . Плюят своята вяра. Утре Местан или някой кат него и държавицата ще ви вземе ,а вие се плюйте и ругайте.
  • 24 Юрист

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Юрист не може да ти е ник и да се сърдиш че се ползва от др. Застани с истинското си име ако искаш да си разпознаваема. Юристът е човек, който се занимава професионално с право - съмнявам се да отговаряш на критериите.
  • 25 Бай хой

    17 6 Отговор

    До коментар #21 от "ссср":

    Не е загинал защото Българският Народ ги е посрещнал с хляб и сол като ОСВОБОДИТЕЛИ. Народа тогава с камъни е убивал изедниците фашисти като например на тиквата дядо му.

    А ти като искаш ходи на паметника на летците загинали над София докато са бомбардирали цивилното население.
  • 26 юрист

    8 13 Отговор

    До коментар #14 от "Геро":

    “...Публикувано във факти.бг: Абе да ни мятат една ракета и да приключваме...“ Ха- откъде накъде?! Русия да си мята ракетите в сибир- защо да умираме българите в България? Кой е този , който определя как българските граждани да си живеем живота и кой е този , който решава, че сме недостойни за живот и за това трябвало да бъдем изтребени?! Живи сме, относително здрави сме и ще живеем толкова дни, колкото ни е отредила природата! Няма да умираме, само защото на някого му е удобно да няма българи в България! Който иска да умира- прав му път!
  • 27 Юрист

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Талпа - 1.Дебела дъска. 2 Пиян човек който не знае къде се носи. 3 Плоско същество, за което се предполага, че е момиче.
    Грешката е съзнателна, моля да ме извиниш ако си се разпознала под номер 3.
  • 28 юрист

    8 14 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Алооу- бесния язовец, ти не си ли хапна от разпръснатите примамки за БЕСНИ животни в България? :) Ходи ти да переш вмирисаните партенки на руските войници- и без това русия ти плаща, за да публикуваш проруски коментари- време е да си заслужиш рублите и като переш чорапите на руските военнослужещи:D По принцип, за прането си има пералня, но ти откъде да знаеш- в якутия може и да ви е непозната тази бяла домакинска техника:D Поне жена ти- българката, би следвало да знаеш какво е пералня- в България навсякъде ги ползваме, дори и в най- малките селца:)

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Без коментар

    12 2 Отговор
    От проста нациа само простотиа
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гостенин

    15 5 Отговор
    Паметниците са ПАМЕТНИЦИ именно,за да напомнят на поколенията за отминали събития и личности.А как ще тълкува историята всеки един от нас е въпрос на личен избор,възгледи и мироглед.Но паметниците трябва да се пазят,а не да се поругават и рушат,точно,за да може и хората след нас да направят своята преценка за историческите личности и събития.И в този ред на мисли искам да попитам къде са правоохранителните органи,след като караулката е на стотина метра от паметника,защо не спират вандалите?И още един въпрос-ако някой направи същото с паметника на тези,които БОМБАРДИРАХА БЪЛГАРИЯ,тогава каква ще бъде реакцията?!
  • 33 A3e

    11 14 Отговор
    От какви нацисти са ни освободли тия бе? Това е паметник на ОКУПАТОРСКА армия, обявила война на България!!!
    В края на август 1944 правителството на Царство България обявява пълен неутралитет и изисква германските войски да напуснат пределите на Царство България! Остават единствено ранените германски войници в болниците. Въпреки обявения неутралитет СССР ни обявява война на 5 септември 1944 година. При нахлуването и ОКУПАЦИЯТА на Царство България от съветските войски, в пределите й няма НИТО ЕДНА германска военна единица. /// тъпи г.золизци такива.
  • 34 A3e

    8 10 Отговор
    Оплаквате се, че САЩ правят преврати и се месят във вътрепните работи на много страни (както и аз), но СССР е направил абсолютно същото в България, като ни е окупирал, режима избил интелигенцията и политически опоненти и са ни натресли комунизма! Обяснете каква е разликата между действията на САЩ и СССР? Не може да мразите едните, а да любите другите за едно и също действие.

    Коментиран от #44

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Дедо Гошо

    9 5 Отговор
    Много ора пишат щуротии.Сигур са се напушили яко.С таз омраза русофобите нема да стигнат далеко.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бесен Язовец

    11 8 Отговор

    До коментар #31 от "filo":

    Ааааа не имало фашизъм ли кой уби 7те ясртребинчета и малкия Митко Паузов и 30 000 партизани и 18 000 комунисти и земеделци през1923г. Кой бе? Ако не фашистите на Царя и фашиското правителство на БГ. Глас народен глас божи С хиляди ножа прободен народ затъоен унижен по- нисш и от просяк останал без мозък без нерви въстана из мрака тревожен на своя живот и писа със своите кърви

    Коментиран от #46

  • 39 Руски тролак

    3 9 Отговор
    Тва разлика между комуне и цинге няма (на акъл) ... и по мрънкане .

    Коментиран от #40

  • 40 Бесен Язовец

    10 4 Отговор

    До коментар #39 от "Руски тролак":

    Не сме народ! Не сме народ,а мърша пак ще кажа и с това ще да свърша. Петко Славейков
  • 41 Българофил

    4 10 Отговор
    Тези които го обичат този дали някога са чели какво пише на него- ,,на Съветската армия освободителка от българският народ''. Кой и кога завладя България за да ни освобождават.

    Коментиран от #42

  • 42 Скорпион29

    9 3 Отговор

    До коментар #41 от "Българофил":

    Освободили са от бабати и дедоти слугите на фашистите е от такива са освободили СССР БГ.
  • 43 Николай Георгиев

    5 1 Отговор
    Само хора които никога не са построили нищо през живота си могат с лекота да рушат неща направени от други хора. Просто такива хора не осъзнават колко усилия коства примерно построяването на една къща за куче или птичка. Затова не могат да оценят чуждия пък и собствения си труд и време. Например Жени Лимонката. Някой помни ли го изобщо? Аз го помня само с мисията на живота му :)) да бутне една сграда. И дори за малко да не успее. :) Изключително безсмислен човек. Дано поне семейния му живот да е бил добре, че професионалния е кръгла нула. :)
  • 44 Николай Георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "A3e":

    Именно САЩ И РУСИЯ са 1:1
  • 45 Жужу

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мемфис":

    Едно е сигурното, че отричате историята, отричайки паметника. Голяма глупост е да се руши и мести паметник! Най-добре е, да се направи една мраморна плоча, до паметника, "Исторически факти", на която да се изпише истината за събитията, но не и да се руши паметника - той е сътворен факт, който доказва историята, която глупчовци като теб постоянно заличават с маниакалните си крясъци. А доказателствата за историята са онези, факти и хора, които пряко подкрепят случилото се. Паметника е доказателство за соц.периода, който така и не разследваха за много престъпления на политици и други в този период - казвам, че престъпленията по идеологически обосновки са страшни за не един невинен човечец, попаднал в тези събития, а не, че всичко в соца е било зло за хората. Този паметник е доказателство, че Съветската армия преследваки Рахс армията е влязла в България. Какво подробно е ставало малко се помни, но факта е факт. От това и окупиралите властта БКП от отряд "Чавдар" и др. вече го помним на гърба си.... Но защо отричате историята доста българи, а после я ровите в могили, копаете и я търсите? ????
  • 46 filo

    2 9 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен Язовец":

    Психарю съветски партизаните и техните отрочета бяха терористи финансирани от враждебната на България страна СССР, с цел да подриват държавността. Навсякъде по света и до днес такива престъпници се ликвидират.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бесен Язовец

    7 2 Отговор
    Профане фашистите бяха финансирани от капиталистите а партизаните по цял свят като ЧЕ и Фидел се бореха точно с тях капитализма = фашизъм, имперялистическия нагон в колониите и събитията от 1939- 1945 г. го доказват
  • 49 ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА

    4 9 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…

    Взе на мама златните пендари
    и дори галошите ми стари.
    Помниш ли, как кушаше картошки?
    Наконец забърса три кокошки.

    После си преспал със какa Сия
    и изпил си всичката ракия.
    А след време чухме и мълвата,
    че си гръмнал тате във главата!

    Длъжен бях да те обичам, Ваня.
    Даже кръстих дъщеря си Маня.
    Залъкът си давахме насила
    на Русия – тая дива сила.

    После цели девет петилетки
    грабихте уран и руди редки.
    Грабихте и жито, папироси…
    Зарад тебе ходим голи-боси!

    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
    Ние всички хранехме танкиста.
    А пък ти ни пазеше със танка
    и ни взе последната луканка…

    Пазеше и немците, и чехите.
    Ние тук възпявахме успехите.
    С паметник стърчиш ни на главата
    и скверниш небето и земята..

    Коментиран от #50, #64

  • 50 Бесен Язовец

    7 2 Отговор

    До коментар #49 от "ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА":

    Г....т си със рози накичи лай...то да не ти личи Радой Ралин
  • 51 Бесен Язовец

    7 2 Отговор
    ,,Не бе не бе ще издигаме паметници на US летците за благодарност че са сринали София и са убили 4000 невинни граждани щото царя и правителството са били фашисти.Или меморял на вс.престъпници които са били в затвора от 1945-1989 г.и после се писаха репресирани"

    Коментиран от #53

  • 52 A3e

    3 3 Отговор
    - 14 октомври 1915 година остава една от най-черните дати в българската история. Руски кораби и самолети вероломно нападат Варна, бомбардират морската столица. Тези драматични събития обаче години наред се крият от комунистическия режим в България, който представя Русия и СССР като нашите единствени спасители и закрилници. Преди 100 години обаче българите изпитват реално силата на руската „любов“. /// На тия се кланяйте...

    Коментиран от #54

  • 53 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #51 от "Бесен Язовец":

    само да те питам язовче,знаеш ли колко хора са избити от ссср и структури на ссср в българия?цифрата 50000 как ти звучи?колко са вкарани в затворите изселвани ,на колко им е забранено да бъдат българи в българия,а на колко извън българия?цифрата 2 млн .как ти звучи?и за награда в центъра на софия и пловдив наи-големите паметници са на именно тези убиици.знаеш ли да има по-голям паметник в софия от този на червената армия или в пловдив по-голям от альоша?

    Коментиран от #55

  • 54 Бесен Язовец

    4 4 Отговор

    До коментар #52 от "A3e":

    Виждаш ли как си го хендриш сам 1915 бг. с кой е? Германия 1939-1945 г.БГ.с кой е? Германия 2017 г.БГ с кой е? Германия всеки път когато сме с Германия го ядем както сега затова Русия ще дойде отново да ни спаси от Германия
  • 55 Бесен Язовец

    3 5 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    А как ти звучи да си пиеш редовно Гинкобилобата и простамакса и да не дрънкаш мн.мн.глупости след полунощ а как ти звучи ?

    Коментиран от #56

  • 56 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #55 от "Бесен Язовец":

    питах те нещо убавецо?50000 убити след 9 ти септември и няколко стотин минали по затворите и лагерите как ти се виждат?чувал ли си за македонизацията?процес протекъл в българия и македония и със сила отхвърлил българщината в македонския краи?знаеш ли колко са хората пострадали от този процес?или тва не са въпроси от нивото на умственото ти развитие???

    Коментиран от #57

  • 57 Бесен Язовец

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    Според кой 50 хил.? Според US историята или Евгени МинДЖЕВ или Антон Тодоров? В коментар номер 51 съм ти казал кави са били ,,50" хиляди а неми дрънкай за стотицихиляди щото излиза че 1 на всеки 20 човека е бил в лагер а аз познавам само 1 човек който маистина е бил промит мозъко

    Коментиран от #59

  • 58 Бесен Язовец

    3 2 Отговор
    Ремсиски фашишчета не си трупкайте (+) тезата ви издъхна мн.отдавна такива са били времената БГ.да не се е хващала с Германските фашисти на валс и нямаше да има македония да се сърдите на Царя и фашиското правителство Руснаците и БКП на са ви виновни

    Коментиран от #60

  • 59 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #57 от "Бесен Язовец":

    между 20000-40000 са убитите само около 9 ти септември.тва е според българската историкография има го във виките и се учи в училище.в народния съд са осъдени на смърт още около 3000 човека ,но част от тях са вече били с изпълнени присъди.после има няколко нови вълни на убииства ,а именно прочистване на революционерите от вмро,трепането на горяните,на съюзниците от отечествения фронт и т.н. и т.н. даже цифрата 50000 я занижих.осве убитите се провежда проце по разцепване на българия ,а именно изваждане на пиринския краи от българия ,а в република македония с помоща на ссср се води насилствена македонизация отнела живота на десетки хиляди българи и довела до македонизацията и обезбългаряването на населението там.
    само ще спомена че избитите българи са основно от сегмента ,образовани и интелигентни ,а са сменени с хора без образование ,но сервилни към окупатора!

    Коментиран от #61

  • 60 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Бесен Язовец":

    през периода 1918-1939 година българия не е в съюз с германия,но тва не пречи на ссср да потдържа югославските позиции по македонския въпрос и да работи против българщината там,тва не пречи ссср да извършва в българия атентати и политически убииства ,както и да организира метежи като тоя 1923 година.през периода 1944-1990 година бяхме със ссср ,тва обаче не попречи да фалираме през 15 години ,последния път през 1989 година ,както и да ни зарежат от ссср след като се оказахме обрани и прецакани именно от тях.

    Коментиран от #62

  • 61 Бесен Язовец

    4 4 Отговор

    До коментар #59 от "стоян георгиев":

    30 000 са само партизаните из между които и 7 деца + малкия Митко 8 и роднини на партизаните още толкова колко сатнаха 60 000 1923-1945 г. Разбирасе че ще има отмъщение както и из цяла европа Франция,Италия,Испания а не ми дрънкай за 1923г.скочили са и БКП и БЗНС и убитите са към 18 000 а фашистите обявяват 700-800 ч.

    Коментиран от #63

  • 62 Бесен Язовец

    6 2 Отговор

    До коментар #60 от "стоян георгиев":

    И що сме фалирали 1989г. Външния дълг е бил едва 7 милярда а от Ирак и Либия сме имали да събираме към 8 милярда които към Ирак САЩ незнайно защо ги опрощават нашите пари а в Либия занеш как стана сега дължиме 40 мил.$ от които полувината теглени от Б.Б и компания приятела на Меркел и САЩ.Твойте приятели капиталистите опрощават вс.пари на др.соц държави през 1990г. Само на БГ. Не защо? Знаеш ли що щото само на бг. Не са давали пари на заем твойте дружки от Запад и сме теглили пари от частни банки затова
  • 63 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #61 от "Бесен Язовец":

    убитите партизани и ятаци са не 60000 ,а 3000.в българия е имало общо 7000 паризани .демек отмъстителите са убили по 20!!!!освен тва огромна част от убитите,разбираи 90% са нямали нищо общо с убииствата на партизани.огромен смях е една част ,че убиицтие на комунисти са били съветски агенти под прикритие и после стават активни борци.смяххх!кимон георгиев е един от тях ,но не е единствен.та имаш леки пропуски в образованието.нищо аз ще ги поправя!
  • 64 СЛАВА РОССИИ !

    0 4 Отговор

    До коментар #49 от "ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА":

    Евтимий гнила !
  • 65 ВМОРО

    3 2 Отговор
    Всички паметници на чужди завоеватели, окупатори и поробители са оскърбителни за България и Българщината! Монументите на съветската паплач трябва да бъдат премахнати.
    Впрочем те са поредното доказателство, че червените гниди не пускали кокала от 09.09.1944 година насам.
  • 66 Джак

    1 1 Отговор
    И аз не съм руски фен но това верно е прекалено. Просташко е.
  • 67 Хомофоб

    2 3 Отговор
    Ако не беше съветската армия нямаше да я има свободна България. Нямаше да я има и съвремената и окупация от САЩ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове