29 Ноември, 2017 22:02 3 821 26

Пловдивчанка се нареди за ляв завой... в насрещното

  • завой-
  • насрещно-
  • пловдив

Куриози по булевардите под тепетата

Пловдивчанка се нареди за ляв завой... в насрещното - 1
Снимка: Plovdiv24

Да чакаш за ляв завой на светофар в насрещното, но да се възмутиш, че срещу теб идват други автомобили. Възможно е в Пловдив или поне така твърди читател на местния сайт Plovdiv24, заснел куриозния случай.

"Снимката е от понеделник, 27 ноември, - кръстовището на булевард "Христо Ботев" с "Източен". Жената си беше пуснала мигача и си чакаше чинно светофара за ляв завой, възмущавайки се на идващите в насрещното коли", пише свидетелят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопа

    24 28 Отговор
    След като либсват табели, маркировка и друг тип сигнализация, не е чудно, че човек може да се обърка

    Коментиран от #3, #4, #15, #25

  • 2 Бесен Язовец

    22 3 Отговор
    Бас че е жена, и е слушала чалга докато чака на светофара

    Коментиран от #5

  • 3 dada1

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопа":

    има си маркировка,доста добре изобразена при това.В тоя случай или нещо жената се е объркала илиии.. кой знае
  • 4 маркировка

    30 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шопа":

    Има двойна непрекъсната линия в средата на пътното платно, тя не се пресича.

    Коментиран от #6

  • 5 Шопа

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Че е жена, жена е,аглавието го потвърждава, но за чалгата нема как да знаеме.
    Иначе бих чукнал едно басче.
  • 6 Шопа

    6 18 Отговор

    До коментар #4 от "маркировка":

    Явно не сте виждали добре сигнализирано кръстовище.
  • 7 Пазарен Либерализатор

    26 0 Отговор
    Сички и завиждате щото за това си трее талант!
  • 8 Нед

    24 3 Отговор
    А светофара до госпожата какъв е?Там ли му е мястото?

    Коментиран от #18

  • 9 Жгжж

    22 0 Отговор
    Пловдив е новият Перник
  • 10 майна драйв

    14 0 Отговор
    ОвцЪ !
  • 11 петър петров

    8 0 Отговор
    интересни са светлините на колата
  • 12 коиъ

    16 0 Отговор
    Докат си взимат книжките с оная си работа, така ще е!
  • 13 ЕДИ КОЙ СИ

    7 7 Отговор
    ЕЕЕ....С ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ,ЧОВЕК ПОНЯКОГА СЕ ПАНИКЬОСВА,ОБЪРКВА ИЛИ ПРОСТО Е РАЗСЕЯН.....
    САМО ДАНО НЕ СТАНАЛ ИНЦИДЕНТ...
  • 14 Левачко

    9 0 Отговор
    Ами казано е: "В крайно лява лента"!
  • 15 мигач

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопа":

    Маркировката се вижда ясно до Крайслера - двойна , непрекъсната линия ...Другарката явно не е била на този урок за маркировката ...
  • 16 Умерен главорез

    11 0 Отговор
    Жена - шофьор и негър - скиор ...
  • 17 smeh

    9 2 Отговор
    Колкото и нелепо да звучи. Жената е ПРАВА !!! :)))

    Монтираният светофар в ляво (над самата Астра) декларира, чрез отделна секция, че левият завой ще се извършва от най-лявата възможна лента на булеварда (която в случая се пада в насрещното). Но, така сложен светофара ЕЛИМИНИРА значението на текущата маркировка, освен ако не е изключен.

    Не знам дали успях да го обясня разбираемо, но в тази нелепа ситуация, спазвайки безусловно правилника или обърквайки се, за да спре там...Жената е ПРАВА !!! Хахаха

    Коментиран от #19

  • 18 Грую

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Нед":

    Съгласен съм, но донякъде. Вижда се дори на снимката, че маркировката е двойна непрекъсната линия, а освен това е и дневно време. Как тогава ще се засилиш при тези условия през маркировката към светофара? Според мен на проверовъчен изпит да се види да не си е купила книжката!
  • 19 Хах

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "smeh":

    Мнението Ви е несъстоятелно!
    1. Къде видяхте изобразени стрелки на светофара, зада окаже той, че е за ляв завой?
    2. Защо решихте, че след като е поставен в ляво светофара той указва посока, което е свързано с т. 1?!
    Погледнете:
    ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
    Глава осма.
    ПЪТНИ СВЕТОФАРИ
    Чл. 31. (1) За регулиране движението на пътните превозни средства на кръстовища, пешеходни пътеки, стеснени и други участъци от пътя се използват светофари с по 3 светещи полета, с които се подават немигащи светлинни сигнали с червен, жълт и зелен цвят на светлината.
    (2) Светещите полета са подредени вертикално, като полето за червената светлина е отгоре, за жълтата - в средата, а за зелената - отдолу.
    (3) Светещите полета имат формата на кръг. Светещото поле за зелената светлина може да има формата на стрелка (стрелки) на черен фон, но в този случай върху светещите полета за червената и жълтата светлина са нанесени контурите на същата стрелка (стрелки). Стрелката, съответстваща на посоката за движение направо, е насочена нагоре.
    (4) Когато светещото поле за зелената светлина на светофар с 3 светещи полета е с формата на стрелка (стрелки) и върху светещите полета на червената и жълтата светлина са нанесени контурите на същата стрелка (стрелки), значението на сигналите на този светофар се отнася само за посоката (посоките), указвана (указвани) от стрелката (стрелките).
    (5) Светофар с 3 светещи полета, на който светещото поле за зелената
  • 20 Хах

    0 0 Отговор
    ..... /продължение/....
    (5) Светофар с 3 светещи полета, на който светещото поле за зелената светлина е с формата на стрелка (стрелки) и върху светещите полета за червената и жълтата светлина са нанесени контурите на същата стрелка (стрелки), се използва само когато сигналите за преминаване и спиране не се подават едновременно към всички пътни превозни средства от даден вход на кръстовището. В този случай конфигурацията на стрелките в светещите полета на отделните светофари от този вход съответства на разрешените посоки за движение от отделните пътни ленти и на този вход на кръстовището не може да се поставя светофар, светещото поле за зелената светлина на който е с формата на кръг.
    (6) Последователността на подаване на светлинните сигнали от един светофар е следната: червена светлина - едновременно светещи червена и жълта светлина - зелена светлина - жълта светлина.
    ..............
    (8) Светофарите се поставят от дясната страна на пътя. За да бъдат забелязани своевременно, те може да бъдат поставени над пътя, от лявата страна или в средата над кръстовището.
    (9) Когато конкретните условия налагат това, сигналите, които се подават от един светофар, може да бъдат повторени чрез поставянето на допълнителен светофар. Светофар за повтаряне на светлинните сигнали може да се поставя над пътя, от лявата страна на пътя или на изхода на кръстовището, но така, че да не заблуждава участниците в движението.

    Добре е преди да коментирате да се запознаете с правилни

    Коментиран от #22

  • 21 гост

    1 0 Отговор
    Двойната непресечена е бледа, да но я има. При все, че си е и пловдивчанка, няма извинение. Случвало ми се е да се престроя неправилно поради това, че маркировката липсва или е прикрита от МПС, но като цяло карането в града е добре регулирано, има знаци и светофари.
  • 22 КАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хах":

    На червената светлина на светофара има стрелка /вижда се и на снимката, а и ежедневно минавам оттам/. Светофарът е поставен отляво НА ПЪТЯ, който има по две ленти за движение в двете посоки.... Доста тук са за проверочен изпит......

    Коментиран от #26

  • 23 дедо Шишарко

    3 0 Отговор
    На бас ,че е жена и в главата и стърчат само к.рове!
  • 24 ути

    3 0 Отговор
    Пак ли ПловДИВ бе братче??
  • 25 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопа":

    ШОПЕ КЬОРАВ ЛИ СИ МАРКИРОВКАТА СЕ ВИЖДА, ДВОЙНА НЕПРЕКЪСНАТА
  • 26 Хах

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "КАТ":

    Стрелката явно я виждаш, защото я знаеш. Аз с доста взиране установих, че има нещо на светофара, след казаното от теб.
    Има доста за проверовъчен, вярно е, прочети това което съм приложил и не игнорирай двойната непресечена, която на снимката се вижда много по-добре от стрелката в светофара....

    Чл. 63. (1) Надлъжната пътна маркировка се използва за очертаване на пътните ленти, на които е разделено платното за движение, и за очертаване на неговата граница.
    ...
    2. "Двойна непрекъсната линия" - М2. На пътните превозни средства е забранено да я застъпват и пресичат;
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове