Last news in Fakti

31 Януари, 2018 15:11 1 176 11

Европредседателството "гълта" още 49 млн. лева

  • европредседателство-
  • съвет на ес-
  • европейски съюз

Средствата са предвидени в централния бюджет

Европредседателството "гълта" още 49 млн. лева - 1

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 49 007 600 лева за обезпечаване на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Средствата са предвидени в централния бюджет, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

От одобрените разходи 48 728.6 хил. лв. са разпределени по бюджетите на първостепенните разпоредители за дейности по провеждането на българското председателство, а 279 000 – по бюджетите на общини за одобрените им проекти, свързани с регионалното измерение на председателството.

Основната част от дейностите са свързани с осигуряването на събитията от календара на председателството, които ще се проведат в страната, както и за организиране на събития зад граница, за културната програма, за осигуряване на медийно покритие, публикации и реклама на събитията, за плащания по вече сключените през 2017 г. договори с изпълнители за осигуряване на отделните направления на подготовката – хотелско настаняване, храна, транспорт, превод, дейност на доброволците, функциониране на акредитационната система и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    18 1 Отговор
    Браво на Тато Джуниър. Харчи като за последно !
    Колко ли още по 50мил. ще се "ОДОБРЯТ" до края на европердседателството !!!
  • 2 sadisty

    14 0 Отговор
    Нека народа му да мизерства, докато той се прави на принца на вселената
  • 3 МММ

    12 0 Отговор
    Небой се Боко ние ще ги платиме.Харчи си колко ти душа /Брюксел/ иска.
  • 4 куку руку ку

    8 1 Отговор
    На гол тумбак, чифте пищови...
  • 5 Дебелото си е изпало костюма

    9 0 Отговор
    Като води Дебелото в Лихтенщайн им заял самолета над Швейцария и като слязло да бута си изцапало костюмчето от Рила Стил. Сега трябва да си купува ново, та й отпуснали още пари, че да запази мерката си. А и Борисов трябва спешно да отиде максимално далеч от България, за да не го застигне народната любов
  • 6 Естига

    6 3 Отговор
    Айде айде коментиращите какво сте се разревали сега пък. Като фалира КТБ и окрадаха 4 милиарда нищо не казахте и един човек не излезе да протестира или да изрине кабинета. Сега тука за 40 милиона ли ще се плюмчите. Ходете си протестирайте за лифта....овце...каквото Ви кажат медиите за това плюете. Ако напишат сега статия да има в заглавието АЕЦ Белене и 1000 човека ще коментират. Като не си знаете интересите и нямате мозък да помислите ВИЕ къде е проблема на държавата ВИ и да се хванете да направите нещо поне не ревете. Мълчете си и слушкайте медиите какво ще Ви кажат, че е важно. Мен ми е се тая за БГ, бачкам си вземам си заплататата като вече не ме кефи съвсем ще си вдигна крушите и някаде по света. Няма да ми е жал за прогнилия ми народ към който само по рождение съм приобщен. И за замърсената природа няма да ми е жал. Нека родолюбците да си страдат и мълчат и да слушкат медиите докато си пият ракията и псуват пред ТВ-то

    Жокер за всички с лоботомия: Най-големия проблем в БГ Е БЕЗНАКАЗАНОСТТА!!!!!!!!!!
  • 7 onq s konq

    3 11 Отговор
    Нормално е повечето от вас тук да не разбират че всички разходи на БГ по председателството ще бъдат КОМПЕНСИРАНИ МНОГОКРАТНО ОТ ЕВРОПА по многобройните програми за субсидиране след Финала на срещата.Ама така е-като сте се родили "на триците скъпи,на брашното евтини":)А разликата между вас и кюрдите е,че докато те искат да си имат Кюрдска държава,то вие изобщо нямате желание да си основете Лумпенска държава,щото отлично разбирате че поради некадърност ще изпукате от глад!

    Коментиран от #8

  • 8 Държавата на приматите

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    То пари ще има,ама за лизачите.За бай Иван и бай Тодор ще има мукавяно пардесю!!
  • 9 бай село

    6 0 Отговор
    До оня с коня ! Недей да правиш Българина , на глупак ! Всички Българи разбират , че ще има компенсация , то нали това е борбата за парите. По този начин бъркат в джобовете ни , без да можем да се обадим.Да компенсация ще има , но похарчените милиони , ще се върнат ли в празния джоб на Българина ? Нали разбираш къде ще отидат компенсациите ! Тая сган събрана от цяла Европа , яде и пие на поразия , за сметка на бедния Българин! С тия педесет милиона , знаеш ли колко бездомни ще бъдат прибрани на топло в тоя зимен ден , и да им са пълни стомасите? Знаеш ли , че менюто , за един ден ,на всеки от тия думбази е повече от минималната пенсия в България ?
  • 10 Све

    4 0 Отговор
    У нас всичко е 2х по-скъпо заради високия стандарт на България.
    Имам странното чувство, че скоро ще се плаща за това
    ГЕРБ ще изчезне като НДСВ
  • 11 отчет

    0 0 Отговор
    Освен гьлтане има ли даване
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове