Главното мюфтийство с награда за Плевнелиев

„Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ се връчва за първи път

Публикувана: 7 Декември, 2017 15:35
16 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 410
Главното мюфтийство с награда за Плевнелиев
Снимка: БТА/Архив
ШРИФТ ПЕЧАТ

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с почетен плакет от Висшия мюсюлмански съвет. На 8 декември от 18:00 часа в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб ще се състои церемонията по връчването на първите годишни награди „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“.

За първи път наградите на Висшия мюсюлмански съвет ще се връчат на 92-годишния ходжа Мехмед Хамид от благоевградското село Рибново за приноса му за запазването и предаването на мюсюлманската идентичност на младото мюсюлманско поколение в България; на Муса Дурлу за примера му като родител, който се грижи за възпитанието и образованието на петимата си деца, които учат в Духовното училище в Момчилград; на Павел Стоянов, който с фирмата си „Кармела 2000“ ЕООД пръв във България сертифицира производството си със сертификата „Хелял“ на Мюсюлманско изповедание и популяризира хелял продуктите сред мюсюлманите в България; на Ердинч Сюлейман за иноватовните му инициативи в сферата на религиозната просвета, които прилага в с. Бенковски, Кърджалийско, и други села от района.

А почетната награда ще бъде връчена на четвъртия президент на Република България Росен Плевнелиев за усилията му за обединяване на обществото и институционалното уважение към Мюсюлманско изповедание и доброто отношение към мюсюлманската общност в страната.

България

Въвеждане на коментар към статията
Име (като гост):


Напишете кода от картинката КИРИЛИЦА
(само главни букви)
Визуална кептча
Коментар с регистрация »
Коментар:
Много екстри за регистрирани потребители
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.

Ловци на бисери
Росен Плевенелиев
Президентът Росен Плевнелиев в словото си по случай Деня на независимостта
Силна държава се гради на здрава почва"

Още бисери