20 Ноември, 2017 09:38 7 130 16

Симеонов: Борисов се държи като самовластен властелин

  • валери симеонов-
  • борисов-
  • димитър главчев

Патриотите научили за оставката на Димитър Главчев от медиите

Вицепремиерът и съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов атакува премиера Бойко Борисов заради оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Симеонов казва, че е той и колегите му Красимир Каракачанов и Волен Сидеров са силно възмутени от поведението на Бойко Борисов, който се държал като самовластен властелин и управлявал дори и Народното събрание, пише "Епицентър".

В петък премиерът бе в парламента и след разговор Димитър Главчев, последният депозира оставката си като председател на парламента.

„Той (Бойко Борисов, б.р.) продължава да се държи в политиката като самовластен, като властелин, като едноличен лидер. За пореден път той забравя, че по стечение на обстоятелствата на политическата логика в момента е министър-председател на коалиционно правителство и в парламента има коалиция от две политически сили. Изключително некоректно е аз да научавам от медиите за поредното освобождаване на човек, и то на председател на Народното събрание”, казва вицепремиерът. Той обясни, че в началото на 44-ия парламент ГЕРБ са водили преговори с „Обединени патриоти“, в резултат на които Главчев е получил подкрепата на националистите.

Според Валери Симеонов, оставката на шефа на парламента е еднолично решение на премиера. „Борисов решава това еднолично. Повтарям, че това е еднолично поведение, което е недопустимо в коалиционен формат. Още повече, че с тази намеса в парламента Борисов прави поредна грешка, защото той не е лидер на партия, след като е министър-председател. На първо място е премиер и не трябва да забравя това. Няма защо да се допитват до него председателят на НС или депутатите дали да подадат оставка или не. Това е абсолютен гаф! Ако са искали да обменят мнение, можеше да се видят с Главчев някъде вечерта, а не в парламента. Какво е това демонстративно отиване в парламента и отстраняване на председателя на Народното събрание? И после ще оспорваме упреците на опозицията, че изпълнителната власт командва законодателната. Как ще стане, като вече има три такива случая – с Делян Добрев, с Антон Тодоров и сега с Главчев. Министър-председател три пъти да се намесва за решения, свързани с парламентарна група, някак е доста компрометиращо“, заявява Валери Симеонов.

От думите му стана ясно, че и тримата съпредседатели на „Обединени патриоти“ за научили за оставката на Димитър Главчев от медиите. "Председателят на Народното събрание, когото сме го спасявали, като имаше вот на недоверие към него, изведнъж ще го махат. Откъде накъде? Да си кажем истината – това е голяма грешка и огромна заблуда, която е вероятно на Борисов. Ако той мисли, че това ще укроти доста дребнаво играещата лидерка на БСП Корнелия Нинова, бърка...“, казва Валери Симеонов.

Според него Нинова рекетирала управляващите, а освен това имала навик често да си променя мнението, не държала и на думата си. „Отсега мога да кажа, че тази сделка няма да се осъществи и ако тя е да се укротят за няколко месеца, знам, че това няма да стане. Това е едно капризно дете, което е усетило силата на своето действие върху родителите“, казва Симеонов.

Вицепремиерът съобщава, че в парламентарната група на ГЕРБ има силно недоволство от поведението на Бойко Борисов. Симеонов казва директно, че герберите са били против оставката на Димитър Главчев. „Те са против, и ние сме против и какво излиза – че Борисов еднолично взима решения и управлява не само държавата, а управлява и Народното събрание. Не знам как ще оборим едно такова твърдение на опозицията, че изпълнителната власт се меси в законодателната власт. Не виждам как ще го оборим…“, продължава вицепремиерът.

Валери Симеонов заплашва, че е възможно „Обединени патриоти“ да напусната управлението. „Да си решава Борисов дали иска еднолично управление или коалиция. Ако иска кабинет на малцинството – няма никакъв проблем!“, заявява още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросче

    21 0 Отговор
    Сега какво, ще ръкопляскаме или ще плюеме?

    Коментиран от #8, #12

  • 2 Извън закона

    16 0 Отговор
    Властелинът на пръстените(приятелските кръгове).....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Будалата

    26 3 Отговор
    Кратунки много но ТИКВАТА е една.
  • 5 ha ha ha

    29 1 Отговор
    Начи, като си се постелил като килимче сам, да стъпва БОКО по тебе или по-точно, като си дадеш задника под наем, няма да охкаш, даже и да боли :D
  • 6 Грую

    12 1 Отговор
    Той оставката сам си я подаде, а пък след защитата на Добрев да остане, въпреки скандала с роднинските назначения още една такава защита и то за председател на народното събрание щеше да дойде в повече. Изгоря си човекът и то на основани член 161 ли кой беше там?
  • 7 edin

    12 1 Отговор
    Решили са да изкрънкат още дивиденти, сега е момента да извиват мръсните ръчички на БОКО :D
  • 8 шахматист

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "соросче":

    Ще си го "преместим".
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 jambazina

    14 0 Отговор
    Варели откри топлата вода
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Първото си е първо

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "соросче":

    Парво си съберете л..ната и повърнята от домовете и колите и да видиш после какви трезви и обективни коментари ще правите
  • 13 Слушашща

    10 2 Отговор
    На Главчев направо му се плачеше,като сам си отряза главата.Ама послушниците така им се пада.Валери Симеонов може да е всякакъв,но май е единствения мъжки мъж в управляващите. Иначе,те всичките си гледат в доста голям процент и личния интерес-но ние сме си ги избрали,а за Борисов просто нямам думи-държи се като собственик на държавата.
  • 14 радев

    2 0 Отговор
    ТИ ЩО НЕ ПИТА ДЕМОКРАТИТЕ!?
  • 15 шофьорът

    3 1 Отговор
    До будалата, ясно и кратко, получаваш пол.точка!
  • 16 Бесен Язовец

    2 1 Отговор
    Този красив човек с хубав дъх видя че го водят със каишка.Ама военните му пълнят хотелчето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове